Gå til innhold

Pyrre

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pyrre

  1. Hei.
     

    Jeg ser dette er en godt innarbeidd tråd, og det finnes ikke så mange andre norske tråder om dette temaet. Derfor hopper jeg inn her og kommer med noen nybegynnerspørsmål, sletter gjerne innlegget om det ikke passer inn her, håper noen tar seg tid til å svare. 

    jeg har sett litt på investering av mining-rigg og her er mine spørsmål: 

    1. Har budsjett på 200-250 000kr. Er det et oppsett med til dømes 10 x RTX 3090 som er det mest fornuftige her? 
    2. Spiller det noen roller hvilke betegnelse som står bak RTX 3090? Ser det er mange typer (vil ikke ha vannavkjølt). Noen typer er «non LHR», hva betyr det?
    3. Vil en slik rigg gi såpass med varme at man kan erstatte strømforbruket på en til dømes 2000w panelovn, eller deler av det?
    4. Hvordan er det med framtida, forstår det slik at man tjener mindre etter hvert som det blir minet mer og de matematiske oppgavene maskinene løser blir mer avanserte. Går denne prosessen raskt, eller vil det ta en god stund før det blir merkbart?
    5. Regjeringen vurderer strømtiltak for kryptominere. Vil dette bety hvermannsen som har en enkel rigg i boden, eller blir det mer retta mot de som driver virksomhet med det? 
    5. Dual mining er noe. Skjønner det betyr at en kan mine 2 ulike valuta, men vil det være nødvendig å mine med andre valuta enn ETH eller T.d TON med tiden? Og hva går an å mine med slike skjermkort som RTX 3090?
    6. Strømregninger i dag er høye, spesielt i Sør-Norge. Har regnet litt og dersom jeg betaler 2,2 kr pr kwh i strøm og har 10 x 3090-kort vil jeg netto sitte igjen med 8000kr i ETH. Videre skatte 22 prosent og sitter netto igjen med 6240kr pr mnd. Høres dette riktig ut? Jeg vil da bruke over 3 år på å tjene inn igjen utstyret. Er det høy sannsynlighet for at utstyret fungerer fint om 3 år? Hvor mye får man igjen fra staten i fratrekk?

    Hilsen nyskjerrig nybegynner. 

×
×
  • Opprett ny...