Gå til innhold

per-ola normann

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av per-ola normann

  1. Ja, kritiske spørsmål med opphav fra høyresiden her blir ignorert og kansellert av media og deres venstreorienterte meningsfeller (https://journalisten.no/arbeiderpartiet-bergen-erik-knudsen/slik-stemmer-norske-journalister--forsvinner-fra-hoyresiden/362728) så det er sånn sett kanskje noe bedre enn i Kina. Håpet er at Musk kan overta og gjøre Twitter balansert med åpne sensur-algoritmer så verden kommer ut av sitt venstrevridde medie-ekkokammer.
    • Liker 1
  2. Ok, men hva med ytringsfriheten til oss i vesten da? Den er minst like viktig så vi kan si fra når noe er galt uten å bli cancelled pga noen algoritmer som åpenbart ikke tåler dagens lys siden Twitter nekter å gi tilgang til disse. Da får man eventuelt introdusere en variant av Twitter eller lignende for disse 2 casene istedenfor å innskrenke ytringsfriheten her i vesten med hemmelige algoritmer. Poenget er vel at Twitter nektet å publisere algorigmene for sensur isteden for å være åpne på dette så alle kan vurdere om disse er hensiktsmessige. Det var hovedgrunen for Musk's oppkjøp av Twitter.
    • Liker 1
  3. Ok, men hva med ytringsfriheten til oss i vesten da? Den er minst like viktig så vi kan si fra når noe er galt uten å bli cancelled pga noen algoritmer som åpenbart ikke tåler dagens lys siden Twitter nekter å gi tilgang til disse. Da får man eventuelt introdusere en variant av Twitter eller lignende for disse 2 casene istedenfor å innskrenke ytringsfriheten her i vesten med hemmelige algoritmer.
    • Liker 1
  4. Ja, men med VPN burde man kunne registrere seg som amerikansk bruker og slippe å forholde seg til EU regler og regulering. Jeg er sikker på at Musk ville legge til rette for at brukere bak jerntepper kan registrere og ytre seg. Lover oppgir neppe konkrete algoritmer for sensur så Twitter og andre må lage algoritmer som sensurerer for å opprettholde ordlyden i loven. Og så lenge disse algoritmene publiseres offentlig (som var det Twitter nektet når Musk oppfordret til dette) kan disse tolkes og gjøres kjent for alle så man vet om de er hensiktsmessige og gir ytringsfrihet men samtidig forhindrer direkte kriminelle handlinger.
    • Liker 1
  5. Flaks at vi ikke er medlem av EU da. Vi er jo bare medlem av EØS som vel var forkortelse for Europeisk Økonomisk Samarbeid som nå tydeligvis er European Economic Area. Er det for å bortforklare at det som egentlig bare var ment som et økonomisk samarbeid nå har blitt altomfattende og dermed en snikinnføring av EU medlemskap. Det norske folk har stemt nei til EU 2 ganger og man turte ikke arrangere noen EØS avstemmning før innmelding så demokratiet er det tydeligvis så som så med. Grunnen til at Musk kjøpte opp Twitter var vel i hovedsak at de nektet å publisere algoritmene for sensur noe som burde være harmløst hvis man ikke har noe å skjule. Så nå blir Musk hengt ut siden han har til hensikt å gjøre disse sensur algoritmene tilgjengelig. Hva slags verden lever vi i ?
    • Liker 1
  6. 1 hour ago, btj1969 said:

    Hva skjer når man får en liten skade på bilen? en liten fillesak blir å koste 50.000 bare i deler..

    Det er ikke sikkert det blir så dyrt hvis man kan løsne hele bakpartiet med 4 bolter som her med Tesla Model S Plaid:
    https://youtu.be/AAKwoZqaPbk

    Da burde det være mulig å flytte over de hele delene til en ny bakramme og sende den gamle til nedsmelting og produksjon av ny til en begrenset kostnad. 

    Kanskje man til og med kunne gjøre utskiftingen selv så lenge man har tilgang til løftebukk og verktøy.

     

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...