Gå til innhold

Qumad

Medlemmer
  • Innlegg

    609
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Qumad

  1. Det "betyr jo ingenting" at facebook fortsatt har dataene dine ettersom de ikke lenger kan bruke det til målrettet reklame om deg.

    Da sitter de på informasjon som ikke er verd noe for Facebook.

    Med mindre de selger det videre for bruk utenfor facebook, men dette har de muligens ikke lov til?

    Det kommer vel an på hva dere har godtatt når dere laget Facebook konto/det kom nyee juridiske avtaler som dere har godtatt.

    Så vil jo påstå at jo, det hjelper å slette facebook kontoen.

    • Liker 1
  2. Kjører alt via nett. Men man kan jo få kjøpt pakker på nett hvor man får alle nordiske kanaler for ca 150 -200 pr mnd, eller "verdenspakker" til ca 240 pr mnd. Men hos oss ser vi mindre og mindre vanlig TV. Med det tilbudet man får gratis, inkludert NRK og nrk arkiv og tusenvis av filmer og serier er det liten grunn til å ha masse kanaler. Og man kan selvfølgelig kjøpe sumo, Netflix, HBO, Viaplay og lignende. Nå venter jeg egentlig bare på at Canal digital eller lignende skal tilby rene nettpakker.

     

    Det forundrer meg stort at dette ikke har blitt mer populært ennå. 95% av de som har sett løsningen live hos oss har kjøpt seg en selv. Noen sier opp TV lisensen, mens andre bruker den på TV nr 2, barnerommet, i garasjen osv.

     

    Kunne du utdype litt om "løsningen" hos dere?

  3. Ser det går an å forhåndsbestille Find 7 fra Oppostyle og Oppomart (som er litt billigere), men tror førstnevnte er offisiell butikk (?).

     

    Noen som har erfaring med noen av dem, eller vet hvor det er best å handle fra?

     

    Oppo har vel selv sagt (på G+ ?) at de trodde Oppomart solgte den kinesiske modellen.

    Dette høres naturlig ut ettersom Oppomart solgte Find 7 før den var lansert i Europa.

    Skal jeg kjøpe så blir det fra OppoStyle

  4. Kansje best å få med seg litt fakta før dere anbefaler brukere til å installere denne oppdateringen.
    De kommer vel ikke med noen anbefaling om at dette er noe man bør gjøre.De linker til en side om hvordan det kan gjøres hvis man ønsker det.Samt at de advarer om at dette ikke er en offisiel utgivelse og at oppdatering skjer på eget ansvar.
    Vel jeg leste innlegget flere ganger og satt igjen med at dette kunne tolkes som en anbefaling f.eks "Den offisielle oppdateringen kan være rett rundt hjørnet. Du kan installere allerede nå" og bare si at du installerer på eget ansvar er ikke nok. Amobil burde få med at garantien bortfaller ved installasjon.

     

    Uenig vedr. om de blir anbefalt å installere den eller ikke, men helt enig med deg at det bør presiseres at man mister garantien og ikke bare at det gjøres på eget ansvar.

  5. Vil du vite mer om de mystiske lysene i Hessdalen? National Geographic Channel gjorde nye opptak i dalen sommeren 2012. Innslaget kan ses tirsdag 8. januar klokken 22.00 i dokumentarserien «UFO Europa: Ukjente historier».
    Artikkelen er publisert 11. januar.

     

    Jeg reagerte også på dette, men ser at det (også?) skal sendes tirsdag, 15. Januar kl. 22:00

    Så enten er det en skrivefeil eller så har de flere sendinger av programmet.

     

    Men får det ikke helt til å stemme med episode guiden da..

     

    Neste program: lørdag, 16. Februar kl. 12:25 - National Geographic Channel

    Repriser: tirsdag, 26. Februar kl. 22:00 - National Geographic Channel

    onsdag, 27. Februar kl. 01:50 - National Geographic Channel

  6. Dette er helt på trynet. Hvem gidder og sitte og strekke armen over et tastatur for og bruke en skjerm slik?

     

    Hvis dette grensesnittet er ment til og brukes med fingrene hvorfor er dette da en laptop? Du verden, enda et produkt vi aldri mer kommer til og høre om.

    Fruen har en Asus Transformer TF101 med tastatur og det er utfolig hvor fort man blir vant med å hurtig kunne bytte mellom tastatur, pekeflate og å bruke skjermen.

    Etter å har brukt enheten en del når jeg satt den opp så tok jeg meg selv i å flere ganger når jeg satt på laptop å prøve å scrolle direkte på skjermen for eksempel.

    • Liker 4
  7. Under skjermlås er det en setting som heter: Lås automatisk, skjermen blir låst [umiddelbart eller innstillt tid] etter at skjermen slår seg av automatisk. Tror standardsetting her er umiddelbart, det er 8 valg fra 5s til 29 min og 45 s.

    Konseptet er kort tid på tidsavbrudd for skjerm, jeg bruker 15 s, så bruker jeg smart hvilemodus. Tiden som settes på Lås automatisk skal være mye større enn tidsavbrudd. I tillegg haker jeg av for Lås automatisk med strømtast slik at jeg kan dobbeltklikke på strømtasten for å låse telefonen i fra "halvlåst" tilstand.

    Ok, da ser jeg at jeg lever under ett strengere IT regime enn deg:

    Ps. Under "Lock automatically" så er det kun ett valg (ingen andre valg grået ut eller synlige) som er "Immediately"

  8. Det som er greia her (hvis jeg har forstått dette korrekt og det er likt som på jobben hos oss), så er utfordringen til Elisaeb at IT avdelingene på våre arbeidsplasser ar satt det opp slikt at når vi (ihvertfall jeg) kobler meg opp mot exchange serveren så må vi godta en del vilkår. Dette gjør bla at under "Screen lock" så er det kun "Pin" og "Password" som er alternativer vi får velge, "Swipe" og alle de andre alternativene er grået ut.

     

    Det Elisaeb ønsker er å kunne skru av skjermen men at låsefunksjonen ikke slår inn før det har gått X antall egendefinerte minutter. Slik at man f.eks kan swipe opp telefonen som før vi koblet oss opp mot exchange serveren.

     

    Har ikke tenkt på dette selv men hvis det finnes en mulighet for dette så hadde det definitivt vært interesangt.

     

    Ps. Under "Lock automatically" så er det kun ett valg (ingen andre valg grået ut eller synlige) som er "Immediately"

     

    Har akkurat samme system på min telefon med sikerhetspolicy fra jobben.

     

    Skjermen min slår seg av etter 15s, bruker Smart hvilemodus.

     

    Hvis skjermen går i svart kan jeg innen den tiden jeg har satt under sikkerhet få skjermen på igjen ved å trykke på hjem. Denne funksjonen fungerer fint når telefonen ligger eksempelvis på pulten, eller hvis den har gått i lås mens jeg leser på skjermen (eks i mørke).

     

    Jeg har også stilt den slik at skjermen blir låst umiddelbart hvis jeg trykker på powerknappen, denne bruker jeg når jeg skal putte telefonen i lomma.

     

    Instillinger -> Skjermlås -> Lås øyeblikkelig med strømtast

     

    Hmm... tror jeg må få dette (inn med teskje) forklart i detalj.

    Ingen endring fro meg når jeg tok vekk haken på "Lås øyeblikkelig med strømtast"

    Når tiden for "Tidsavbrudd for skjerm" er ute så låser den seg, uavhengig av hvilke valg jeg har på strømtasten som beskrevet over.

  9. Jeg fikk min Samsyng g3 i går, og er så langt veldig fornøyd. Jobber fremdelesmed å finne ut av en del ting, særlig enkelte ting som jeg egentlig syns fungerte bedre på min (noe) simplere HTC Wildfire S.

    Da jeg bruker samsungen som jobbtelefon må jeg ha kode for å låse opp skjermen. Men jeg lurer på om det er en måte å utsette denne "ekstra" låsingen på. Altså at jeg låser skjermen ved å trykke på låseknappen/skjermen går i svart, og så at det går litt tid (5/10/15 minutter) før jeg må trykke den selvkomponerte koden, og kan åpne skjermen bare ved å stryke over den.

    Er dette forståelig? Jeg vet jeg skriver låse skjermen for begge handlinger, men vet ikke helt hva annet jeg skal kalle det. Dette er en funksjon som jeg har brukt mye på HTC'en, og er veldig praktisk der skjermen slår seg av av seg selv/jeg trykker mer eller mindre bevisst på låseknappen, men jeg likevel har behov for å bruke telefonen raskt igjen.

    Er det noen som vet om dette er mulig? og i såfall hvordan?

    På forhånd takk for svar.

    Elisa

     

    Håper det er likt på ICS og JB, da jeg har oppdatert.

     

    Innstilinger -> Skjermlås -> Lås automatisk

     

    Der er det en hel del valg opp til 29m og 45s.

     

    Trykker du på Home knappen innen tidsrommet du har satt slipper du å taste kode for å få skjermen på igjen. Trykker du lett på Power knappen vil skjermen slå seg av og kode må tastes for å låse opp.

     

    Tiden for hvor lang tid det skal ta før skjermen slår seg automatisk av settes i

     

    Innstilinger -> Skjerm -> Tidsavbrudd for skjerm

     

    Jeg har satt denne lavt, til 15s, og så har jeg i menyen rett under huket av for Smart hvilemodus som gjør at frontkameraet sjekker om det kan oppdage et ansikt før skjermen slås av, hvis ansiktet detekteres slås ikke skjermen av. Denne funskjonen fungerer selvsagt ikke i mørke.

     

    Har du i det hele tatt forsøkt å finne ut dette?

     

    Innstillinger -> Sikkerhetskjerm og skjermlås -> Lås Automatisk....

     

    (PS! Alt etter hvor du jobber, så kan de begrense maks låsetid her...).

     

    Selvfølgelig har jeg prøvd å finne ut av det selv, jeg mistenker at du/dere ikke helt forstår hva jeg mener.

     

    På min HTC kan jeg trykke på knappen på toppen, skjermen går i svart. Innen ti minutter (egendefinert tidsrom) når jeg trykker på knappen på toppen, trenger jeg bare å stryke fingeren over skjermen for å låse opp. Etter dette må jeg angi mønster.

    Jeg ønsker altså en skjerm som kan stenges (men likevel slik at man må gjøre noe i tillegg til å trykke hjemknapp/lås opp-tast f.eks. dra fingeren over skjermen), de første 5-10-15 minuttene etter at skjermen har gått i svart (enten pga inakivitet, eller fordi jeg trykket på låse tasten). Det er dette jeg ikke får til.

     

    Med samsungen nå kan jeg trykke på låseknappen, og så trykke på denne igjen og skjermen går automatisk på uten at jeg må ta på skjermen i det hele tatt. Alternativet er at jeg må trykke kode/tegne mønster med en gang skjermen går i svart.

     

    Håper dette er mulig, og at noen har mulighet til å svare meg på dette.

     

    Takk!

     

    Det som er greia her (hvis jeg har forstått dette korrekt og det er likt som på jobben hos oss), så er utfordringen til Elisaeb at IT avdelingene på våre arbeidsplasser ar satt det opp slikt at når vi (ihvertfall jeg) kobler meg opp mot exchange serveren så må vi godta en del vilkår. Dette gjør bla at under "Screen lock" så er det kun "Pin" og "Password" som er alternativer vi får velge, "Swipe" og alle de andre alternativene er grået ut.

     

    Det Elisaeb ønsker er å kunne skru av skjermen men at låsefunksjonen ikke slår inn før det har gått X antall egendefinerte minutter. Slik at man f.eks kan swipe opp telefonen som før vi koblet oss opp mot exchange serveren.

     

    Har ikke tenkt på dette selv men hvis det finnes en mulighet for dette så hadde det definitivt vært interesangt.

