Gå til innhold

Hans Erling

Medlemmer
  • Innlegg

    1 276
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hans Erling

  1. Til informasjon så makser Battlefield 4 ut på hele 9,8GB RAM,så 8GB er for lite for BF4.

    Jeg trodde mine 8GB skulle holde,men måtte oppgradere til 16GB.Fps forskjellen mellom 1333Mhz og 1600Mhz er 10% mer fps med 1600Mhz dette er på Ivy bridge.

    Myten om at raskere RAM ikke gir mer fps stemmer ikke,stiller meg bak Nizzen her og hans test i BF3 med raskere RAM.

    1333Mhz er en såkalt dødsone hoppet opp til 1600Mhz er lite i Mhz og pris men 10% mer fps sier seg selv at det er verdt det.

    Til informasjon så går BF4 strøkent her på 8gb, selv om du sier det er "for lite".

    8gb er også det som er recommended på spillet. Kan du oppgi fps forskjellen mellom 8 og 16gb minne i BF4? Kanskje det er fordi mitt minne kjører ca 1ghz raskere enn ditt at dette fungerer for meg?

  2. Du trenger ikke å se PCen, du kan styre den med fjernkontroll, og kvalitetsforskjellen eksisterer ikke.

     

    AtW

    Hva vet du om hva jeg ser på mitt utstyr? Slutt å vær så skråsikker på alt du sier, dine erfaringer gjelder ikke nødvendigvis alle selv om du skriver som om du tror det. Jeg skrev at det var min personlige mening, det er ikke noe du kan endre på.

     

     

  3. Aldri fattet greia med smart-TV. I alle herrens år har jeg hatt en PC tilkoblet TV, og vært fornøyd med det. Og i årenes løp så har tilkoblingen blitt lettere og bedre, og maskinen knøttsmå og billige. De fleste har flere maskiner, laptopper osv.. de kan koble til uten problem.

     

    Jeg liker å komme bort fra PC-en når jeg setter meg ved tv, ettersom jeg sitter alt for mye der.

    Det siste jeg ønsker er egentlig å sitte med mus og tastatur foran tv-en i stua. Har selv en ST60 og velger lett heller å se en serie i "Super HD" :p i Netflix enn å laste ned serien. Laster jeg derimot ned noe så går det på USB og rett i TV / Reciever. Personlig syntes jeg at det å bruke et ekstra ledd, som pc-en blir i denne sammenhengen, gir dårligere bildekvalitet også. Når jeg var 24 derimot så hadde jeg gjerne satt opp den stasjonære pc-en midt i stua. Nå kunne jeg til nød ha godkjent en boks i tv-møblet som så ut som noe som hørte hjemme der med en XBMC lignende løsning der jeg kunne bruke fjernkontroll for å styre.

     

    Har testet trådløs overføring av HD film til TV og det fungerer ikke tilfredsstillende da nettverks utstyret er for dårlig / langt unna. Vurdere å sette opp alt utstyret med kabel.

     

    Skal sies at pc-en står vegg i vegg med tv så jeg har en HDMI kabel direkte mellom PC og forsterker. Jeg har også et trådløst Logitech tastetur med integrert touchpad som ligger på hylla under stuebordet som kan brukes til pc-en på andre siden av veggen, men dette brukes svært sjeldent.

  4. Jeg har testet på et par forskjellige frekvenser, men når resatte jeg alt i bios til standard og da startet den å laste ned. :)

    Edit:
    Jeg regnet bare med at det var en ISO som ble lastet ned når man kjøper fullversjonen.

    Det var kun en antakelse ettersom jeg aldri hadde kommet så langt før nå.

  5. Filen heter WindowsSetupBox.exe og jeg finner ved å følge linken MS har sendt meg på mail etter kjøpet.
    Etter å ha trykket på linken kommer jeg til min konto på MS store og der står CD-keyen og en stor last ned knapp. Speedstep har jeg slått av.

    Edit: Filen installeres ikke, den bare kjøres.

  6. Jeg kjøpte fullversjonen av 8.1 (ikke PRO) i MS Store i dag.
    Alt så bra ut til jeg skulle laste ned, da får jeg først en fil på 4,5Mb som bl.a. sjekker hvordan maskinvare jeg har. Denne minimum requirements testen feiler og påstår at jeg har mindre enn 1Ghz CPU.

    Har nylig oppdatert til:

    Asus Hero VI ROG
    Intel i5 4670K (3,4Ghz)
    Corsair Vengance PRO 2133 8Gb

    Første gangen jeg kjørte denne filen var Speedstep aktivert og CPU kjørte på 800Mhz. Etter dette har jeg deaktivert Speedstep i BIOS. Dette har ikke hjulpet. Syntes uansett om jeg hadde hatt mindre enn 1Ghz så burde ikke MS kunne nekte meg å laste ned en programvare jeg har betalt for???

  7. Burde kanskje laget en egen post for dette, men here it goes:

    Jeg har kjøpt Windows 8.1 fra Microsoft store, men når jeg trykker på nedlastning laster den ned et lite program som tester maskinvaren. Dette programmet påstår at jeg kjører en CPU som er mindre enn 1Ghz som er festlig når jeg kjører en Haswell i5 3400@4600. Første gangen jeg kjørte denne testen så sto CPU til å klokke ned (Speedstep?) og kjørte sikkert som 800Mhz når denne testen kjørte. Etter dette virker det mest som om den går ut ifra at det fortsatt er 800Mhz. Sliter med å finne andre med samme problem og dermed også med å finne en løsning ettersom jeg ikke får lastet ned Windows.

