Gå til innhold

endringsvillig

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

Innlegg skrevet av endringsvillig

  1. oophus skrev (3 timer siden):

    Kilden du fikk tidligere er fra NHTSA. 
    image.png.6e7150b9061d5a95c895291e6675217d.png
    Dette er første rapport, og de skal fortsette å gjøre dem bedre etter at de fastslo at alle ADAS uhell måtte rapporteres inn, noe det tidligere ikke var krav rundt. Da var det kun autonome biler i uhell som ble rapportert om. 

    Gå tilbake og se linken til en av leverandørene av førermonitoringssystemer, og/eller sensorer. Er enklere det. 
    Du sa at Tesla var en av de bedre her, og det er jo selvølgelig feil. Hardware spesifikt designet for det, og rettet mot sjåføren vil selvfølgelig være betydelig bedre. Dette må også linkes opp mot ODD for funksjonene linket til ADAS for at det skal ha noe å si, noe det ikke er hos Tesla. 

    Elon Musk har jo tidligere uttalt seg rundt dette, og han mener at førermonitorering er unødvendig, siden bilene hans tross alt skal ende opp med å være en bedre sjåfør enn vi er selv. Problemet er jo at man er langt unna dette nå, og han har nok sett at om Teslas løsning om å tvinge frem noe fra et kamera som ikke var kjøpt og designet for det i høy grad ville gitt alt for mange "false positives" til at de lar den styre ODD for AP og FSD. Det spiller ikke noe rolle om man prøver å forbedre dette når kameraet uansett ikke klarer å se gjennom farget glass, eller mens det er avhengig av eksternt lys. 

    Statistikk er fint vettu! Det er viktig å ta med hvor mange biler fra hvert merke som kjører med ADAS av de merkene som står i listen og hvor mange av dem igjen som faktisk rapporterer hendelser. Denne statistikken er plukket fra hverandre flere ganger da den ikke viser et reelt bilde. 

    Statistisk sett er det lavere sannsynlighet for at man dør desto eldre man blir. Det er ferre 100-åringer som dør pr. år enn f.eks 50-åringer. Så ja statistikk er fint.   

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 2
    • Hjerte 1
  2. ITtraktor skrev (16 minutter siden):

    Gud bedre så vanskelig dette med kortterminal skulle være. Jeg er så lei alle disse fordømte appene. 

    Er vel ingenting som tyder på at kortterminaler er løsningen for framtidig betaling hverken på ladestasjoner eller andre plasser. Det er en gammel teknologi som er på vei ut... Det vil da være merkelig å skulle satse denne kostbare løsningen for ubetjente stasjoner. Det er én leverandør som har skjønt dette fra starten. Det er den som "alle elsker å hate" Tesla. Der ser du på navigasjon hvor mange punkter som er ledige på alle stasjoner, hva det koster, hvor lenge du bør stå før du drar videre og betalingen skjer automatisk! Dette er en såkalt pub&charge men er utviklet mye lengre enn som så. Dette er jo en løsning å strekke seg etter for alle leverandørene da ladepunktet er billigere å produsere og vil gjøre det mulig å få flere ladepunkter for mindre utgifter. 

    • Liker 2
  3. AJ830V5V skrev (1 time siden):

    Vet ikke helt hva han ser som toppleder, men selvkjøring på Tesla er jo ikke fryktelig imponerende så langt. Grei avlastning som autopilot, holder fil og trafikk greit, men tør ikke bruke den til mer enn å få spillerom til å drikke litt kaffe eller se etter elg når jeg kjører.

    Sikter du nå til FSD, Autopilot eller Enhanced Autopilot? Ut fra hva du beskriver virker det som du sikter til Autopilot... 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  4. nebrewfoz skrev (30 minutter siden):

    Når jeg googler "fantombremsing Tesla" får jeg 'about 2720 results'.

    Når jeg googler "fantombremsing Volvo" får jeg 'about 150 results' - og 5 av 10 linker som kommer opp på den første søkeresultatsiden handler om fantombremsing med Tesla. (Volvo er kun nevnt på samme nettside.)

    Jeg vet at dette ikke er en dyptgående vitenskaplig undersøkelse, men man sitter jo igjen med et inntrykk av hvilket fenomen som får størst oppmerksomhet, i det minste.

    Du skriver det selv. Dette er ikke akkurat vitenskapelig undersøkt. Størst oppmerksomhet er nok helt naturlig... vi snakker Tesla.

    • Liker 1
  5. uname -i skrev (13 minutter siden):

    Kilden var en eier i forumet Teslamotors. Hva er problemet der? 

