Gå til innhold

Edefjes

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Edefjes

  1. Er og Telenor 50/50 kunde, som for ikke så lenge siden var 30/30. I starten av måneden stoppet Telenor levere TV via fiber siden vi ikke ville være med over til TeWee løsning og betale 4 ganger mer. Samtidig oppgraderer de oss 100/100 gratis i 6 måneder for vi er "god kunde". Om vi ikke avbestiller 100/100 øker prisen 100 kr måneden etter prøveperiode. Men leser nå den blir 75/75 i så fall til 40 kr mer. For et rot!!

     

    For et par år siden sa jeg ja bytte til Nextgentel, som hadde en bedre deal enn Telenor, men det gikk et år uten at det skjedde noe, så sa opp det pga virket så useriøst. Mulig jeg bør høre med dem igjen. Noen som har erfaringer med Nextgentel?

    • Liker 1
  2. Om dere er ute etter enkle smartklokker som gjør jobben bør dere se på Amazfit Bip. Den har pulsmåler, GPS, notifications og værmelding. Samtidig er den ikke "clunky" som de fleste andre og meget god batteritid. Etter 50 dager var batteri på 9% på min, dog etter å ha skrudd av HR. Koster under 1000 lappen. Har støtte for Alipay og, men kanskje ikke så veldig nyttig her i landet.

  3. Betyr ikke dette at telefonene med mye lavere SAR verdier vil ha dårligere dekning?

     

    Skulle jo tro det var en sammenheng ja med TX verdi som de har målt her, og RX verdi. Men nå det er sagt har Moto G5 Plus veldig gode RF egenskaper (altså god dekning) og samtidig kommer godt ut i denne testen. Kan ikke si det samme om du diverse Samsung og Sony Xperia modeller jeg har testet. Samt ZTE og TP-link 4G modem.

     

    Moto og tidligere Sony Ericsson er de som jeg mener jevnt over "har hatt best dekning" når det gjelder smart telefoner.

  4. Vil og ha klokke som gjør jeg slipper ta mobilen opp av lomma. Altså viser tiden og varsler. Gjerne og kalender og vær. Men ikke noe mer enn det. Batteritid og størrelse (ikke klumpete) er mye viktigere enn HR sensor. Virker som ingen lager det! Noen tips?

     

    Og hatt Garmin Vivosmart HR. Super support fra Garmin ja som sender nye reimer gratis. Men ja egentlig bare slutta og bruke den. Får lett riper. Tåler lite og bygger litt mye i høyden.

  5.  

    Et lite teknisk spørsmål angående bilkjøring fra ett distrikt til et annet. DAB adapteren som er montert mister kontakt med sender når jeg kommer "godt inn i et nytt fylke" fra et annet der den er montert og tunet. Må adapteren re-installeres manuelt ettervert som den flytter seg i det lange land, eller er det DAB adapteren som må ut av bilen og inn med ny? Skulle trodd at det var litt automatikk i adapteren. Noen som har kjennskap til problemet?

     

    Du må scanne inn kanalene på nytt da de har forskjellige frekvenser mellom fylkene av en eller annen grunn. En del radioer/adaptere gjør det dog automatisk, sjekk om du har en innstilling som heter automatisk frekvensskifte eller noe sånt.

    Er forskjellige frekvenser på NRK muxen slik at de kan ha lokalsendinger. De har delt landet i sju. For eksempel så får vi på Sørlandet inn både NRK Sørlandet og Rogaland, men ikke resten av landet. De kommersielle kanalen skal ha samme frekvens over alt. De fleste DAB apparatene skal "roaming" mellom de fylkene hvor det er et problem, men ikke alle dessverre.

  6. Håper de kjører visninger av noen Nolan-filmer for å feire åpningen. Dark Knight/Rises, Interstellar og Dunkirk har flere scener filmet med 65mm IMAX som er skapt for å sees på en IMAX-kino, og det burde utnyttes.

     

    Så Dark Night Rises på IMAX i USA. Er glad i å gå på kino med bra lyd og bilde, men det var egentlig forferdelig. Lyden var så høy det gjorde vondt. I tillegg fikk man nesten vondt i nakken av å stirre opp på skjermen. Satt og så nærme at man hele tiden måtte vri hodet. To og en halvtime med det var rett og slett for mye. Håper den nye kinoen er litt mer balansert, og ikke bare "more is better". Husker kortfilmene på Aker Brygge IMAX som en kul opplevelse.

     

    Ellers for å svare andre her så skiftet filmen mellom 2,35:1 og 16:9. Samme som Tron på Blu-ray for de som har sett den.