  8. Jeg etterlyser fortsatt en link hvor jeg kan kjøp Windows 8.1 Pro om dette finnes.
    Jeg har ikke noen volumlisens eller annet, vil bare kjøpe en lisens som vanlig bruker.
    (med mindre den koster over 2000kr som på Elkjøp.no)

    Jeg fant oppgraderingslinken, men jeg vil ha "clean install", vet ikke om jeg må laste ned den lille 4,5Mb filen som skal sjekke maskinvaren for å kjøpe Windows 8.1 Pro? Maskinen min besto ikke testen fordi min CPU var klokket ned til 800Mhz automatisk og 1Ghz var kravet. Så jeg kom aldri videre for å se hva som skjedde.

    Edit:
    Kjører nå W7 64bit Ultimate og har en oppgraderings lisens til Win 8 et sted.

  9. Hvis man skal kjøpe full versjonen av W8.1 PRO, man ikke har W8 fra før og bare er vanlig Ola Nordmann som ikke har noen volumlisens e.l. Kan noen linke til et sted jeg kan kjøpe en lisens og laste ned?

    Selv finner jeg den ikke, jeg fant link til oppgradering, med oppgradering så ser jeg for meg at det er oppgradering fra W7 til W8.x og det er ikke hva jeg skal ha, men jeg trykket på den lastet den ned en liten 4,5Mb sak som skulle teste om pc'en min hadde bra nok HW. Den testen feilet fordi CPU kjører vanligvis på 800Mhz når jeg bare surfer selv om den er 3,4Ghz til vanlig. Må jeg gjennom denne testen for å få kjøpe??

    Spm 2:
    Jeg kjøpte en oppgradering fra W7 til W8 med en gang det ble lansert, men var ikke noe fan av "nettbrett" OS'et og mangel på startmeny. Denne oppgraderingen kostet bare 250kr eller noe sånt. Det finnes ikke noe triks så jeg kan først oppgradere med denne og så få gratis 8.1 oppgradering. Så trikse litt med 8.1 oppgraderingen så jeg kan installere denne 8.1 oppgraderingen (som jeg syntes å høre at var på over 3Gb) fra bunnen av?? Frister ikke så innmari å betale 1200-2000kr for W8.1 PRO.

  10. At Panasonic går bort fra plasma betyr ikke at andre gjør det. Kanskje tvert i mot, at markedet for plasma konsentreres mer på de andre plasmaprodusentene (høyere andeler til de).

     

    Nå produserer Panasonic kvalitets tv-er, mens mye som andre produsenter har er søppel på plasma fronten.

    Når jeg sier at jeg har kjøpt en plasma tv så himler enkelte folk med øynene og tror jeg har kjøpt en møkka-tv til 3000kr.

     

    Sannheten er at den har samme kvalitet på bildet, om ikke bedre enn en Samsungs 8005 serie til under halve prisen.

    Så det er helt klart dumt at Panasonic sine plasma tv-er forsvinner, for om så det betyr at andre produsenter får større andel av dette markedet så kommer det helt sikkert til å gjøre utsagnet til mine uvitende bekjente mer riktig enn noen gang når det kommer til deres inntrykk av plasma.

    • Liker 1
  11.  

    Det holder klart i et mITX system. Ser vi f.eks på Anandtech sine tester så drar kombinasjonen Intel Core i7-3960X @ 4.3GHz og GTX 780 405 watt fra veggen på full pupp (spilling). Med PSU-en de bruker på testen så tilsvarer det 360 watt belastning. Vi må da være klar over at et 2011 system med i7-3960X drar betydelig mer strøm enn f.eks et 1155 eller 1150 system. Forskjellen er faktisk opp mot 90 watt ved 100 % belastning av CPU. Nå vil ikke det være realiteten i normale bruksmønster, med at vi kan regne en 50 watt forskjell tror jeg nok. Dvs. at for de fleste holder 500 watt om PSU-en er av bra kvalitet. En skikkelig PSU skal klare over det den er merket med når det gjelder peak belastning, og faktisk tåle å dra omtrent maks over lengre tid.

     

    Det er ellers få skjermkort i dag som har maks TDP på 300 watt, de fleste ligger under ( tildels godt under). Titan og GTX 780 har 250 watt TDP, GTX 770 230 watt og GTX 760 kun 170 watt. I tillegg går skjermkort i realiteten sjelden på 100 % særlig mye.

    Jeg har GTX690 mener det har 300w TDP, men sant som du sier så takler en bra 500w PSU mye samt at det er begrenset hva du får plass til av andre saker som disker i dette kabinettet også.

  12. Flott at Forbrukerombudet har tatt tak i situasjonen, men savner informasjon om hva som nå skjer med de som har borettslagsavtaler der borettslaget som helhet har bindingstid, mens de enkelte kundene ikke har det(?). I slike tilfeller ble vel tilbudet i nesten alle tilfeller både dyrere og dårligere.

     

    Selv må jeg vel bare bite i det sure eple og godta 20 Mbit lavere nedlastningshastighet til samme pris. Har jo forsåvidt lite å si når Canal Digital er helt elendige når det gjelder hastigheter til utlandet, spesielt i forbindelse med større spill- og videostrømmingstjenester. Tydeligvis er det helt uaktuelt å for eksempel inngå et gratis samarbeid med Netflix som tilbyr seg å installere et buffringssystem kostnadsfritt hos alle større ISPer. Telenor vil vel gjøre slike tjenester så dårlige som mulig i forhold til deres egen videotjeneste.

     

    VANLIGVIS er vel bredbånd i borettslag billigere enn privat?

    Mener jeg har hørt om de som betaler 200kr for 100/100Mbit og andre steder er det inkludert i fellesutgiftene mener jeg. Binding har jo det fleste selskaper også for private.

×
×
  • Opprett ny...