Gå til innhold

Rocket

Medlemmer
  • Innlegg

    455
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rocket

  1. Hei.

    La meg først få uttrykke min sympati og medfølelse for hele situasjonen.
    så- beklage for mange av mine formuleringer.. pådro meg følelser underveis i teksten, og da hender det at det jeg skriver høres sintere ut enn det er :(

    Det er alltid leit når familier må takle slike alvorlige utfordringer nærmest på egen hånd. dere fortjener bedre. du, din mor, eldste og yngste halvbror fortjener bedre. det er helt på trynet at vi må ta slike enorme slag helt alene, nærmest uten støtte fra helsevesenet :( 

    Hvor jeg bor, er det et uttrykk som heter at "det tar en hel bygd å oppdra en unge"
    Dette betydde før i tiden at alle voksne var delaktig i å veilede unge sånn at de kunne ta bedre valg, basert på erfaringer de kunne se klart og tydelig foran sine øyne.
    til den grad dette også i dag er litt sant, er det tilsvarende alvorlig at det tar en hel bygd å ødelegge et menneske.

    Kan jeg spørre om dere har hatt kontakt med noen hjelpeorganisasjoner som jobber med å hjelpe folk på veldig mange måter, ikke bare for de psykiske lidelsene, men også kanskje for rusmidler? 

    dere ønsker vel så klart å hjelpe deres familie, men deres behov for å holde skuta sammen er akkurat like viktig. man hjelper ikke noen ved å brenne lyset i begge ender og underminere sitt eget liv.

    grunnen til min metafor over, er at psykisk lidende og rusmisbrukere i dagens samfunn er omtalt som så like at det kan være veldig lett å misforstå, og spre holdninger som istedenfor å hjelpe enkeltindivider med behov for litt ekstra hjelp, bruker holdningene til å i praksis nekte de som kunne fått hjelp - å komme seg videre i livet. 

    om din bror er 21, har han så mange muligheter igjen til å snu livet at å anbefale noen å kutte kontakten på dette tidspunkt hadde vært uhørt. lettvint. veldig trendy.

     

    men igjen.. deres behov for å holde deres liv sammen, må faktisk kreve prioritet over å hjelpe noen som kanskje ikke ønsker å hjelpe seg selv. det er veldig platt å si, men en myndig som ikke ønsker hjelp, skal det veldig mye til for å hjelpe med tvang :( 

    Her føler jeg at det passer å si at dere er de nærmeste å kunne hjelpe din bror, uansett om det virker slik eller ikke.
    det at dere er der, er et så trygt fundament som enhver kan ønske seg. 
    når din bror tar kontakt, er det god sjans for at han på et eller flere plan søker til de som er mest lik ham, og dermed har flest forutsetninger til å inkludere ham og minne ham på at han tross alt er en del av en flokk.

    dette er også det samme både rusmidler og depresjon lover og på mange måter gir.
    når man føler tilhørlighet i en flokk som tilbyr komfort i bytte med nærmest ingen krav eller innsats, er det plutselig et slags realistisk mørkt alternativ til familielivet... som krever sitt- alle familier har forskjellig "pris" for inkludering.

    man bør for de aller fleste familier være rusfri, eller ha noenlunde nok kontroll over lidelsene\rusbruken for å kunne stoles nok på, til at man kan feks passe barn. satt veldig på spissen, men ser du poenget? 

    Kynikeren i meg ville sagt at du burde ringe din lillebror, og bruke masse tid på å få ham til å le. uansett hvor mye du biter i deg alvorligere emner underveis. fortsett med det til han kommer på besøk, fortsett å skjemme ham bort, ikke gi vekk mer penger enn du har råd til å miste, inviter ham med på absolutt alt. hvis du\dere gjør lite på ettermiddagene, kan dere finne en metode til å gjøre mer aktive ting sammen? gjerne utendørs? inviter ham med. gi ham muligheten, si at det er totalt ok hvis han ikke vil eller kan, aldri. og jeg mener aldri! ta opp problemer i hans liv, uten at han tok de opp først. vær alltid klar til å avslutte en diskusjon med "det er greit. hvis du ikke vil snakke mer så skal jeg ikke presse, bror. du vet jeg elsker deg- uansett hvor dypt du driter deg ut, ikke sant?" 
    har du ikke sagt noe i retning av disse ord hittil, prøv å si de. aldri stopp 


    Beklager så mye hvis jeg antar ting eller virker som at jeg skylder på noen... jeg har helt uforvarende klart å skrive ned en samtale jeg skal ha med noen jeg er veldig glad i, som også kan sies å være i samme situasjon.. gråter som en mann her nå jeg  :cry:  :laugh:

    stikkordet er tid. og inkludering. men dere trenger ikke slåss alene, og din bror kan få et flott og langt liv med små korreksjoner. 

