Gå til innhold

kakarlsen

Medlemmer
  • Innlegg

    199
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kakarlsen

  1. Hei

     
    Jeg fylte 33 i desember i fjor og har en fullt oppspart BSU-konto, samt eier egen bolig. Jeg flyttet BSU til KLP (som medlem) i fjor pga. god rente, men de har i ettertid valgt å følge DNB, Nordea med flere og kommer til å sette ned renten til "vanlig sparekonto" når jeg fyller 34.
     
    Før jeg fyller 34 ønsker jeg å finne en bank med bedre vilkår for BSU-rente etter fylte 34. (bedre enn flytende boliglånsrente)
     
    Sbanken markedsfører seg aktivt mot folk i denne situasjonen, men de er et stykke unna den beste renten i markedet nå. Jeg har andre kundeforhold hos Sparebank 1, men klikker jeg BSU i nettbanken får jeg bare beskjed om at jeg er for gammel.
     
    Finnes det en oversikt over banker som fortsatt tilbyr BSU til full rente etter 34? Jeg kan ikke se at det er en mulighet for å søke etter dette hos Finansportalen. Det er også litt variabelt om banker oppgir denne detaljen på nettsidene, og å henvende seg til hver enkelt bank blir fort unødvendig mye styr.
     
    Om noen har tips til bank med god BSU-rente etter fylte 34 mottas det med takk (har medlemskap i KLP og LOfavør)
  2. Ja det virker som om de som tar oppdrag fra tek.no om dagen ikke er så teknisk gode som de burde være.

    Dette kom i en ganske fersk programvareoppdatering, mens testen opprinnelig ble publisert i 2017. Siden de har valgt å "re-publisere" den burde muligens innholdet vært kvalitetssikret, men det er selvfølgelig en utfordring med produkter der funksjonalitet stadig endres med programvareoppdateringer.

     

    Edit: Overså totalt det siste innlegget.

  3. WhiteFox er langt fra nytt. Det har vært produsert i flere år og solgt via www.massdrop.com, som er en "group buy" side. I likhet med mange andre custom tastaturer og andre produkter. Det store problemet med disse tastaturene er at 99% av dem selges kun med US layout, WhiteFox inkludert.

    Nå finnes det jo faktisk en ISO-variant av Whitefox da:

     

    whitefox-all-layouts.jpg

     

    Utover det er kan man konfigurere alle taster individuelt og husker jeg ikke feil er det mulig å sette opp hele 8 Fn-lag. Ser forøvrig at den nye runden som produseres nå har Cherry-stabilisatorer, mens de tidligere hadde Costar. Jeg foretrekker klart Costar, men det er jo litt smak og behag.

     

    Her er forøvrig mitt med Granite-tastehetter fra samme designer (Matt3o):

     

    Fil%2024.07.2017%2C%2015.09.20.jpeg?dl=1

     

    (kjøpte mine direkte fra Signature Plastics da første runde ble produsert, men de har vært solgt flere ganger gjennom Massdrop i ettertid)

     

    Og før spørsmålet dukker opp, så er svaret uansett: Mye penger.

    post-5769-0-05877900-1500903434_thumb.jpeg

  4. Prøver å legge inn en bestilling, men får stadig feilmelding om "ugyldig leveringsadresse", uten noe spesifikt om hva som er feil. FAQ-en deres var det lite hjelp i. Noen som har erfaring med særegenheter i måten adresser må oppgis på for norske bestillinger?

     

    Edit: Fikk omsider validert den via support. Var sannsynligvis for høy bøgda-faktor på adressen min for systemet deres.

  5.  

    Et annet moment er tilgang på deler. Nå som vi har bestemt oss for at vi ikke gidder å holde liv i en vannkraftindustri selv, så er vi prisgitt gode venner som vil selge det til oss. Det skal ikke mer til enn at rett land nedlegger sanksjoner, så er 96% av norsk vannproduksjon uten tilgang på vannturbiner, som er en slitedel. Behovet for omstilling melder seg da meget raskt!

    Slitedel som holder minst femti år?

     

    De gamle holdt i 50++ år. Hvorvidt de Kina-produserte som monteres i dag gjør det, gjenstår å se...

  6. Fanatec Clubsport. Da snakker vi ~10k ferdig snakka med pedaler, gir og ratt.

    Fanatec er fortsatt "consumer level". Det finnes nok av pedalsett i prisklasse +-$1000. Sleng så på rattet til Leo Bodnar til rundt $4000 så er plutselig Fanatec billig. Heldigvis kommer det snart et rimeligere alternativ til Bodnars ratt med tilsvarende teknologi til under $2000 (lover de) i form av SimXperience AccuForce

     

    Eks. pedalset: HPP, Heusinkveld, Emery Emond.

     

    Om man skal ha det beste penger kan tilby, altså. :)

  7. Og det virker ganske kostbart for å være ærlig... ca 2000 for å kjøre første sesong som nytt medlem er melking så det holder..

    Du behøver hvertfall ikke legge så mye penger på bordet bare for å teste ut iRacing. Det ligger uhorvelig mange timer med moro i Mazda Cup (den første rookie-serien). Så kan man utforske andre ting etterhvert som man blir varm i trøya.

     

    Man kan godt kalle det melking, men jeg tror heller det handler om at iRacing vet hvor de er plassert i markedet. De har ikke millioner av spillere, og det kommer de nok heller ikke til å få mtp. at sim-racing er en ganske smal nisje. Det kommer fire nye builds i året med varierende mengde nytt innhold, og det tror jeg ikke hadde vært mulig om de ~40 000-brukerne bare hadde betalt en engangssum på noen hundrelapper.

  8. Svært positivt at det er norsk layout.

    Fikk nesten tårer i øynene da jeg så dette.