  7. Har gjort en lignende mod på mine Peltor FM hørselvern. Kjøpt Bluetooth adapter på Aliexpress + en liten minijack kabel. Brukte et par strips for å feste dingsen på toppen av bøylen, og kabel ned til AUX inngang. Funker som bare det nå til podcasts og Spotify på mobilen. Kosta ikke mye heller.

     

    https://m.aliexpress.com/item/32386045385.html?spm=a2g0n.orderList.0.0.425cfbc8x4wxSB#autostay

     

    https://m.aliexpress.com/item/32596041731.html?spm=a2g0n.orderList.0.0.425cfbc8UQKEmx#autostay

  8. Man kan fikle mye med Asus sin routere og som såvidt ble nevnt i del 1. Som og er basert på WRT og støtter DD-WRT, OprnWRT, tomato og videre.

     

    I tillegg er det lett å få tak i disse brukt på finn fra Altibox kunder som tydeligvis selger dem ganske ofte. Er man heldig kan man få en Asus RT-AC66U for 500 kr. Altså en rimelig ny router med 802.11AC støtte.

  9. Hei, har hatt samme problem som i tråden på en Asus RT-N56U. Har prøvd mye a tipsene her, men uten hell. Satt da opp IPTV til å gå ut på alle LAN porter, og slo på IGMP proxy, men problemet på RT-N56U var det gikk ikke slå på IGMP spoofing. Som igjen ledet til at de andre LAN portene og WLAN ble floodet med multicast pakker og ingenting fungerte engentlig, bortsett fra TV da :)
     
    Løsning ble custom firmware. Var ikke så mange alternativ til min N56U som noen av de nyere Asus ruterene så ble Padavan, kan lastes her: http://rt-n56u.soulblader.com/files/stable/RT-N56U/ Gikk for den som hette Aria
     
    Installasjonen er lik som vanlig firmware og uten problem. Web-interface er enkelt og greit og ikke ulikt original FW. Se vedlegg for setting jeg bruker nå for IPTV, fungerer uten problem. Og internett er bedre enn på lenge :)

     

     

    Til slutt legger jeg ved noen linker med info om custom firmware, og litt om selve problemet:

    http://lifehacker.com/how-to-choose-the-best-firmware-to-supercharge-your-wi-1694982764

    https://wiki.openwrt.org/doc/howto/udp_multicast

    http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Setting_up_IPTV_without_impact_to_LAN_and_Wireless_traffic

     

    post-57907-0-10329300-1450298641_thumb.png

  10. Samme problem her. Mottok ny HP tx1128ea i posten i dag. Starta så maskinen og begynnte å kjøreinnstallasjons veiviser. Men midt i innstalleringa vippa jeg skjermen ned litt som gjorde jeg fikk en blåskjerm, og nå starter bare windows sånn halvveis før det kommer noe feilmelding om ugyldig installasjon.

    F11 knappen under restart funker ikke.

     

    Noe nytt som har skjedd i ditt tilfelle?

  11. Ja det skal sies jeg ikke har noe erfaring fra andre plasser. Men ting har nok bedra seg litt. De er nye(P4) maskiner i alle datalabber nå bortsett fra elektrolabben i gamlebygget.

    Ellers har det vært veldig stor fokus på den nye multimedia og deisgn linja, som har dratt en del jenter til byen. Det er fortsatt altfor få, men sist jeg hørte var tallet 20%, var vel 8% når jeg begynte i høsten 2003. Ellers er det ikke så langt til arendal(sykepleierskole) eller kristiansand.

     

    Det med størrelsen på byen kommer vel litt ann på hvor man kommer fra og hva man foretrekker.

     

    Grimstad er hvertfall en grei plass om du ikke har karaterer til å komme inn noen ann plass :p

     

    Må virkelig si meg uenig her...

    Ville virkelig tenkt meg godt om før jeg søkte HiA avd. Grimstad. Mine inntrykk etter 4 år på skole der nede (forkurs+bachelor).

     

    1. Virkelig _elendige_ forelesere. Med et par-tre hederlige unntak, forbred deg på mange timer med transparent-avskrivning.

     

    2. Som nevnt tidligere, dette er en gutteskole. Så hvis ikke du enten er jente, eller homofil, ikke velg grimstad. Dette med 90/10 kjønnsfordeling drar også med seg et annet problem, student-miljøet. Forskjellen fra HiA til NTNU var så enorm at det knapt kan beskives.

    Selv om det er noen ildsjeler som prøver så godt de kan, er det langt fra bra. At byen er liten hjelper heller ikke. Nå kan det jo sies at du skal lese under student-tia,ikke drekke. Så hvis irc og kernel-konfigurering er din ting på lørdagskvelder, kan du trygt velge grimstad. Vil du feste og "mingle" med det motsatte kjønn, velg noe annet.