    Depresjon er en alvorlig lidelse, som må taes veldig seriøst. jeg er av den oppfatning at i mange tilfeller er rusbruk og rusmisbruk et symptom. 

    Det fins flere hjelpeorganisasjoner som kan bidra.
    https://www.napha.no/content/13952/Selvhjelpsorganisasjoner-pa-psykisk-helsefeltet
    https://helsenorge.no/parorende/tilbud-for-parorende-innen-psykisk-helse-og-rus

    google er din venn. 

    takk

    • Liker 2
  2. Jeg vet med meg selv, at jeg ikke ønsker et forhold for øyeblikket. Men er åpen for å prøve det. 

    *snip snip*

    Vel er jeg så heldig, så ble presset litt mer nå!

     

    why fix it if it aint broke?

    du oppfører deg som folk når dere snakker, du svarer når hun skriver,  dere har en fin tone når dere prater.

    videre gir du henne space til å velge å kontakte deg eller la være. det faktum at hun fortsatt kontakter deg, betyr jo at hun setter pris på deg, men det betyr ikke at hun _må_ kontakte deg.  

     

    det betyr bare at du er en mann hun setter pris på, gjerne på flere måter enn hun har sagt. en bra mann. du har gjort mye riktig ved å behandle henne respektfullt. det skal du allerede få skryt for. 

     

    verden trenger flere menn som klarer å behandle andre med respekt, forstand og omså tilgi selv om det ikke er noen åpenbar grunn til å gjøre det. 

     

    av og til er svarene så nært spørsmålene at det kan være vanskelig å se hvilken som er hva. :) 

     

    ved å øve på å behandle henne respektfullt, uansett hva deres situasjon har vært fra øyeblikk til øyeblikk, har du laget deg et solid grunnlag som ordentlig mann. en som er sterk og klok nok til å skille ære fra situasjon, som kan bære en byrde ingen har bedt deg om å bære, gjerne for noen andre, uten å ønske noe igjen for det.

     

    skulle bydd deg på en klem hvis du var i nærheten. kjøp deg en stokk, hvis flere kvinner får vite at slike menn fins, og bare er 25år gamle, kommer du til å trenge den for å holde de unna ;) 

     

     

     

    • Liker 1
  3. Det er ikke for ofte jeg snakker med noen som faktisk ønsker å gjøre seg selv til en bedre mann. 

    men her kommer vi nærmest inn på en filosofisk diskusjon angående hva som "må" være på plass, hva som "trengs" og hva som "kan utelates" av personligheter for å klare seg i et forhold.
     

    jeg er kjempeuenig i at en mann må ha et satt antall kvaliteter og fikset livet sitt før de er attraktive som partnere\kjærester\lekekamerater. :) 

    sånn som jeg ser det, er kravene enkle og greie:

    #1: vær over 16 år. forhold før man kan ha sex, er vel mest å holde hender uansett? hihi.

    #2: aldri slå\mishandle. det fins ingenting som unnskylder denne. menn som slår\misbruker kvinner burde dø av å bli dyppa i sterk syre, penis først, så resten. selvforsvar er ikke tatt med her, kvinner burde heller ikke mishandle eller slå mannen\dama. vold løser aldri forholdsproblemer.

    #3: oppføre seg på en måte som gjør det trivelig å være med en.

    #4: livsførsel også. alle ting man gjør, jobber med, trener med, henger med, etc spiller inn på hvem man er, og dermed er det ingen grenser for hva folk kan finne på å like en for :D 


    det fins helt sikkert mange der ute som kan sette pris på en mann som i tillegg til å forsøke å gjøre seg til en bedre mann for å fortjene respekt, setter sin ære i å gjøre livet til noen spesielle best mulig.

    ooog


    har du tenkt på at du allerede har gjort noe med det ? du har ikke snakket med meg om du ikke hadde gjort noe med det, venn ;) 
    er ikke sikkert at du har gjort nok, eller det riktige, men NOE har du gjort, det kan ingen ta fra deg.

    til slutt, kan jeg be om en liten tjeneste? 

    jeg har litt problemer med å lese veldig mye tekst i samme avsnitt, det går litt i ett for meg da.. så jeg må lese alle innleggene mange ganger før jeg forstår....


    kunne du laget litt flere avsnitt? det er veldig god plass på internett, så det er ingenting galt med å legge inn et linjeskift etter punktum nå og da :D 

    ellers håper jeg du har en fin dag.
     

