Gå til innhold

padler

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av padler

  1. Takk for innspill. Mye lurt du skriver. Men ser man helt bort i fra de faktorene du nevner så har jeg sett tester der man skriver og skriver fullfarge A4 på samme innstillinger på flere skrivere og sjekker kostnadene. En test jeg leste hadde en Canon i950 ca kr. 4 i blekkkost. pr. side og en tilsvarende Epson sp935 ca kr. 11 pr. side. Det er en ganske stor forskjell!

  2. Angående diskusjonen rundt Panasonic GS400 og Sony HC1000. Skal snart kjøpe meg et 3CCD kamera. Etter å ha lest diverse beskrivelser av kameraene bl.a på www.camcorderinfo.com kom jeg frem til at Panasonic GS400 var bedre på de fleste områder og hadde bestemt meg intill jeg leste :

    http://www.camcorderinfo.com/content/Panas...rder-Review.htm

    Der står det at ved filming med Panasonic GS400 i 16:9 vil du i LCD-skjermen på kameraet få strukket bilde (altså lange tynne mennesker) som på en 16:9 TV selvfølgerlig blir normalt. På Sony HC1000 er det lagt (kun når du filmer) en Sort kant oppe og nede (letterbox) og et normalt 16:9 bilde.

    Begge kameraene gir ekte 16:9 (uten sort kant oppe og nede) når du viser det på TV.

    Det å ikke filme i 16:9 format i dag er etter min mening det samme som å kjøpe musikk kassetter fremfor CD, eller filme på VHS i stedet for DV. Det er ikke mange 4:3 TV-er igjen der ute, hvertfall ikke hvis du tenker å filme noe som skal taes vare på mer enn 2-3 år. Etter min mening legges det alt for mye vekt på stillbildefunksjonalitet og andre helt unyttige funksjoner under vurderinger av videokameraer i denne klassen, og alt for lite fokus på 16:9. Det er i det hele tatt rart at de selger videokamerar som tar primert opp i 4:3, men som kan filme i 16:9, det burde jo være omvendt. Det er sjelden slik at man filmer litt i 4:3 og litt i 16:9, som regel holder man seg til et av formatene og da er det naturlig å holde seg til det som er dagens TV-standard (16:9).

    Dagens videokameraer i denne klassen burde i det minste ha LCD med formatet 16:9 med mulighet for å vise 4:3, og ikke omvendt.

     

    OK, en litt for lang utagering. Det jeg prøver å få frem er ved å kjøpe Panasonic GS400 blir det klønete å filme med en skjerm som viser deformerte objekter. Dette er grunn nok for meg til å totalt utelukke Panasonic GS400, noe som er synd for det ser ellers ut som et bedre kamera enn Sony HC1000.

×
×
  • Opprett ny...