Gå til innhold

Zzz.

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zzz.

  1. Gresdel skrev (1 time siden):

    hm, okei

    så kanskje greit å avvente til over sommer? Leste at man forventer at eth prisen kommer til å stupe når de går til pos

    bare av nysgjerrighet, hvordan er mattestykket ditt? :)

    å bare for å skryte, bor i det kalde nord med en spotpris på 20 øre :p

    OK da tar vi en mer grundig gjennomregning.🙂

    V bruker en strømpris på 90 øre inkl. nettleie som gjennomsnittspris (sikkert noe høyt med tanke på at jeg ser fastprisavtaler på rundt 31 øre kW/h), hvor 40 øre er ren strømpris. 

    Dette gir oss en strømpris i USD på $0,1 per kW/t. Legger til grunn at poolen tar 1% i avgifter. 

    Raskt regnet ut ifra siste ukens verdier får vi en inntekt på $125 og $67,8 / 610kr etter strøm+nettleie per 7 dager. Dette gir oss rundt 2år inntjeningstid (580 dager). Merk at dette tallet ikke inkluderer avgift til staten på 22% av inntjening.  

    Fratrekk på et år på strøm er 12 000 kr (slik jeg tolker regelverket får du ikke fratrekk for nettleien). og 15 000 for ASIC-en i fratrekk med totalt fratrekk på 27 000 kr. Inntekt på ett år ligger på ~58 600 kr i utbetaling fra pool. som gir deg en 22% skatt av 46 600kr som utgjør 10 200kr. Og du sitter igjen med 35 000 kr. Dette er selvfølgelig ikke nøyaktige tall og vil konstant bli endret. 

     

    Brukte https://minerstat.com/coin/BTC med en strømpris på $0.1 og pool fee på 1%. Alle beregningene er basert på USD verdi på 9 NOK. 

    • Innsiktsfullt 2
  2. Gresdel skrev (4 timer siden):

    Hei, noen som vet om det er noe lønnsomt å kjøpe asic maskin for å mine bitcoin? eller vil man bli utkonkurrert om man ikke har en hel park med minere?
    Tenker man er åpenbart nødt til å pool mine og mer spesifict på denne boksen

    https://sk-mining.no/products/avalon-1246-85th

    Hvis vi antar at du betaler 1.8kr kW/t med nettleie så har du en fortjeneste på toppen ~10kr per dag, noe mer enn det så er det tapsprosjekt med dagens strømpriser. Strømforbruket er på 80kW/t per dag. En slik inventering har ne betydelig høy risiko, for å ikke nevne støyen fra viftene, noe som overhode ikke er å anbefale å ha i et vanlig hus, OG spesielt ikke noen form for leilighet

    10kr per dag gir en return of investment på 10 år. Hvis du renger på det så er vanlig gpu mining mer lukrativt enn å invenstere i en slik asic. Det er store usikkerheter om eth mergen skjer nå til sommeren eller ikke, hvis det skjer så er det umulig å spå inntekt på gpu mining over sommeren

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...