    • Liker 1
  4. Rocket@ jeg er veldig takknemlig for alle dine svar! Har fått veldig mye å tenke på, og føler meg allerede bedre!

    Du virker veldig intellektuell, reflekterende, og har god visdom!

     

    Jeg lurer på, hva ville du ha gjort. Om du var i min situasjon? :)

    haha takk så mye. så bra å høre at du har fått noe annet å tenke på enn hva du overtenkte før ;) 

     

    er helt umulig å si hva jeg ville gjort i din situasjon, da jeg bare har fått en superoverfladisk beskrivelse av ene siden av et forhold som har pågått i over et år.

     

    hvis jeg skal prøve, vil jeg prøve å beskrive hva jeg tenker om situasjonen, kanskje det kan bidra til å gjøre bildet klarere.

     

    Dere liker å ha sex sammen. det er en bra ting å kjenne noen man kan sende en tekstmelding med et spørsmålstegn og begge er helt inneforstått med hva det betyr. 

     

    dere trenger ikke å være kjærester for at dette skal funke som pokker, men hvis en av dere har eller får mer lyst på å være kjæreste enn den andre, er dette en sikker oppskrift på mange kjipe samtaler som perler på en snor.

     

    jeg hadde antakeligvis vært så kald at jeg hadde kontaktet henne når det føltes riktig, og hvis hun svarer uinteressant så slutter jeg bare å svare når jeg ikke gidder holde samtalen igang mer. det er en leveregel jeg har som gjelder absolutt alle. hvis man ikke har noe interessant å si, er det som regel bedre å være stille.

    Det kan kanskje være litt anti-klimatisk å si dette, men reglene var greie i utgangspunktet de. hun ville ikke deale med andres følelser, hun ville bare ha sex. respekt trenger ikke være å gjøre det riktige. av og til handler det om å ikke gjøre det gale, og jobben er å akseptere at situasjonen er det den er. ikke bedre eller verre. du får i allefall god sex utav det? 

     

    jeg synes også det er provoserende når folk initierer samtaler, så etter to setninger begynner de med enstavelsesord og virker helt uinteressert. det er alltid verre å holde en samtale igang med noen som ikke prøver, enn noen som gjør hele jobben for en. 

     

    jeg har et par venninner som er i den kategorien, men jeg kjenner de godt nok til å vite at det er ikke fordi de er uinteresserte eller dumme ellerno.. de er rett og slett best å prate face to face, evt kropp mot kropp når det er aktuelt. heck, kjente ei jente som ikke engang likte personligheten min spesielt godt, så hun ville helst ikke prate så mye når vi traff hverandre... var kos det, hun er fortsatt en av mine bekjente selv om det er mange år siden vi lå sammen sist, hvis vi møtes på gata kan det godt hende at vi tar en kaffekopp og flirer av "gamle dager" 

     

    kanskje du har en ordentlig keeper, in the sense at dere ikke trenger keeping eller to be kept? :)

  5. Så forfriskende å snakke med en ung mann som faktisk prøver å være et bra menneske, uten lovnader om en klar og tydelig belønning. 

    jeg ønsker for deg at du klarer å se på deres situasjon uten frustrasjon og antakelser, slik du kunne se flere sider av forholdet klart nok til at du kunne beskrive det så utdypende. 
    frustrasjon er veldig hemmende. man bruker mye mer tid på å formulere problemer enn løsninger når man jobber ut ifra frustrasjon. det man gjør mye, blir man flink til. 
     

    Det du beskrev i OP, at du ville bruke denne muligheten til å virkelig utfordre deg selv til å klare å gjenopplive gnisten, kan det være en beskrivelse på at du ønsker å ta tak i forholdets svakheter og styrke de, eller riste hardt i forholdet for å se om det faller fra hverandre eller er sterkt nok til å holde? 

    om jeg skal driste meg ut på et alternativ som antakeligvis holder deg igjen, må det bli fra en annen post:

     

     

     

    Jeg tror optimal situasjon hadde vært å vite fra hu, hva hun vil. Så kan jeg backe off, eller prøve date ordentlig.

    hadde ikke livet vært behagelig hvis det var så lett at man fikk de riktige spørsmålene til riktig tid, så man får gjort riktige avgjørelser rett før de trengs? :) 

    beklager min lille frekkhet, men du skjønner vel at optimal situasjon er noe urealistisk å håpe og vente på, og hvis noe skal bli gjort,- må man gjøre det selv.


    hva vil du gjette på at skjer dersom du tar en kjip samtale og det blir helt slutt mellom dere? sånn, dere forblir på hils men ikke mer hanky-panky. 

