Gå til innhold

kakico

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kakico

  1. Språkrådet sier følgende om emnet:

    «Ja, hva heter det, strengt tatt/talt? Strengt tatt har alltid vært det desidert vanligste av de to uttrykkene. Det er det tryggeste valget. Strengt talt er nok hovedsakelig en hybrid av strengt tattog alvorlig talt som har utviklet seg under fransk og engelsk innflytelse.»

  2. :roll: Hei.

    Hvordan finner jeg ut hvilken versjon av ATX mitt system er basert på? Har tenkt å kjøpe ny strømforsyning, og ser at de fleste støtter ATX 2.2 og er bakoverkompatible med ATX 2.01. Hvordan finner jeg ut om mitt kort/system er ATX 2.01 eller bedre? Litt dumt å kjøpe en PSU for ATX 2.x hvis jeg min maskin er ATX 1.xx.

     

    Maskinen er en IBM Thinkcentre model 8194 pentium 4, 3.0 Ghz (produktarket for maskinen sier ingen ting om ATX-versjon)

  3. Hvis PC-en er 4 år gammel går jeg ut fra at den har en svak PSU - 250W el.l.? I såfall er det viktig å sjekke hvor kraftig PSU det nye kortet krever. Nyere AGP-kort må ha tilleggsstrøm via egen kabel direkte fra PSU. De krever ofte en PSU på 400 - 520W for å forsyne skjermkort pluss alle andre komponenter med strøm.

     

    Hvis du har en PSU på kun 250W bør du kjøpe et skjermkort som klarer seg med strøm kun fra AGP-sporet. Hvis du ønsker et kraftigere kort må du trolig kjøpe ny og kraftigere PSU i tillegg.

  4. Hva slags lese/skrivehastigheter opererer disse på? De råeste CF-kortene (Sandisk Ducati Edition 8GB) oppgis nå til 45 MB/s begge veier, hvor ligger disse i forhold?

    9348588[/snapback]

     

    Kortene er klassifisert til hastighetsklasse 4. Det betyr at de må kunne holde en hastighet på minst 4 MB/s (dette er ikke makshastighet som mange opererer med, men en bransjestandard for minste gjennomsnittshastighet).

  5. Her er noen linker til hvordan man enkelt kan lage steinstruktur i Photoshop:

     

    http://www.photoshopcafe.com/tutorials/rock/rock.htm

     

    http://www.insidegraphics.com/photoshop/ph...ne_textures.asp

     

    http://biorust.com/index.php?page=tutorial_detail&tutid=29

     

    Skrukkete papir:

    http://www.pslover.com/click/6666

     

    Revet papir med skyggelegging:

    http://www.alanhettinger.com/tutorials/wornpaper/001.php

     

    Ta en Google-søk på:

    rock texture photoshop og paper texture photoshop

    så finner du mange nyttige tips.

     

    Håper du har Photoshop, hvis ikke er vel ikke dette til stor hjelp....

     

    Et tips til:

    Du kan også ta et søk på Free textures. Kanskje du finner et mønster du kan kopiere.

  6. Dilemma.

     

    Jeg vurderer å kjøpe et D70s eller D50 kamera. Jeg har imidlertid litt problemer med å bestemme meg for hvilket objektiv jeg skal kjøpe.

     

    Nikon 18-70mm f.3,5-4,5G AF-S DX IF-ED ble lansert i 2004, og har fått mye ros siden den gang.

     

    Nikon 18-55mm f.3,5-5,6G AF-S ED DX ble lansert sammen med D50 i 2005.

     

    Jeg har hele tiden trodd at 18-70mm er et betydelig bedre objektiv enn 18-55. Etter å ha sammenlignet noen tester jeg har funnet på nettet er jeg litt i tvil.

     

    De aller fleste testene konkluderer med at du får mye for pengene når det gjelder 18-70mm. Se f.eks. denne testen: Test 18-70mm

     

    18-55 kom senere, så det er ikke så mange tester å finne. En av de som har testet begge, Ken Rockwell, setter den nye 18-55 høyere enn den mye dyrere 18-70. Se her: Test 18-55mm

     

    Har også hørt om en svensk test hvor den "nye" 18-55mm kommer meget godt ut.

     

    Er det noen her som har erfaring med begge objektiver? Er det slik at det blir like god billedkvalitet i zoomområdet 18-55mm på de to objektivene?

     

    Hvis billedkvaliteten er lik, er det da andre ting (bortsett fra større zoomområde) som gjør at men bør velge 18-70mm foran 18-55mm?

  7. Spillet låser seg når jeg har slått ut boss Kalle Demos - Forbidden Woods. Spillet lagrer heller ikke at bossen ser utslått. Kommer derfor ikke videre. Har slått bossen flere ganger, men det samme skjer hver gang.

     

    Noen som har opplevd det samme?

    Det er ingen riper på CD'en, så det er ikke det som er grunnen. Tips?

    Uffameg! Har du mulighet til å teste spillet på en annen GameCube? Så kan du finne ut om det er en feil på plata eller på selve GameCuben.

    Så ville jeg tatt turen tilbake til butikken der jeg kjøpte det, og forklart problemet (ta med kvittering).

    Har funnet feilen. :D

    Det er en bug.

    Når blomsten falt ned fra taket kastet jeg boomerangen på blomstens senter. gjentok dette to ganger (totalt 3). Fjerde gang den falt ned angrep jeg senter med sverdet. Da ble bossen slått ut med en gang, men spillet låste seg (total frys). Utrolig, men dette gjentok seg hver gang.

     

    Dette ble løsningen:

    Når bossen falt ned fra taket angrep jeg kun med sverdet. Ble spyttet ut igjen en gang,men andre gangen jeg angrep ble bossen slått ut. Nå låste ikke spillet seg.

  8. Spillet låser seg når jeg har slått ut boss Kalle Demos - Forbidden Woods. Spillet lagrer heller ikke at bossen ser utslått. Kommer derfor ikke videre. Har slått bossen flere ganger, men det samme skjer hver gang.

     

    Noen som har opplevd det samme?

    Det er ingen riper på CD'en, så det er ikke det som er grunnen. Tips?

×
×
  • Opprett ny...