Gå til innhold

Konamixx

Medlemmer
  • Innlegg

    2 306
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Konamixx

  1. Kom over en ting. 

     

    Når vi fikk tilsendt prospektet fra utbygger skrev han på slutten av mailen:

    "Salget går via X Eiendomsmegling", og i prospektet, under punktet budgivning står det : Alle bud skal inngis skriftlig til megler. 

    Vil dette ha betydning for vår sak?

  2. Står det forresten noe i prospekt om "avbestillingsgebyr" som dere kan ta? Bite i det sure eple og betale?

     

    Avbestillingsgebyr på 5%, som blir i underkant av 200k. Men utbygger er lite interessert i det da han allerede har satt igang byggingen, bestilt huset og hatt en rekke utlegg. Skjønner ikke at han kan ha bestilt huset da vi hadde en rekke på boligen, som også omfatter fasaden, som det ikke har blitt diskutert pris på.

  3. Et prospekt er en invitasjon til å gi (til)bud.

     

    Takker for gode svar krikkert, selv om de ikke er så oppløftende for oss.

    Hva tenker det om at megler sa det var ok til oss? Jeg har nå lydopptak der melger bekrefter at dette ble sagt.

    Det vil kunne utløse ansvar etter pseudofullmaktslæren (avtaleloven § 25) hvis megler har sagt at dere er løst fra avtalen uten å ha fullmakt til å rettslig løse dere fra avtalen. Her blir utfordringen å finne bevis.

     

    Hvilke bevis er det snakk om? Jeg har megler på opptak som sier at muntlig avtale er like bindene som skriftlig avtale, men ved en evt sak er det vanskelig å bevise en muntlig avtale, og siden hun ikke visste om mailen og "for min del måtte jeg bare si at det går greit" som hun ordlegger seg.

  4.  

    Vet ikke om det har noe å si, men mailkorrespondansen med utbygger var slik:

     

    Oss:  "Så flott! Da er det i boks. Vi har bestemt oss for å ta huset så vi vil kontakte megleren i løpet av dagen"[/size]

    Utbygger: "Det var hyggelig. Vi får diskutere detaljer og fremdrift når dere får gjort avtale med megler"[/size]

     

    Er det å anse som en avtale når utbygger ordlegger seg på den måten, at vi må få gjort en avtale med megler.

    Hvis dette er "exact words", så er deres mail rettslig sett å karakterisere som et tilbud ("vi har bestemt oss for å ta huset"). Tvilsaspektet ved utbyggers e-post er om det er en aksept ("Det var hyggelig" peker i den retning, og det samme gjør "Vi får diskutere detaljer og fremdrift"), eller en veiledning om fremgangsmåten for å inngå bindende avtale ("... når dere får gjort avtale med megler"). Det kan reises spørsmål ved hva det skal inngås avtale med megler om - avtale om kjøp gjør man jo ikke med megler, men avtale tidspunkt for kontraktsmøte mv. gjør man med megler. Jeg heller for min del mot at dette er en aksept. Det er ikke stor nok tvil til at tvilen skal føre til at det taper sin virkning som aksept.

     

    Takker for gode svar krikkert, selv om de ikke er så oppløftende for oss.

    Hva tenker det om at megler sa det var ok til oss? Jeg har nå lydopptak der melger bekrefter at dette ble sagt. 

  5. Var pris i prospektet, men vi ville gjøre en rekke endringer både på fasade og innvendig, så det ville uansett aldri vært endelig pris. 

     

     

    Vårt største problem er jo at megler sa det var greit og ønsket oss lykke til med boligkjøpet. Jeg har megler på opptak nå at det ble sagt at alt var ok, men at det ble sagt kun fordi megler ikke var klar over mailen vi hadde sendt til utbygger. Selv mener jeg bestemt at jeg nevnte dette for megler i telefon samtale rett etter mailen var sendt, men det blir bare ord mot ord.

    Uansett. Hadde vi fått en telefon dagen etter om at megler hadde snakket med utbygger og ting var ikke greit så hadde vi ikke vært i denne situasjonen nå, men vi hørte aldri noe fra megler, og fikk først mail fra utbygger en måned etter. 

  6. Vet ikke om det har noe å si, men mailkorrespondansen med utbygger var slik:

     

    Oss:  "Så flott! Da er det i boks. Vi har bestemt oss for å ta huset så vi vil kontakte megleren i løpet av dagen"

    Utbygger: "Det var hyggelig. Vi får diskutere detaljer og fremdrift når dere får gjort avtale med megler"

     

    Er det å anse som en avtale når utbygger ordlegger seg på den måten, at vi må få gjort en avtale med megler. 