    (har prøvd dette et par ganger, funket igrunn helt fint for meg...de damene er idag noen av mine suverent beste venner og deres "nye" kjærester er kule og barna kjempesøte.) 

    det er noe rart med første gangen man innser at alle mennesker passer ikke like godt sammen, og det er ikke engang noens feil... det er enkelt og greit bare en situasjon der man kan fortsette uten noen større bakdeler, eller avslutte uten noen større bakdeler...eller fordeler. livet er hva man gjør det til.
     

    for min egen del var det en skikkelig læreopplevelse å kjenne på kroppen hvor attraktiv man er når man er i forhold, og hvor annerledes det er å være nysingel og stappa med selvsikkerhet. 

    for å være helt ærlig, kan jeg ikke tenke meg å være i et eksklusivt 1+1 forhold igjen, men dette er offtopic.

     

  6. Hei Mil2882!

    Høres for meg ut som et klassisk tilfelle av kalde føtter. er det ikke bare typisk at sånt kommer ETTER at man har gjort en av de største investeringene de fleste gjør i livet? 
    uansett alder, er dette vært en veldig komplisert og sårbar situasjon, dessverre.

    Her er det så mye å ta tak i, at det kanskje lønner seg å begrense seg til de største forpliktelsene nevnt i tråden.

    dere kjøpte leilighet sammen, står begges navn i papirene? hvem eier leiligheten? du nevnte at han fortsatt skal betale på lånet. hvis lånet står i ditt navn eller "deres navn" burde han formalisere det med en kontrakt. du har ingenting å tjene på at et potensielt knust hjerte skal knuse økonomien for uoverskuelig fremtid.
    uansett om lånet står i hans navn, hvis du fortsatt stoler på ham og er så forpliktet til forholdet at du ikke vil sette det på spill, kan dere kanskje leie ut et rom? 

    det er jo ingen tvil om hvor skylden ligger. han vet at du gråter og er lei deg hele tiden på grunn av dette.
    å skal ikke jeg prøve å sette standarder, men hvis jenta mi gråter over noe jeg har gjort - setter jeg himmel og jord i bevegelse for å straffe meg selv, gjøre om det som ble gjort, forbedre det med meg som gjorde at jeg dreit meg ut, og deretter skjemme henne litt bort fordi jeg vil se henne smile.

    hadde det ikke vært for at dere har kjøpt leilighet sammen, hadde det ikke vært noe tvil om at rådet er å følge hjertet... men man kan vokse inn i et hus, selv om man begynte med et dårlig utgangspunkt...så jeg vil rett og slett råde deg til å se hva som praktisk kan gjøres for å beholde leiligheten siden den allerede er kjøpt, om det så bare er som deleiere i en leilighet..ikke som samboere\kjærester..

    sår i hjertet gror, økonomien også. hjertet gror fortere enn økonomien blir enkel å håndtere for en alene person.
     

    • Liker 1
  7. *snip*

     

    Never make someone a priority when you are just an option. 

    ^

    what she said. 

     

    skulle begynne å svare noe om det neste halve året og hvordan utgangspunktet for det "nye" forholdet potensielt hadde blitt når dere bor nærmere, hvordan dere begge har forandret dere som mennesker (fordi det har dere, i begynnelsen av tyveårene er det helt vilt hvor mye man endrer seg uten å legge merke til det, og det er ingens skyld at man vokser fra hverandre) 

     

    forhold blir sterkere av at man sammen jobber med, og kommer seg igjennom kjipe perioder, og både menn og kvinner har evnen til å børste av seg problemene og leve som om ingenting har skjedd,- når man har løst utfordringene.

     

    dog, det er slettes ikke gitt at det er verdt det. eller at det føles rett eller føles galt. 

     

    høres ut som at uansett hva du velger, så er du nødt til å hoppe i det med begge beina og forplikte deg :) 

     

    med det sagt, er det vanlig å ha slike diskusjoner i en fellestråd? 

     

    ha en fin dag folkens

    • Liker 1
  8. Hei trådstarter! 

    for å svare direkte: nei, du trenger ikke bekymre deg for om hun legger inn aksjer eller at deres kommunikasjon kommer i veien for hennes forhold med din bestekompis eller ditt forhold til henne.

