Gå til innhold

barks

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av barks

  1. Men du vet ikke om det er innebygget 3g som standard, eller om man må kjøpe det som et tillegg? I såfall, hvordan og hvor?

    Det er ikke 'standard' men enkelte maskiner leveres med dette. Vil klart anbefale han å sjekke om arbeidsgiveren hans er medlem av Datateam, alternativt bli medlem om han driver eget. IBM/Lenovo selges stort sett ikke over disk, men som bedriftskunde kan man få stort set hva som helst konfigurert fra Lenovo.

     

    Om ikke 15/17 tommer var et krav har Datateam her i desember en spesialkonfigurert 3G-klar (dvs. integrert 3G) T61 14.1wide med 2.0Ghz C2D, 2GB RAM, 100GB7200, 1440x900px og X3100 skjermkort samt XP_pro (Vista og integrert skjermkort er ikke å anbefale) til 10.819 ex moms.

     

    Uansett, jeg ville ringt og tatt en snakk med en av de store Datateam/Lenovo-selgerne og sett hva de kan finne ut.

  2. 15/17 tommers skjerm, skal være enkel å se i dagslys.
    Lenovo sin 15.4" er bra synes jeg.

     

    God batterikapasitet
    Kjøp med X3100 skjermkort og 9cellers batteri, da holder det lenge. Legg til et Ultrabay-batteri om han ikke trenger dc/dvd-drev daglig.

     

    Ha god plass på harddisken, massevis av bilder trenger litt plass.
    Kanskje det eneste punkt der noen andre maskiner kan tilby større disk? Men omvendt blir ikke sikkerheten på disken bedre. Om han ikke trenger cd/dvd-drev eller Ultrabay-batteru kan du hive i en ekstra disk her i stedet.

     

    Om mulig innebygget mobilt internett, altså plass til SIM-kort eller liknende.
    T-series fås med innebygget 3G såvitt jeg vet.

     

    Skal tåle mye, fuktighet blant annet. Skal dras med ut i felt (jobber med gamle bygninger).
    Om du ikke vil ha noe bygget inn i skikkelig gummi eller hardcase så blir det ikke mye bedre enn Lenovo T-Series.

     

    Maskinen skal ikke brukes til spill eller slike ting.
    Om han ikke heller kjører tunge 3-d program eller slikt (tipper han er arkitekt eller ingeniør eller noe med de krav?) taler det også for X3100-skjermkort som er MYE gjerrigere på strømbruket enn separate skjermkort.

     

    Pris er foreløpig ikke et tema.
    Dette er vel oftest det som taler mot Thinkpad T-series.

     

    Har selv en T61 med 14.1"-skjerm som jeg er sinnsykt fornøyd med. Det eneste jeg angrer er at jeg har den med NVidia skjermkort som bruker en del mer strøm enn X3100 samtidig et integrert kort som X3100 fint kunen dekket behovet mitt.

  3. Jeg hadde gått for dette.: http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=28552

    , om jeg kunne hatt det på venstre øret.

     

    Har dette (Flamingo) - er veldig fornøyd. Bruker det med både tlf og Skype via pc/xp. Superlett og veldig behagelig å ha på seg, glemmer det etter 10 minutter.

     

    Vet ikke hva den formelle batteritid er; men ladet dette nå søndag og har hatt det på siden da, snakket ett par timer kanskje og mekket mye med det; hatt det i søke/paring-modus sikkert en time etc. Still going strong. Kan bare anbefale det - fin lyd og veldig lille/stilig, det fineste jeg har sett. Ikke så vanvittig dyrt heller (ifht andre små/lette/fine headsets)

  4. Jeg bruker et Flamingo headset med Skype, sammen med en usb-dongle og xp sp2. Det var litt mek i starten, måtte deaktivere xp sin innbygde bt-driver og hente en ny driver på dongle-produsentens hjemmeside. Den nye driveren inneholde mye mer funksjonalitet. Nå funker det, når Skype er startet er lyden fra pc'en automatisk på bt headsettet. Av en eller annen grunn gjelder dette også musikken fra iTunes; noe irriterende, men det kan sikkert løses - bare noen dager siden jeg fik til dette, så jeg har ikke mekket så mye med det ennå. Funker bra i alle fall.

     

    Fant mye informasjon i denne tråden:

    http://forum.skype.com/viewtopic.php?t=10822

  5. Siden jeg er i samme situasjon (CL56 med XP Pro og i behov av total reinstall) spør jeg her da: Kan jeg i prinsippet og lovlig reinstallere XP Pro fra hvilken som helst XP cd og så taste koden fra klistermerket unner min laptop? Den koden er jo aktivert med min nåværende HW-konfigurasjon, så det burde vel funke. Eller? Må jeg ha en cd, som passer spesifikt til min masine? Enkelt om jeg bare kan låne en XP Pro cd av noen og likevel ha en lovlig install via mitt kjøpte og betalte serienummer?

