Gå til innhold

frustrert_arbeidstaker

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frustrert_arbeidstaker

  1. Jeg har et par spørsmål angående avsluttet arbeidsforhold og arbeidsutstyr 

     

    Jeg ble ansatt i et firma i mars 2021. Jeg fikk tilbud om jobben etter et digitalt intervju, og takket ja. Kontrakten ser ut som et en helt standard kontrakt, så hadde ikke noe å utsette på den, utenom at det ikke står nevnt en plass om arbeidsutstyr (pc, tastatur, skjerm og mus) - altså ingen ting om mitt ansvar om utstyr, ingenting om henting eller levering av dette. Jeg fikk kun et spørsmål i en Mail om hva jeg manglet til å gjennomføre jobben som var 100% remote.

     

    Fikk da tilsendt pc, skjerm, tastatur og mus helt nytt rett fra en el-leverandør. Fikk deretter en Mail hvor det stod «eiendel gitt til ansatt», men det er ingen serienummer eller firmanummer på utstyret. Igjen ingenting om ansvar, henting eller levering tilbake etter endt arbeidsforhold. Og det står heller ingenting om utstyr til jobben i kontrakten. 

     

    Jeg sa opp min stilling i firmaet i slutten av oktober 2021, da jeg hadde funnet meg en ny jobb - i tillegg til at jeg hadde vært permittert fra juni til oktober uten noen form for oppfølging. Arbeidsgiver hevdet stadig at det var grunnet mangel på arbeid, men fortalte meg også at han ikke hadde råd til å ha meg som ansatt (altså permittert meg på økonomisk grunnlag, noe jeg ikke trodde var lov). Arbeidsgiver forsøkte også å få meg til å lyve til nav da jeg kun var delvis permittert å si at jeg var 100% permittert slik at han ikke måtte lønne meg. Jeg sa klart ifra at det ikke var lov. 

     

    Etter endt arbeidsforhold og utbetalte feriepenger, får jeg beskjed om å levere tilbake utstyret som ble sendt til meg. Jeg sa at det kan ta litt tid da det er vanskelig å frakte alt uten bil, og da har jeg fått beskjed om at det ikke er noe hastverk. Plutselig får jeg nå beskjed om å legge ut utstyret på Finn under eget navn og vippse arbeidsgiver det jeg får eller levere tilbake innen få dager ellers må jeg betale for alt. 

     

    • Jeg lurer på hva mine rettigheter er her? Kan jeg bare beholde alt, da det ble sendt rett til meg uten noen form for bedriftens «signatur» og heller ikke er nevnt noen sted i kontrakten? 
    • Om ikke, kan tidligere arbeidsgiver kreve tilbake utstyr etter endt arbeidsforhold når det ikke er nevn noe sted i kontrakt? 
    • Kan tidligere arbeidsgiver kreve at jeg legger ut utstyr, privat på finn, med mitt navn og adresse for at jeg skal vippse han summen av utstyret? 
    • Kan arbeidsgiver kreve at jeg betaler for utstyret?
×
×
  • Opprett ny...