    Vi lever i et fritt land, der vi på papiret har likestilling. om hun har lyst til å bedra bestekompisen din, er det ikke en spesielt dårlig idè å gjøre det med deg? 

    skal man dra slutninger ut fra en svart-hvitt verden der tradisjoner, fremskritt, samfunnet og individualitet ikke betyr det spor,- er det da egentlig behov for fakta eller utredninger? 

    hvis mennesket synes du er en trivelig fyr å prate med og du ikke har noen intensjoner om å komme i buksa på henne, så knock yourself out. hvorfor lete etter problemer og tilføre møkk der det i utgangspunktet ikke er noe? 

    if it walks like a duck, quacks like a duck....maybe its a duck? 

    alle trenger venner, av alle kjønn. 

     

    stå på, vær vennlig med alle som er vennlig med deg. vennlig er ikke lik sex.

     

    Ha en fin dag :) 

    • Liker 2
  9. Pust rolig.

    Hun driver helt 100% sikkert ikke med mind games. dog, dette du driver med her, ser også veldig ut som mind games, så hvorfor differensiere mellom det som er noe, og det som ser ut som det samme? :) 

    leste førsteposten en gang til og klarer ikke helt å overse den defensive tonen hele innlegget har.. så frustrasjonen kommer veldig, VELDIG godt frem både i hva du skriver og hvordan du skriver det.

    føler virkelig med deg, men det kommer litt frem at du er fortsatt usikker, og om "avtalen deres" var basert på at dere aldri skulle forandre dere, eller at verden aldri skulle endres, var det bare en skikkelig ræva avtale i utgangspunktet, sorry to say.
    jenter og gutter kommer nok aldri til å snakke samme språk, spesielt ikke hvis man føler seg presset.

    hvis hun føler seg trygg i situasjonen, er det sjans for at du får noe direkte fra henne, men ikke hold pusten mens du venter. kvinner i norge er på ingen måte helt likestilt med menn når det kommer til hvilke emner det er greit å snakke høyt og tydelig om. men igjen, hvis hun føler seg utrygg er det bare å ta det som en mann, back off og prøv å gjør livet hennes komfortabelt før du presser videre med kleine emner. 


    Hva tror du hadde vært den optimale situasjonen da? at dere fortsatte dagens opplegg, bare med litt mer åpenhet angående at dere kan ligge med hvem dere vil, bare dere bruker hodet og beskyttelse? 
    Dette er jo prinsipielt ganske likt sånn som dere har det nå, uten kjærlighets-komponenten. 

    Hva vil du egentlig med dere to? hva hadde vært både i pose og sekk?  har du noen gang vurdert at målet om å få re-sparked gnisten hos noen som helt sikkert har mista interessen,- kanskje hverken er verdt det, eller spesielt høflig? hva om dere får gnisten igjen, hun vil gifte seg og få to unger siden du plutselig ble så ustoppelig attraktiv? 
     

     

    • Liker 1
  10. Med all mulig respekt... kan det være at du er litt redd for å miste henne ved å oppføre deg som deg selv? 

    vet du at hun har mista interessen? over de siste 4mnd har hun tatt kontakt flere ganger enn du har? 

    bor dere langt unna hverandre? å begynne et forhold med avstandsforhold er ganske enkelt vanskelighetsgrad brutal+, spesielt om det er en av deres første "ordentlige" forhold.

    det ligger jo litt i ordene "å være ilag" at man helst foretrekker å være sammen med mennesket...fysisk. i samme rom. så ofte som mulig og så nært som mulig.
     

    om dere bor nært nok til at dere kan treffes hver dag men ikke gjør det, er det en indikator på ett eller annet, men det trenger ikke være dårlig.
    jeg og kjæresten treffes nesten utelukkende i helgene, men hvis en mulighet til å treffes bare noen timer sniker seg inn, så er vi begge villige til å kjøre både langt og lenge for å få noen minutter sammen.

    in the end koker det ned til hvor mye man er villig til å gjøre for å få være sammen, som viser hvor sterkt utgangspunktet kanskje er? 

    Til slutt: det handler alltid om kommunikasjon. om det er noe i et forhold som er usagt, så kommer det til å vokse seg stort nok til å bite en i ræva før eller siden. dette er ikke en trussel, det er et forvarsel om hva størstedelen av arbeidet i nærmest hvilket som helst forhold består av.

    happy wife, happy life ;) 

    • Liker 1
  11. Hei! 

    her kommer det en random fremmed og synser litt om kjærlighetslivet ditt, håper det går bra :) 

    Dere er begge gamle nok til å kunne løse dette uten noe som helst form for drama. 