    Tror du bør lære deg enkel logikk. Det har kommet oppdateringer kontinuerlig over 6 føkkkings år uten at de har klart å fjerne denne livsfarlige defekten. Så påstår du at problemet ikke kan nevnes fordi det for 5 minutter siden kom en ny oppdatering. Etter 6 år så ligger bevisbyrden hos deg. Vis at den siste oppdateringen løste problemet.

    Edit: Bra kverulering på FSD. Her er en med vanlig cruise-control. En uke gammel.

     

    Nå husker jeg ikke lengre hva diskusjonen startet i. Takk for at du hjelper meg å holde TSLA aksjene i live! All omtale er god omtale i disse dager så desto mer som skrives om det desto bedre. Litt som Apple. Poenget er at i bilen så kan man stille inn følsomhet for f.eks forovervendt varsel og nødbremsing. Denne er som standard satt til høy følsomhet og tidlig varsel. At man opplever fantombremsing er faktum (opplevd selv på Tesla, Skoda, Audi, Volvo, Hyundai). Problemet er ikke opplevd verre på Tesla enn andre merker etter egne opplevelser... Om det har blitt bedre eller ei? Jo det har faktisk blitt bedre, men hadde en hick-up igjen på 2021.40 som forøvrig ble trukket samme dag og oppdatert med forbedringer. Har ikke opplevd fantombremsing på lange tider selv. Perfekt? nei... Er det livsfarlig? kanskje. Er det mer farlig enn andres systemer? ikke etter min oppfatning. PS! I Norge bruker bilene fortsatt radar sammen med kamera. 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  6. uname -i skrev (1 minutt siden):

    Hvor nytt må det være? Holder det med sist fredag eller kom det en oppdatering for 5 minutter siden på prompe-appen som i følge din logikk gjør at samtlige rapporterte problemer er foreldet informasjon?

    Phantom braking from FSD

    " I was using the FSD to turn left at an intersection, a phantom brake appeared suddenly and the car behind me failed to react and crashed into each other, causing a rear-end collision"

    Så her blander vi FSD og fantombremsing. Beklager, men du bør sette deg inn i hva de forskjellige systemene Tesla bruker er og hva de gjør. Du kan med det samme forsøke å sette deg inn i hvilken del av softwaren som kan benyttes i Europa kontra USA. Her velger du bare tilfeldige ting for å underbygge en påstand. Nevner det igjen; kildekritikk.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  7. Raude skrev (2 minutter siden):

    Nei, her tar du feil, Tesla har slutter å bruke radar. Ikke noe imot Tesla, en fantastisk bim, men jeg stoler ikke på ACC til Teslaen under vanskelige kjøreforhold, det gjør jeg imidlertid med Toyota, Hyundai, osv… sine. Det de har til felles er at de er radarbaserte.
     

    Med vanskelige kjøreforhold så mener jeg været her i Norge ift. California, herunder tåke, snø, is o.l.

     

     

    Nei her tar du feil! Satt akkurat på Tesla model Y (2021) som fikk varsel om tildekt radar i snøføre med siste softwareversjon. Under FSD kuttes radaren ut, men normal kjøring eksisterer denne i alle bilene som selges i Norge.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  8. uname -i skrev (16 minutter siden):

    Så hver gang det kommmer en ukentlig oppdatering så gjelder ikke noe som er skrevet og erfart om Tesla? Det er ikke sånn det funker, med mindre du kan vise til at den siste oppdateringen løste dette livsfarlige problemet.

    Ok. Så hvis versjonshistorikk ikke har noe verdi så kan jeg vel si at fantombremsing ikke eksiterer og er fikset i følge denne linken da: https://teslanorth.com/2020/10/08/tesla-phantom-braking-fixed-software-update-musk/ Selv om det var i 2020. Jo det er akkurat sånn det fungerer. Det er jo du som påstår og linker til informasjon som er gammel. Det er du som må sette deg inn i siste nytt å vise til at dette faktiske er et problem på samme måte som ble påpekt fra historisk artikkel. 

    • Liker 1
  9. nebrewfoz skrev (1 minutt siden):

    Men ingenting av dette har noe med radar å gjøre ...

    Her må man skylde på (feil) bruk av kartdata og/eller automatisk avlesning av (feil) trafikkskilt. Jeg kan godt motta hint fra bilen om hva den mener fartsgrensen på stedet er (- f.eks. en visning i førerinfo-displayet -), men jeg vil selv bestemme hvilken fart jeg skal holde.

    Ja...? