Gå til innhold

Nomatica.com

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nomatica.com

  1. am3k:

     

    Sendte deg svar på mailen din idag tror jeg :) Det hadde vært enklest om det hadde blitt sendt i samme pakke, men nå er det slik at manualen sendes fra ett sted og varer fra lagret. Mindre butikker som bare betjener Norge har jo en fordel der, -dersom man ha 'få' ansatte og kun ett markedet, så er det lettere å gjøre denne type ting.

     

    mvh

  2. Engelsk manual:

     

    iht til pakken, altså hva produsenten sender ut med den artikkeltypen. I de fleste tilfeller vil det si papirmanual, men jeg har vært borte i enkelttilfeller hvor produsenten kun har lagt ved en cdrom. Da mener jeg produsent som de som faktisk lager produktene. Dersom de kun tilbyr manual på cdrom, er det lite vi kan gjøre med det. Og jeg understreker at dette har jeg opplevd et par ganger, og da mener jeg et par ganger.

     

    Så får å svare på spørsmålet ditt, nei ikke slik at noen skal behøve å printe ut 103 A4 sider for å kunne lese en engelsk manual.

  3. Hei.

     

    (Har vært bortreist i en ukes tid, og alle som har sendt mail har fått auto-svar om å sende epost henvendelse på engelsk til annen epost.)

     

    Panasonic har hatt kjempesuksess med kameraene sine, og de er ikke lette å få tak i. Engelsk manual skal følge med, men dersom det mot formodning ikke gjør det, skal dette selvfølgelig ettersendes. Du kan godt PM'eme meg med kundenummer, bestillingsnummer og epos-adressen din, så kan jeg ta en titt på dette selv.

     

    mvh,

  4. Hei.

     

    Det er vanlig praksis at produsentene utsteder 1 års europeisk/internasjonal garanti.

     

    Når det er sagt, så er det noen nasjonale produsenter som er noe vanskelig når det gjelder denne garantien. Årsaken er ganske enkel: de gjør det vanskelig for kunder som har kjøpt varene i utlandet for å få service på disse varene. På den måten 'tvinger' man folk til å handle nasjonalt, og dermed skape inntekter for den nasjonale produsentavdelingen.

     

    Dette har Nomatica gått til sak mot en produsent her i Frankrike på, og vunnet. Videre er ikke EU-modeller såkalte 'gråsone' modeller , da viser jeg til EU/EØS avtalen, om fri flyt av varer og tjenester. Det som er 'gråsone' modeller, er heller import fra USA/Asia.

     

    Ellers kan jeg jo nevne at min ikke-franske laptop trengte service, dekket av internasjonal garanti, men det var noe den lokale produsenten her i Frankrike var svært lite villig til å utføre.

     

    Når det er sagt, så er dette noe jeg ikke har opplevde spesielt nevnverdig med saker i Norge.

  5. Hei igjen.

     

    Kan du PM'e meg ditt kundenummer eller?

     

    Virker som du har vanskeligheter å komme igjennom på vår epost, fordi jeg har ikke en eneste epost i 'lådan' som ikke er svart eller behandlet (16:36) så jeg får ikke det til å stemme med at du ikke har fått noen svar på noen av epostene dine. Derfor er det kanskje lettere om du PMer meg ditt kundenummer/ordrenummer.

     

    Videre så sendes det automatisk epost med bekreftelse av bestilling, ukentlig oppdateringer, når pakken sendes etc. Disse kommer selvfølgelig ikke frem dersom epost-adressen du har oppgitt er feil skrevet inn, eller om du har et Spam-filter som filterer bort våre epost.

     

    mvh,

  6. Hei.

     

    Jeg svarer på alle mail som kommer til [email protected].

     

    Dersom du sender til et annet land (feks Nomatica Frankrike, Hellas, Ungarn etc), og sender eposten på norsk, er det ikke spesielt sannsynlig at du får svar.

     

    Dersom du PM'er meg, eller sender epost skal du selvfølgelig få svar. Sjekket forøvrig alle kontakt oss epostene til Norge for et par dager siden, og null problem med de også.

     

    Prøvde forøvrig å finne en epost på deg i brukerkontoen din her på akam, men det har du ikke oppgitt. Tenkte jeg skulle lete opp bestillingen din, men det er litt vanskelig med bare zzzooom.

     

    p.s. jeg har pr 16:10 ingen ubehandlede/ubesvarte epost d.s.

  7. Hei. Engelsk manual følger med, som tidligere nevnt og påpekt av andre. Dersom det mot formodning skulle mangle, ettersendes dette. Men utgangspunktet skal det følge med.

     

    Enkel regnemodell for pris: euro*1,24+70-150 NOK.

     

    Ellers jobber vi med å få en bankavtale som vil dekke skandinavia, samt øst-europa, men slik ting tar gjerne litt tid, spesielt i Frankrike :)

  8. Prisene på våre nettsider er uten MVA, av den enkle grunn at vi ikke er MVA-pliktige til Norge (Fransk nettbutikk), men våre priser er oppgitt med MVA i prisguiden. MVA betales når varen kommer til Norge.

     

    Håper dette rydder opp i uklarhetene rundt MVA og Nomatica.

    and_mit Skrevet 10/10/2004 : 15:05

      Hvorfor har dere oppgitt prisen uten mva på deres sider?

    NOK 1306.24 € 155.32 "u/mva"

     

    Og hvor lang leveringstid regner dere for et produkt dere har på lager? Til Trondheim....

     

    Leveringstid avhenger av hvilken transportør du velger -Fedex Express tar ca 4 dager, mens Coliposte/Posten Norge kan ta noe lengre tid da det er en internasjonal pakkeforsendelse. Her kan det erfaringsmessig ta ca 10 dagers tid.

     

    mvh,

  9. Ja, som det nå står i et par tråder her, samt også under våre kjøpsvilkår, så påløper norsk moms og et tollgebyr mellom 70-150,-

     

    Årsaken er veldig enkel -vi er ikke et norsk selskap, slik at vi ikke betaler mva til Norge, og derfor krever vi den heller ikke inn.

  10. Hei!

     

    Ja, det er bare å beklage at Coliposte.net (det franske postvesnet) ikke gir opplysninger på engelsk, samt at siden er ved internasjonale forsendelser ganske dårlig oppdatert. Dessverre er dette lite vi kan gjøre med. Derfor har vi også på våre nettsider linker til Postens sporingsfunksjon, som generelt sett fungerer mye bedre enn Colipostes, spesielt når pakken først kommer til Norge.

     

    Jeg skal se hva jeg kan få gjort med tasken du fikk tilsendt feil, kan du sende en epost med kundenummer til [email protected]?

  11. Hei igjen :)

     

    Det er ikke toll på elektronikk fra EU land, allefall ikke fra Nomatica.com. Derimot, som sagt pleier tollkontoret å ta et gebyr på 70-150,- for selve behandlingen.

     

    Moms og toll er som Alastor sier to vidt forskjellige ting. Moms påløper alle produkter som kjøpes i, eller sendes til, Norge av privatpersoner.

     

    **Service**

     

    Mobiltelefoner sendes til Nomatica. Andre produkter behandles i Norge det første året, såfremt produsenten har kontorer i Norge, da de fleste produkter utstedes med internasjonal 1 års garanti. Dette gjelder bla for digitalkameraer. Det andre året sendes evt produkter som det er feil på til Nomatica.

     

    **Priser**

     

    På noen produkter er vi mer konkurransedyktige enn på andre produkter. Dere kan selv vudere dette ved å bruke Prisguiden, hvor våre priser oppgis med mva. Det vi derimot vil opplyse om er at så langt er kun pakken våre som er med her, og ikke bare kameraene, og dermed er prisene som er oppgitt i prisguiden høyere enn om man bare skal ha kameraet. Vi jobber for øyeblikket med å endre det slik at kun kameraet, og ikke pakkene vil vises i prisguiden.

     

    Skulle det være noe mer, er det bare å ta kontakt, eller følge opp saken i denne tråden.

     

    mvh,

  12. Handel innen EØS/EU er ikke tollpålagt ('fri flyt av varer, tjenester' tankegangen), slik at kameraer, mobiltelefoner etc kjøpt via Nomatica.com er ikke tollbelagt. Moms derimot, må selvfølgelig betales. Derimot pleier tollkontoret å ta mellom NOK 70-150,- for selve behandlingen.

     

    Videre som det også står opplyst på våre nettsider, er at vi ikke kan love norsk språkstøtte på mobiltelefoner.

     

    mvh

     

    Nomatica.com

×
×
  • Opprett ny...