    Hva invader zim skriver over kan like greit sies på en mer proaktiv og vennlig måte, men beskjeden er nok ca den samme.

    Overtenking gjør alt komplisert, så det er fint å holde det til et minimum. :) 

    Virker  som at dere begge er relativt kapable mennesker i fasen av livet man typisk både kan- og ofte gjør- feil valg, før man ramler innom de riktige.
    det fins ingen riktige svar, og hvertfall ingen fasitsvar.

    videre er hele situasjonen ekstra uoversiktelig siden vi ikke har hennes syn på saken. dette burde være førsteprio for deg å få input på. 

    uansett hva hele internett har å si om saken, er det fortsatt henne du burde spørre klarest og tydeligst, oftest og legge mest vekt på svaret, siden det virker som at du har lyst til å ta forholdet litt videre- eller la være? 

    kunne du tenkt deg å vise henne tråden?
    kanskje du vil omskrive noen av antakelsene, men for det potensielle forholdets del, burde en nøye uttenkt tekst med deres felles utfordringer være en smal sak å overkomme.

    hvis en såpass lavinnsats-diskusjon er nok til å knekke forholdet, var det nok ikke spesielt mye å satse på i utgangspunktet. no biggie. synd, men det er fisk nok i havet for dere begge. det var gøy så lenge det varte, ta det som det var. etc etc etc

    tross alt, hvis du mener business med dama, burde dere klare å være okay med å snakke om de litt ukomfortable spørsmålene.
    det er de situasjonene som gir et sterkt forhold eller tar knekken på et svakt. ikke ultimatum og strategier og fandens oldemor.

    beklager at jeg ikke hadde noe enkelt svar. det er bare min erfaring fra en håndfull forhold. hun er garantert like forvirra som deg :) 

    Lykke til

    EDIT: skrivefeil og grammatikk og sånt..

    • Liker 1
  12. Har nå prøvd det i en ukes tid, og sammen med de andre metodene jeg har for å takle tankene, så kan jeg ikke helt sikkert si om den har gjort noe forskjell... kan feks ikke si at jeg har fått no svar utenom det jeg uansett hadde villet kommet fram til.
    kanskje like greit?

     

    uansett så var det et bra tips, og takketakk :)

  13. Hey!

    Takk for svaret ditt :)

     

    Den videoen har jeg ikke sett før, men den var skikkelig bra!

     

    den går rett på facebook-veggen min.

     

    Ang hva jeg spurte om, så var det mindre fordi jeg er skeptisk til om det funker, og mer om det kanskje er noen kjente sider ved denne strategien jeg ikke har snublet over, som kan snu situasjonen.
    Sånn har det vært med en del andre "verktøy" før, så jeg er tilbakeholden til å stole på mentale tyvtriks ;) de kan fort backfire.

     

    Dog har jeg det fint nå, og da er det jo greit å bruke litt tid på å forsikre meg om at det jeg gjør, ikke har noen godt kjente bakdeler som jeg bare har ignorert tidligere.

  14. Heisann!

     

    Må nesten bare først stadfeste at jeg har angst og depresjoner.

    Har hatt det i ganske mange år og kommer i likhet med veldig mange andre nok aldri til å bli helt kvitt det.

     

    I denne sammenheng har jeg utforsket mange forskjellige måter å takle alt dette medfører, med varierende resultater.

     

    Grunnen til denne posten, er at jeg har et par debatter på gang med folk nært meg, og jeg lurer litt på hva forumets mening om min side av saken kan bli.

     

    Jeg har som nevnt forsøkt ulike måter å takle de dårlige dagene på, og en av metodene som funket for meg, er å visualisere angsten som en fysisk skapning.

     

    Nærmere beskrevet vil det si, at de gangene jeg klarer å identifisere, -når angstete tanker kommer trykkende på-, så har jeg over årenes løp visualisert en (dere skal bare le, jeg flirer ofte av den selv)

    liten gul, hårete skapning som hovedsaklig består av noen hårtuster og resten skarpe tenner - inni meg som omnomnom'er på "angstete tanker" (om dere har sett 80's filmen Critters, så ser den omtrent sånn ut)

     

     

    Dette har da etterhvert blitt til en virtuell skapning separat fra meg selv, dog siden den lever av kjipe tanker er den en veldig integrert del av meg.

    Så forsvinne kommer den nok aldri til å gjøre.

     

    Så kommer spørsmålet.. Kan dette være en ok måte å takle angstproblemer?