  6. Oppdaget akkurat att min CL56 ikke virker som om den lader, selv om laderen står i. Windows-batterisymbolet endres kke til 'ladesymbol' og strøm dras langsomt fra batteriet.

     

    MEN maskinen skjønner at laderen står i ettersom batteri-indikator-LEDen på maskinen blinker. Jeg mener den blinker når man lader også (har aldrig tenkt serlig over det) men nå blinker den i alle fall veldig mye fortere enn hva den har gjort før.

     

    Noen som har opplevd noe liknende og har tips? Er laderen ødelagt? Eller er det HW-feil på pc'en? Eller kan det være batteriet som ikke kan lades (virker rart siden det ellers funker, i.e. leverer strøm akkurat nå).

     

    Alle tips og ideer mottas med glede :)

  7. Husk att ikke UPC (ifølge sine egne kontrakstvilkår!!) aksepterer at du tilkobler mer enn en pc, i.e. du kan altså ikke tilkoble et eksisterende nettværk. Helt idiotisk imo og såvitt jeg vet den eneste nettleverandør, som skriver så.

     

    Jeg oppdaget det tidligere idag ettersom jeg selv snart flytter til et sted med UPC-nett installeret; og såklart også vil slippe kabler og greier. Da jeg søkte på UPC & WLAN kom jeg over en artikkel på Dinside fra 99, der forfatter kommenterer dette forhold i ganske harde vendinger og håper, at denne utdaterte regel etterhvert vil fjernes fra kontraktsvilkårende til UPC. Etterhvert ganske spent sjekket jeg de oppdaterte kontrakstvikår og så att dette punktet finnes enda! Har skrevet til de idag og spurt om dette er noe de håndhever i praksis etc., men ikke fått noe svar enda.

     

    Det spørs jo om de sjekker det (har mulighet for å sjekke det) uansett, men jeg synes det virker som en rar klausul å ha. Skal ikke et samboende par ha mulighet å sjekke mail på samme tid. Neste spørsmål blir jo om deres klausul om å ikke bruke internett-kopplingen i profesjonell sammenheng innebær att man ikke får (igjen, lurer på hvordan de sjekker det) sjekke jobb-emailen sin, handle aksjer om man driver med det etc.

     

    Jeg er veldig spent på, hvilket svar jeg får fra de.

  8. viktig at den ikke støyer...

    Er ikke dette i seg selv nokk til å utelukke større desktop.erstattere med P4-prosessor? Om ikke din nye maskine får støye noe serlig tror jeg det er svært å komme utenom en maskine med Pentium-M prosessor; alternativt selvfølgelig noe superlett og litet med ULV processor el. likn., men da blir det kjapt over 14K med stor disk og andre godsaker som mye RAM (en bra ide til en ULV-prosessor).

     

    Vil umiddelbart si att du utelukkende bør se på maskiner med Pentium-M. Skal de gå veldig stille er det etter min mening ikke det store behov får å kjøpe den kraftigste processor heller; om maskinen skal være stilegående kommer du uansett å kjøre den droslet ned til 600mhz, og da er det vel det samme om det er en 1.6ghz eller en 2.1ghz. Jeg selv kjører min 2.0ghz på 600mhz stort sett hele tiden for å holde den stillegående og spare batteritid.

  9. Det avhenger vel mye av, hvordan du bruker lappisen din. Om du som jeg bruker den kjørende på batteri 90% av tiden og likevel drosler ned den til 600mhz for å spare strøm, ja da er det jo ikke mye poeng i å bruke penger på en kraftigere prosessor. Inn imellom ler jeg litt av meg selv som har en dothan2.0, men som sakt sjeldent bruker den for hva den er verdt. Om du omvendt bruker lappisen med laderen i og ikke bryr deg om at viften kjører litt oftere, ja da er det kanskje ikke så mye penger for litt ekstra prosessorkraft. Behovet avhenger vel av bruken også; om du bare skal skrive text og surfe på nettet rekker jo 1.7 vel like langt som 1.8, men for tungere opgaver kan det være digg med allt kraft du har råd med.

  10. har sammenligna prisene på en zepto 4200 men 1,8 GHz prosessor, 1GB minne, 80GB hdd, med en thundra pc med lik spec, og den fra psdata var 1000kr billigere, og det etter prisreduksjonen fra zepto :p

    Men er den Tundraen en CL56 (formentlig ikke) eller en 155X-maskin? Ellers er det jo ikke en 100% brukbar sammenligning, som talløse andre CL56/1557/XXX-tråder her på forum omtaler er det jo også forskjelle på kabinetter/chassis på bærbare etc. som til en vis grad retfærdiggjør prisforskjeller utover hva specs tilsier.

