Gå til innhold

Vegard87

Medlemmer
  • Innlegg

    221
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vegard87

  1. Det er noen år siden jeg var inne i hva som var bra kjøp innen komponenter, så jeg kan trenge litt input til et utkast jeg har laget meg.

     

    Jeg har bestemt meg for at jeg skal lage meg en Intel basert maskin, i alle fall med tanke på CPU, sett bort i fra det så har jeg ikke noen strenge preferanser.

     

    Jeg tenker meg at jeg kommer til å bruke maskinen til vanlig multimedia, programmering, surfing og Starcraft 2, så jeg trenger strengt talt ikke noe beist av en maskin, men når jeg først kjøper meg en maskin vil jeg ha en som kjører Starcraft på fineste grafikk.

     

    Jeg har lyst til å kjøpe alle delene fra 1 butikk, med mindre jeg finner ut at en annen butikk har et mer passende tilbud for meg går jeg for Netshop.no.

     

    Prosessor

    Intel Core i7 860 2,8Ghz Socket 1156

     

    Hovedkort

    ASUS P7P55D PRO, Socket LGA 1156

     

    Harddisk

    Intel 80GB X25-M SSD 2,5" S-ATA II 3.GEN

     

    Minne

    OCZ DDR3 4 GB Value Memory Gold i5

     

    Skjermkort

    ASUS GeForce GTX 465 1GB GDDR5

     

    Strømforsyning

    OCZ StealthXStream strømforsyning 700W

     

    Operativsystem

    Microsoft Windows 7 Home Premium OEM

     

    Skjerm

    BenQ 24" LCD G2412HD Sort

     

    Jeg har en delvis defekt maskin som jeg kommer til å hente kabinett, et par skjermer, en vanlig harddisk og en DVD spiller fra.

  2. Okay, takk.

    Tenkte bare at hvis fem tråder skulle sammarbeide med en oppgave og man har fire kjerner er det vel bedre å redusere antall tråder til det man har kjerner?

     

    I teorien er det veldig lurt med tanke på CPU tid å ha 4 tråder på 4 kjerner samtidig hvis de jobber med samme oppgave. Men i praksis vil jeg ikke tro dette er enkelt å få til ved å skrive i java. Som nevnt tidligere; OS vil i hovedsak dedikere tråder CPU tid, og jeg vil tro at du av denne grunn vil få den samme ytelsen med 5 som 4 tråder.

  3. Jeg har tenkt å gå til anskaffelse av ny PC i Januar. Den skal brukes til spilling, programmering og studiearbeid generelt. Så jeg vil ha litt tips til innkjøp av deler :), eller rettere sagt, synspunkter på endringer utifra hva jeg har tenkt meg. Har ikke tenkt til å overklokke PCen i noen stor grad.

     

    Prosessor

    Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz

     

    Hovedkort

    Asus P5K, P35, Socket-775

     

    Hovedminne

    2 x OCZ DDR2 2048MB Platinum XTC Dual Ch.

     

    Skjermkort

    FOX+ GeForce 8800GT 512MB PCI Express 2

     

    Kabinett

    Lian Li Miditower, Aluminium, Støydempet

     

    Strømforsyning

    MIST, 500W, ATX 2.2, 20/24 pins, Rev.3

     

    DVD Spiller

    Samsung DVD brenner SH-S203B

     

    Operativsystem

    Windows Vista 64-bit

    Linux Ubuntu

     

    Prosessorvifte

    Zalman CNPS7700ALCU CPU Vifte

    Noen som vet hvordan vifta som følger med CPUen er? bråker den mye? kjøler den greit? hvis den som som følger med er veldig god kutter jeg ut å kjøpe vifte.

     

    Jeg har skjerm, OS, tastatur, mus, harddisk og muligens en PSU fra før. Jeg er hovedsakelig i tvil om valg av hovedkort, skjermkort og hovedminne. Men tar med glede imot tips om alle delene.

     

    Handlekurv hos prisguide.no

  4. Bare leave guildet heller, og IKKE logg på, LITT selvkontroll må man jo ha...

    8539188[/snapback]

     

    ikke alltid så lett, Man kan bli Avhengi av ting.

    8539196[/snapback]

     

    Ikke av et spill.. Bare snakk om vilje.. Når du er avhengig av et stoff får kroppen abstinenser, når du er "avhengig" av et spill så skjer ikke dette, er altså kun opp til hvor sterk vilje personen har til å slutte.. Om du logger på gjentatte ganger etter å ha "sluttet" så har du egentlig ikke lyst til å slutte..

    8539331[/snapback]

     

    det finnes 2 typer avhengighet, den du beskriver kalles fysisk avhengighet, den andre formen er sysisk avhengighet. kan i noen tilfeller være vel så ille.

  5. nå har jeg fått instalert linux, det virker greit, internett etc, men høyeste skjermoppløsning jeg greier å få til er 1024 x 768

     

    har instalert alt som linux har spurt meg om å installere, har også prøvde diverse tull uten å lykkes, noen som har lyst til å peile meg i riktig retning?

     

    edit: kan vel legges ved at jeg har radeon x800 pro skjermkort, og en 20.1 tommer dell LCD skjerm

×
×
  • Opprett ny...