    Personlig synes jeg at det har gjort stor forskjell på hvordan jeg kjenner igjen og håndterer tanker fra dag til dag, men jeg kan se hvordan dette på sikt kan føre til en slags hverdags-schizofreni.

     

    Sååå..... Tror dere at jeg påfører meg selv alvorlige senskader eller kan dette være akkurat nok til å ta litt av presset fra sinnet mitt?

     

    Det er vel ikke helt bra å lage fantasiskapninger i hodet, men jeg er klar over at den er et fantasifoster, konstruert kun for å "forklare" ulogisk, negativ og destruktiv tankegang.. Såeh... Tror ikke jeg er helt på tur til lala-land enda, eller?

  15.  

    For å gjere det klart: LAN avgift er ikkje foreslått eller vedtatt, arbeidet i ekspertgruppa vil handle om pengespel og spel som blir rigga inn mot pengespelmarknaden og rører ved lotterilov/pengespellov.

     

    Det siste han skrev på nrk.no debatten.

     

    Det blir på grensen til hysterisk å dra maskinvare som kan brukes til pengespill inn i DENNE debatten før det faktisk blir snakk om det.

    Etter ekspertgruppas arbeid. ;)

     

    Ekspertgruppas sammensetning har jeg derimot litt å utsette på... de har nok fine referanser ang PENGEspill alle sammen, men DATASPILL-representantene er i mine øyne i sørgelig undertall..

  16. Takk for kjempeinteressant link! :)

     

    Joda, jeg er helt enig i at man kan gjøre mye rart i jakten på hestekrefter, en hel del av det for ganske små summer også...

     

    vil dog ikke si at det hverken er særlig enkelt eller billig å fabrikere sine egne deler om man ikke allerede har utstyret.. så er det den knowhow'en da.

     

    Forøvrig skikkelig moro side ^^ fikk nesten lyst på micra gitt. fjerne turtallssperra med en tapebit? wtf! haha, i love it!.

  17. Hei!

     

    Du har helt rett i at du stille rare spørsmål ;)

     

    spørsmålene i seg selv er ikke så rare, man må jo begynne en plass for å finne ut av ting, ikke sant?

     

    Først må jeg nesten spørre hvorfor du vil trimme bil? her linka du til to typer biler, med forskjellige bruksområder..

     

    http://www.finn.no/f...nnkode=36092528 -->familiefrakter, 155hk på 1400kg

     

    http://www.finn.no/f...nnkode=37452109 --> Rånebil, 143hk på 1100kg

     

    http://www.finn.no/f...nnkode=37092299 --> Familiefrakter, 133hk på 1400kg

     

    Videre føler jeg at det nå er på sin plass å linke til http://www.bilforumet.no/ , der står det side opp og side ned om hvilke, hvordan og hvorfor de forskjellige bilene er bra til sine ting.

     

    Som Kent touch this skriver er ingen av de du linket til spesielt trimmevennlige i originalkonfigurasjon.. man kan alltids gjøre NOE, men sjansen er veldig stor for at du gjør mer "skade" enn godt ved å fikle med ting man ikke har peiling på.. Ingeniørene hos de forskjellige bilfabrikantene er sannsynligvis veldig gode til det de jobber med, siden mange kjøper bilene de lager :)

    Mao, montere et nytt luftfilter kan hvem som helst gjøre, men de fleste tenker mer på den helt nye råe lyden bilen deres med 100hk fikk, istedenfor å faktisk sette seg inn i egenskapene til det originale luftfiltret og hvorfor det evt er dårlig. hørt om placebo? bilen går ikke nødvendigvis bedre fordi den bråker mer.

     

    (For the record; bytte til et åpnere luftfilter har sjeldent eller aldri særlig positiv effekt på en ellers original motor...poenget med "åpnere" luftfilter kommer først når man har gjort andre endringer på motoren som gjør at det KREVES mer luft inn, som feks chip+turbo med alt det inngår.. hvilket i de fleste tilfeller er MYE jobb og VELDIG dyrt om motoren ikke er turbo i utgangspunktet.)

     

     

    Så kan jeg jo skrive litt om grunner til å trimme..

     

    De fleste biler som blir laget idag, er ikke laget med ytelse i tankene.. De aller fleste fabrikanter bygger biler som er økonomiske, driftssikre og kostnadseffektive. Dette lar seg desverre ikke alltid kombinere med ytelse og moro-faktorer. Faktisk er moderne biler såpass kostnadseffektive at de har bygget motor helt på pinegrensen av hva som er fysisk mulig å få til for såpass lave summer!