     

    Jeg prøver ikke å argumentere for att Zepto er billige; det synes jeg i hvert fald ikke de pleier å være, men personligt synes jeg att en CL56-variant pga. byggekvalteten ville vært 1000,- mer værd enn en 155X-variant når prisen likevel kommer bra over 10K.

  11. Hva for program skal hun kunne kjøre på jobben?

     

    Om det er programmessigt mulig, hva da med en ibook 12"? (Den finnes jo med 14" også, men selv på utdanningspris blir det over 10K da).

     

    Blir selv mer og mer overrasket over Mac etter att flere bofeller er konvertert og bruker de i sambann med andre pc'er. Og jo, der ser jo lekre ut også :love:

  12. Jeg har en Zepto4200 (samme som CL56, ganske omtalt og generellt vellikt her på forummet har jeg inntrykk av) som jeg er veldig fornøyd med. Jeg har dog ikke kjøpt den av Zepto her i landet, så jeg vet ikke hvordan de er å kjøpe av. Kan dog nevne att jeg ved tre forskjellige leiligheter har sendt spørsmål ang. priser & muligheter for oppgradering etc. pr mail til Zepto Norge og aldrig fått noe svar fra de. Sammenliknet med servicen jeg opplevde da en kompis kjøpte CL56 på Digital Impuls synes jeg ikke Zepto virker imponerende; men bevares, kanskje de reagjerer kjappere om man står i kundekartoteket deres?

  13. Jepp; med WLAN på, skjerm på 1/3 lys og middels aktivitet (surfing og noe designjobb, ikke supertungt) klarer jeg meg ca. 3,5 time med min maskin(CL56/2.0/1GB/7200rpm), SpeedswitchP på Max. Battery. Om jeg jobber med tunge saker og litt mer lys på skjermen samt SpeedswitchXP på Dynamic Switching klarer jeg meg ikke 3 timer, men det er ikke langt fra. Uten WLAN kan jeg sitte i bra over 4 timer (opp mot 5 med SpeedswitchXP på Max. battery) og skrive i Word etc., tungere designjobbing (da har jeg oftest skjermen litt lysere) og liknende samt SpeeswitchXP på Dynamic kan dra tiden ned mot 3,5 time selv uten WLAN.

     

    Efter å ha installert SpeedswitchXP har jeg i alle fall fått bedre levetid; det virker som om dette programmet klarer å throttle ned CPU'en mer aggressivt enn XP selv.

     

    Jeg tror nok att en konfigurasjon med såpass kraftig CPU, 9700skjermkort og 1400x1050pixler etc. drar en del mere strøm enn noen av de Centrinoerne maskinene man hører om med veldig lang batteritid.

  14. For en sikkerthets skyld: Er du sikker på att du har installert driveren til on/off-knappen på siden av maskinen? Denne styres av en driver som hetter EZ-button eller noe, og ikke av Intel sin driver. Prøv for en sikkerhets skyld å av- og reinstallere denne. Sjekk evt. om det ligger en nyere variant av denne drive på fx. Zepto sine sider. Ikke sikkert dette er problemet heller; men alt må vel prøves. Hsuker att andre her på forum har hatt problem med netopp denne driver/knapp.

  15. På det siste har jeg hatt samme problem med min; selvom knappen er på etc. Dette skjer hvergang jeg har slått av maskinen uten att strømkabelen er i; men aldrig når jeg slår av den over natta meds strømkabelen sitter på plass.

     

    I alle fall får jeg altid WLAN-kortet å slå seg på gjennem å sette maskinen i dvalemodus og vekke den igjen; deretter funker det finfint (til jeg slår den av igjen). Når først kortet er "våkent" kan jeg slå det av og på via Intel ProSet programmet eller den eksterne knappen på maskinen.

     

    Har av/reinstallert EZ-button programmet og Intel ProSet en del ganger, klarer ikke å finne ut hva problemet er, så nå blir det en del dvalemodus når jeg er runnt med maskinen. Forhåpentlg kommer jeg på løsningen engang :)

  16. Har samme grunnmaskin med 2.0 P-M. Jeg selv ville nok ha gått for en litt mindre HD med kjappere snurre-hastighet (har 60gb 7200rpm i min). Det avhenger nokk litt av hva du skal gjøre med den; de som spiller (jeg har aldrig spillt CS eller likn...) sier att HD-hastigheten spiller en ganske stor rolle. Selv kjører jeg en del designprogrammer om hverandre og er veldig fornøyd med hastigheten også når jeg jobber med veldig store filer.

     

    Jeg er generellt veldig fornøyd med maskinen min, liker skjermen veldig selvom den ikke klarer å vise helt svart. Oppløsningen og fargegengivningen ellers er bra nokk til mitt bruk.

×
×
  • Opprett ny...