  7. Uff, jeg blir iværtfall aldri å gjøre denne tabben igjen. må være tidenes dyreste lærepenge. Vi er ganske fortvilte nå. Har prøvd å komme i kontakt med megleren som sa at alt var gullegodt, vi måtte bare begynne å se etter ny bolig, men hun har gått totalt AWOL. 

    Tusen takk for all innsikten dere har kommet med, selv om det er trist lesning for vår del.

  8. Hei,

    Har kommet i en grei klemme ifbm et boligkjøp.

     

    I vår var jeg og fruen på boligjakt og fant oss et nybygg prosjekt vi var interessert i. Vi hadde flere samtaler med utbygger og megler, og bestemte oss til slutt for å takke ja til boligen.

    Fruen sendte en mail til utbygger og skrev at ja, vi vil ha boligen, hvorpå vi fikk mail i retur at vi skulle ta det videre med megler

     

    2 dager senere ringte megler meg opp og sa at vi måtte fylle ut budskjema, og sendte meg en uke senere en sms hvor hun ber om e-post hvor hun kan sende budskjema som vi må fylle ut før vi kan skrive kontrakter. Fikk også en mail på dette.

     

    "Hei dere :)

    Kan dere fylle ut og signere dette, så scanner dere det tilbake til meg på mail?

    Er et budskjema som må fylles ut for at jeg skal kunne lage kontraktene på huset deres. Avtalt salgspris på kr 3 690 000,- skal skrives inn som bud."

     

    Vi ringte derfor megler noen dager senere og sa at vi ikke ønsket å fullføre handelen. Vi ble møtt med forståelse og at dette var OK og hun ønsket oss lykke til videre med husjakten.

     

    Noen uker etter dette fant vi boligen vi ville ha og kjøpte denne.

    nå, en mnd senere får vi mail fra utbygger som sier vi har en juridisk bindene avtale og vi må kjøpe huset eller betale dekningssalg.

     

    Dette kom jo litt som en slag i tryne for oss da vi regnet med dette var OK etter vi pratet med megler.

     

    Sitter vi i saksa eller kan vi komme oss ut av dette på noe vis?

  9. Har nettopp flyttet inn i ny blokk som har Get fiber. Har en inteno Hussentral (kun 2.4 GHz). Har selvfølgelig hatt problemer fra dag 1 når det gjelder kabel TV, men Internett har funket fint fra dag 1, helt til forrige uke.

    Det startet med at kjæresten slet med å sende en melding på fb. Tenkte ikke noe spesielt over det før nettet plutselig ble helt ødelagt på henne telefon ( Sony z5compact) . telefonen viser hele tiden at den er koblet til nettet som normalt, men det går bare latterlig tregt.

    Merket så at laptopen min og chromebooken hennes har akkurat samme problem. Wifi ser OK ut, men full dekning, men det går så tregt at det ender med timeout hver gang man prøver å laste en nettside.

    Det pussige er at iPad, iPhone og Apple TV ser ut til å fungere som normalt.

    Vi har forøvrig en mikrobølgeovn stående på samme bod som hussentralen, men den er ikke i bruk til annet å varme babymat en gang om dagen.

    Vurderer å kjøpe ny router å se om det hjelper, men tenkte å spørre dere som har litt mer kunnskap før jeg gjør investeringen.

     

    Så. Noen ideer hva som kan være feil?

  10. Jeg sliter iværtfall med at alle har helt rumpe connection på PS4. Er alltid slik at 5 i gamet har 1-2 bar connection, og som regel er jeg blant de. Dette selv på FFA hvor det kun er 8 spillere.

    De skal visst ha økt time to kill i spillet, som man forsåvidt merker når man skyter på folk. Problemet er at dette ikke har noe å si når connection er så håpløs at du dør ved første flinch. Det virker aldri som det er tid å reagere når noen skyter deg bakfra, noe som skjer HELE tiden.

     

    Får jo håpe at dette er noe som kan rettes på, men dette er jo noe som har vært fundamentalt feil i alle COD utgaver siden MW2, så forventningene er ikke spesielt høye.

  11.  

    Multiplayer er forsåvidt ganske bra i dette spillet men netcoden er DEN aller aller dårligste jeg noensinne har vært borti.