     

    Oversatt til norsk blir det noe i retning av at det er veldig vanskelig å få noe mer ytelse utav en motor der 90% av delene er der for å gi aller mest ytelse for minst mulig penger.

     

    hadde du sagt til en amerikansk bilfabrikant på 70tallet at i år 2000 kjører det biler rundt med 1.6liters firesylindret motor med 160hk, så hadde han ledd av deg og kalt deg for gal :)

     

    Selvfølgelig fins det unntak, disse er også som regel veldig godt kjent i bilmiljøer og folk som har lest seg opp på dette før de kjøpte bil. eksempel: honda civic slutten av 90tallet har en motor som heter B16A, og er helt latterlig bra laget! 160hk fra en 1.6liter uten turbo er selv idag en bra oppnåelse, pluss vtec-systemet åpner for mulighet for trimming.. man får ferdige ombyggingskit til nært sagt hva som helst til denne.

     

    Opel hadde på slutten av 90tallet en bil som het Calibra (og vectra som var nesten lik.. samt kadett gsi). i et par utgaver sto det en motor som het C20XE, populært kalt rødtopp.

    denne bydde på 150hk fra en 2liter, men denne er legendarisk for sin evne til å kunne trimmes til den vrengte ramma, og man kunne fortsatt kjøre 400000 uten oljeskift :p (jeg liker denne, så skryter litt ekstra..hihi.) denne motoren kom også i en turboutgave med høykomp stempler, annen ECU(datahjerne) og underspyling, da het den C20LET. legendarisk denne og.

     

    Videre har du Cosworth-motorer, typisk kjent fra div Ford-utgaver. nok er skrevet om disse på nettet allerede, så jeg skal ikke forsøple med min vranglære.. *kremt*

    Volvo har noen spennende kraftverk, tror de heter B21TF-serie, Nissan har masse moro i C18DET som står i nissan 200sx (s13-karosseriet) samt RB20DET og RB26DETT, henholdsvis sekssylindrede turbo og twinturbo fra skyline og nyere SX-biler. moro moro.

    (forbehold om at jeg lyver så det renner fordi jeg husker feil..tar dette fra hukommelsen ^^ )

     

     

    Gikk litt av sporet her nå kjenner jeg.. men denne wall of text'en er ingenting imot det du har å sette deg inn i om du virkelig vil lære deg å trimme.. det er nerdegreier tross alt :)

     

    Prinsipielt kan jeg vel si såpass at alle de tre bilene du linket til har fordeler og ulemper.. ingen kan trimmes mye med lite kostnad og tidsbruk, men alle kan trimmes!

     

    Trimming er generelt en veldig dyr hobby å holde på med, spesielt om man sikter mot MYE ytelse!

     

    skal jeg gjette på tall ut av luften, så må du nok betale like mye for trim til hver, som for hver av de tre bilene om du vil ha de tre over 200hk (ordentlige hestekrefter, ikke bare sånne man får av placebo og klistremerker). :)

     

    bil som er lett å få mer hester i er generelt ganske dyre, siden både selger og marked vet om de egenskapene... og tar seg betalt deretter.

     

     

    Dog det fins "snarveier" der også..!

     

    power\weight-ratio.

     

    Hvis du feks kjøper celicaen, som med sine (påståtte)143hk har 1100+kg å dra på, gir et hestekrefter-til-vekt-forhold på 0.13 hk per kilo.

     

    om du kan leve uten all interiør, ingen stereoanlegg, klimaanlegg, lydisolering etc, generelt river ut alt som veier noe som helst og erstatter mest mulig med lettere deler, så kan du kanskje slanke bilen ned til 800kg bruksvekt og får plutselig et krefter-til-vekt-forhold på 0,178!

    Jeg lover deg at det merkes bedre på ytelsen enn å ghettomontere et nytt biltemafilter som stjeler flere hester.. samt det bråker mye mer i tillegg :D

     

    Jo mindre hestekreftene har å dra på, jo fortere går det.

     

    I det hele tatt er det en veldig morsom, interessant, givende og utfordrende hobby å jakte på hestekrefter... om man har sansen for det, så kommer man aldri til å ha et kjedelig øyeblikk igjen... eller penger til overs på kontoen, rofl!

     

    Håper du fikk svar på noe av det du tenkte på ang dette? jeg hadde de hvertfall trivelig med å skrive det :D

     

    Hils familien

     

    Hilsen Roar (du vet, "tremenningen din")

×
×
  • Opprett ny...