     

    3. Selve skolebygget er gammelt og nedslitt,men kun en "fungerende" datalab. (De resterende hadde maskinvare fra sent 90-tall) Nå er det et par år siden jeg gikk der da,(gikk ut i 03)så det er mulig det siste har forandra seg.

     

     

    Så mitt råd, tenk deg godt om før du flytter til sørlandet for datautdannelsen..

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Vurderer og gå nettverk og sikkerhet etter vidergående, noen som har gått på det? Hvordan er det med jobb etterpå, anbefaling av skoler osv? noen som vet?

    5819777[/snapback]

    Heisann, går nå tredje og siste året på bachelorgrad innen nettverk og sikkerhet ved Høgskolen i Agder i Grimstad. Begynte å søke etter jobb, og fikk faktisk det på første forsøk, dog som ingeniør innenfor et annet fagfelt.

    Har inntrykk av at det ikke er så mange jobber innen nettverk og sikkerhet for øyeblikket, virker som det trengs mest dataingeniører som driver med programmering. Men trenden kommer nok til å snu. Antall nye dataingeniør studenter her i grimstad har ca halvvert hvert år de åra jeg har vært her. Blir jo tre år til du blir ferdig, så situasjonen er sikkert en annen da.

    Ellers må jeg si Grimstad er en grei plass. En akkurat passe stor nok by. Billige hybler. Eneste negative siden er at siden HiA i Grimstad har nesten bare teknologifag er det 80-90% gutter på skolen, men det skal visstnok endre seg i 2009...

    5857740[/snapback]

    5860486[/snapback]

  12. Vurderer og gå nettverk og sikkerhet etter vidergående, noen som har gått på det? Hvordan er det med jobb etterpå, anbefaling av skoler osv? noen som vet?

    5819777[/snapback]

    Heisann, går nå tredje og siste året på bachelorgrad innen nettverk og sikkerhet ved Høgskolen i Agder i Grimstad. Begynte å søke etter jobb, og fikk faktisk det på første forsøk, dog som ingeniør innenfor et annet fagfelt.

    Har inntrykk av at det ikke er så mange jobber innen nettverk og sikkerhet for øyeblikket, virker som det trengs mest dataingeniører som driver med programmering. Men trenden kommer nok til å snu. Antall nye dataingeniør studenter her i grimstad har ca halvvert hvert år de åra jeg har vært her. Blir jo tre år til du blir ferdig, så situasjonen er sikkert en annen da.

    Ellers må jeg si Grimstad er en grei plass. En akkurat passe stor nok by. Billige hybler. Eneste negative siden er at siden HiA i Grimstad har nesten bare teknologifag er det 80-90% gutter på skolen, men det skal visstnok endre seg i 2009...

  13. tror du må slå av "mouse smothning" eller noe i den duren om det går ann, kan være det.

     

    Men kan være andre ting også. Husker jeg hadde samme problemet før når jeg spillte CS med geforce2, da ble alltid musen sånn når jeg brukte DirectX, men funka fett når jeg skifta til å bruke OpenGL

     

    Men ikke lett å svare på sånn her helt uten videre, noe info om maskinene hadde vært fint ja...

  14. Smak og behag, men jeg mener fortsatt HL1 er den morsomste multiplayer spillet som finnes, mest på grunn av de geniale våpene og interaktive banene.

     

    Har bare såvidt prøvd HL2dm så skal ikke uttale meg helt om det enda, men kommer nok til å savne tripmines og gausegun(sånn det staves?). Og er ikke i tvil om at det bare kommer til å bli bedre og bedre etterhvert som det kommer flere brett....

  15. faktisk sant at det er runda på 45 min, men det er brukt noen sleipe triks. Hoppa feks over kapitellet "we got hostiles". Filmen ligger på siden under, sammen med mange andre filmer. Quake1 filmen er sinnsykt bra...

     

    http://home.comcast.net/~arcthelad/#speedruns

     

    ps: du må scrolle ned et stykke for å finne dem, ligger for det meste filmer fra speedruns fra gamle tv-spill

  16. ligger walktrough på gamespot.com, velg xbox seksjonen og finn spillet på lista nede til høyre, velg deretter cheats, skal ligge noen walktrougher der.

     

    Utrolig vanskelig spill, jeg orket bare ikke spille samme del om og om igjen siden jeg bare dør, vurderer heller å slå på evig liv via en trainer i evox, selv om det er kjipt å jukse....

×
×
  • Opprett ny...