     

    Spiller også mye black ops 2 og klaget tidligere på netcode der men...spiller en runde i hver nå så er jo BOPS2 fantastisk i forhold.

     

    Håper der får orden på det etterhvert da multiplayer med exo suits og såpass bra med customization er ganske heftig.

     

    Dem sliter med serverne sine. Mandag og Tirsdag var spillet en drøm å spille. Men etter all positive anmeldeser og youtube personlighetene begynnte å skryte av det så eksploderte spillerbasen tror jeg.

     

    Laggen som er nå var ikke der ved pre-launchen. Garantert den økte spillerbasen som er årsaken. Håper dem får fikset det fort ellers vil vel folk forsvinne. Spillet er faktisk bra "når det funker"

     

     

     

    Hvordan kan det ha noe påvirkning? Spiller er jo P2P basert.

  12. Tror det har rablet for PS4en min. Satt å spilte Shadows of Mordor her om dagen og plutselig ejectet playstation FIFA discen som stod i. Tenkte ikke noe mer over det før jeg igår skulle spille FIFA. Den nekter å ta imot BR discen og det høres som den prøver å ejecte en disc hvert 10 sek.

    Noen som har opplevd dette? Må den inn til service?

    • Liker 2
  13. Koser meg masse med PvP, skytemekanikkene er finjustert til fingertuppene, men det er noe rart med netcoden.

     

    Agreed. Jeg forstår ikke hvordan de har klart å bruke så mye penger på et spill som foregår 100% online og enda klarer å rote til nettkoden. De burde brukt en brøkdel av utviklingskostnadene til å gått full deddis i det minste.

  14. Agreed. Virker altfor enkelt å få marks i PvP. Får jo fullt legendary gear sett på 3-4 uker (og det er kun fordi det er en cap på 100 marks pr uke).

     

    edit: er jo garantert 2 marks så får greit med marks uansett.

  15. er spillet på dedikerte servere eller p2p? Jeg har problemer med NATen min for øyeblikket og får beskjed hver gang jeg booter opp spillet at jeg ikke vil få den beste opplevelsen grunnet dette. Jeg trodde strict NAT kun var et problem om spillet var p2p? Merker det forsåvidt veldig godt at jeg ikke har den beste tilkoblingen når jeg spiller PvP. Til tider virker det som jeg kan tømme magasiner i folk uten at de dør, jeg opplever konstant tilfeller hvor man dreper hverandre og episoder der folk kan dø sekunder etter at jeg plantet en melee i pannen på de. For min del lukter det veldig p2p hver gang jeg opplever slik ting.

     

    Edit: Ugh, et kjapt googlesøk gav meg jo svaret. Hybrid system, som tydeligvis vil si at PvP er p2p. Da forsvinner nok dette spillet fort på hylla om jeg ikke får fikset nettet mitt.

  16. Subclass skills unlocker du ved å spille tenker jeg. Etter lvl 20 levler du ved å equipe gear som inneholder + light som en stat. Vet ikke intervallene, men er noe som +20 light totalt = lvl 21, + 30 light =lvl 22 osv. Trenger ikke nødvendigvis legendary gear (lilla) for å få +light, da også rare gear (lyseblå) dropper med det som en stat.

    Legendary gear får du enten ved random drops eller fra vendors, hvor du enten trenger lvl 2 crucible (pvp) eller vanguard (pve) reputation, samt en drøss med marks (som dropper fra PvP matcher eller strike missions).

  17. Hva er egentlig bedre og mer problemfritt på ps4?

    Har hatt begge siden de kom ut og xboxen har på ingen måte bydd på flere problemer eller vært mindre responsiv enn ps4. Ui er jo veldig forskjellig på de to så det blir mer hva du synes er penest/best. Ellers er den eneste forskjellen jeg har merket ved generell bruk at ps4 bråker forferdelig mye mer enn X1.

    Jeg har forøvrig brukt xboxen mest, ene og alene fordi apple TV'en min med netflix og sumo er koblet til hdmi inn porten.

    For spilling går jeg til ps4 fordi jeg synes biblioteket er bedre og den leverer bedre grafikk på multis.

    Kontrollene er bortimot like gode denne generasjonen, og jeg heller muligens mer mot dualshock denne gangen. Etter forrige generasjon trodde jeg aldri det skulle skje.

    Ellers blir vel begge ganske lite brukt for øyeblikket da jeg ikke er spesielt imponert over spillene så langt denne generasjonen.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...