     

    Når det gjelder de som mener at [insert tastatur] er identisk med [insert tastatur], så er det i flere ting som skiller Cherry MX-baserte tastatur fra hverandre. Eksempelvis har dette tastaturet stabilisatorer fra Costar, mens Corsair (sist jeg sjekket) bruker standard Cherry. Det er ikke noe fasitsvar på hva som er best, men mer smak og behag.

     

    Det er også stor forskjell på om tastene er montert direkte på printkortet under, eller på en stål/aluminiumsplate som ligger over. Generell byggekvalitet varierer jo også.

  9. Det vil gå bra uten i 99 av 100 tilfeller, men det er litt kjedelig den dagen du griller et grafikkort til x-tusen pga. statisk elektrisitet. Har selv bygget haugevis av PC-er siden årtusenskiftet, og aldri brukt antistatisk armbånd.

  10. Det mest interessante for min del blir skjermen. Har en T61 med Nvidia-grafikk der grafikkortet nylig daua. Er veldig sugen på en ny Thinkpad, men dessverre har skjermene ikke holdt mål med konkurrentene de siste generasjonene.

     

    Tar mye heller den "trauste" Thinkpad-designen fremfor simpel byggekvalitet, blanke skjermer og begrenset servicevennlighet. Kommer aldri til å kjøpe noen annet enn bedriftsmodeller. Spill har jeg en stasjonær PC til.

     

    Edit: Hvor har de gjort av trackpoint-knappene!?! :huh:

     

    Edit 2: Har lest meg opp, og de er altså integrert i click-padden. Skeptisk.

  11. Min Xperia V er nå levert inn til service for 2.gang etter at serviceverksted gjorde en elendig jobb på første forsøk.

     

    Til de som eventuelt har opplevd "sleep of death" / at telefonen fryser i standby modus ; Har dere opplevd at serviceverksted har klart å fikse problemet, eller har det blitt ny telefon på dere?

     

    La ved en omfattende feilbeskrivelse + videoer som viser problemet, og håper nå at de klarer å fikse telefonen, slik at jeg slipper å levere telefonen inn 4 ganger + ventetid på å få ny telefon...

    Fikk beskjed fra Sony om å sende den inn på nytt etter at første "reparasjon" ikke hjalp. Forhandleren var ærlig nok til å si rett ut at selv om Sonys retningslinjer sier at de skal inn på ny service, så har det ingen ting for seg før de faktisk kommer med en løsning utover at de "jobber med saken".

     

    Det er ikke serviceverkstedet som har gjort en "elendig jobb", de bare følger retningslinjene til Sony.

     

    Ellers så har faktisk min telefon fungert overraskende bra i forrige uke (2-3 SoD), men det må bare ha vært tilfeldig.

     

    Edit: Siste oppdatering på Sony supportforumet (11.3.13):

     

    I'm sorry. Unfortunately we don't have any fix at the moment but it's work in-progress and I hope that a fix will be available soon. I will get back to you all as soon as I know when it will be available.

     

    I apologize for the inconvenience.

  12. Har opplevd veldig mye "sleep of death", mens en jeg kjenner som ikke har oplevd det en eneste gang. I tillegg opplevde jeg to ganger at telefonen tappet batteriet i løpet av få minutter og ble glovarm (luktet smeltet plast. Ble sendt på reparasjon og har nå fått følgende servicerapport:

     

     

     

    Skeptisk.

     

    Fikk telefonen tilbake på lørdag. Status så langt er en spontan omstart (mens den "sov") og to tilfeller av SoD. Jippi.

     

    edit: Prøvde å ta kontakt med Sonys support-chat. Der fikk jeg bare ferdigformulerte standardsvar. :p

  13. Har opplevd veldig mye "sleep of death", mens en jeg kjenner som ikke har oplevd det en eneste gang. I tillegg opplevde jeg to ganger at telefonen tappet batteriet i løpet av få minutter og ble glovarm (luktet smeltet plast. Ble sendt på reparasjon og har nå fått følgende servicerapport:

     

    Nullstilt og lagt inn fabrikk innstillinger på nytt. I tillegg til ovennevnte har vi oppgradert telefonen til Android 4.1. NB! Hvis Kunden ikke får sendt MMS, brukt WAP så må dette legges inn på nytt avhengig av operatør. NB! Mobiltelefonen er ikke åpnet og kontrollert for eventuell væskeskade eller fysisk påført skade.

     

    Skeptisk.

  14. Jeg har tydeligvis vært uheldig med min telefon, for før det har gått en måned har jeg opplevd gjentatte ganger at telefonen ikke har vært mulig å vekke fra standby, og nå i helgen skjedde det to ganger at telefonen tappet hele batteriet på kort tid og ble så varm at det luktet smeltet plastikk. Kjøpte telefonen fra Dustin, og de har henvist meg videre til Deltaservice (som jeg har hørt folk har heller ymse erfaringer med). Blir sendt inn i dag, så da er det vel bare å se frem til en melding om "ingen feil funnet" eller lignende. Jeg håper selvsagt det går greit.

     

    Utover det var jeg egentlig veldig fornøyd med telefonen. Den erstattet en Galaxy SII som døde noen måneder etter en ganske tøff drukning. Førsteinntrykket av skjermen er at sortnivået er litt dårligere enn SII, mens andre farger virker mer balanserte. Den høyere oppløsningen er absolutt et pluss når det gjelder lesing av tekst.

     

    Ser noen nevner varme, men SII-en ble mye fortere varm ved bruk av krevende apps enn denne. (da ser jeg selvsagt bort fra hendelsene i helgen)

     

    Slenger med noen bilder av batteristatistikken fra opphetingen:

     

    Første gang. Andre gang.

×
×
  • Opprett ny...