     

    Ps. Under "Lock automatically" så er det kun ett valg (ingen andre valg grået ut eller synlige) som er "Immediately"

  10. Tal er meir forklarande enn kun bokstavar. Det var jo eit evig surr med HD, HD-ready og Full-HD. Står det 1080p, 720i eller liknande så veit du kva det er snakk om.No er vel gjerne dette mynta på den gjennomsnittlege forbrukar, som ikkje veit kva ein pixel er, anna enn at kameraet til vedkomande har 8 megapixel.Det finnes vaskemaskiner i HD. At det står for Heavy Duty betyr ikkje stort så lenge dei får klistra HD på maskina.

     

    Jeg vil anta at også for den gjennomsnitlige forbruker så ville det vært mer forklarende med tall, høyere tall = bedre er lettere å forholde seg till enn HD Ready, HD, Full HD, Ultra HD, Ultra Full HD, Full Ultra HD, Super HD og Mega HD

     

    Er Ultra bedre enn Mega, og hvor i kjeden kommer Super?

    Hva bransje folk mener er ett mer fancy og nytt navn er ikke like lett å forholde seg til som at tallet 5 er høyere enn 3 osv.

    • Liker 2
  11. Fikk min Galaxy S3 i dag og stort sett veldig fornøyd, men noe jeg har lagt merke til er at den bruker lang tid for å gå ut av "dvale"/"hvile"-modus i det jeg trykker på knappen går det 1 til 1.5 sekunder før skjermen lyser opp og lar meg låse opp telefonen. Ikke snakk om mye tid, men litt irriterende.

    Jeg har samme problemet bare at hos meg så tar det ca. 2 - 2,5 - nesten 3 sec. før sikkerhetskoden skal tastes inn. (må ha sikkerhetskode pga. koblet til exchange på jobben)

     

    Har en kollega som fikk telefon samtidig med meg og har også sikkerhetskode aktivert og hans "starter" betydelig raskere enn min.

    Samme gjelder samboeren sin mobil og en kompis.

     

    @daddydoug: Dette er blitt bedre i Jelly Bean. Tror dessverre ikke at det er noen måte å endre på forbedre dette på i settings.

    Flott hvis dette er noe som det blir tatt tak i med JB men dette problemet er mye større hos meg enn hos andre som har S3'en så jeg må finne ut hva som henger hos meg for jeg gidder jo ikke å ha denne "laggen" bare litt mindre når JB kommer hvis alle andre så og si blir helt kvitt sin.

     

     

    Appropo JB, som tydeligvis drar no volsomt ut før det kommer.. "Norge står langt fremme i køen for å få JB"

    My ***!

    Nå ser vi jo at den ene etter den andre får det før oss.

    Polen har fått den, Østerike, Frankrike, Sverige, Spania, og Romania(!!)

    UK er "Updating" samme er Tyskland

    Mens Norge som skulle være så tidlig ute med å få den, nei her skjer det lite og ingenting.

    Hadde vært bedre å vist at det kom 30.10 enn å få vite at det kommer i Oktober, da går man å venter å venter på noe man håper skal komme så tidlig som mulig men man kan ende opp med å få det helt på tampen av måneden.

     

    @daddydoug: Jeg tror dersom du deaktiverer den der voice-greia vil den gå fortere ut av dvale. Dobbeltrykk på hjemknappen, så kan du gå inn på instillinger og deaktivere. Sjekk nå om det går raskere.

    Det er forøvrig ikke kommet JB til SGS3 riktig enda, med mindre du vil flashe telefonen...

    Er det å ta vek haken på "Open S Voice by double pressng the home key" du mener som deaktiver?

    Har prøvd det uten at det ga noen effekt.

  12. Har koblet telefonen opp mot exchange på jobb, jeg får notifikasjon når jeg får e-post, og e-post ikonet teller oppover i takt med uleste meldinger (Ps. helt ufattelig at ikke Gmail kan få dette til på sitt ofisielle ikon).

    Men hvis jeg leser alle uleste meldinger på dataen før jeg tar opp mobilen så blir ikke denne informasjonen pushet til mobilen. Er det ikke mulig å få den til å telle nedover også slik at den alltid er ajour med Outlook?

×
×
  • Opprett ny...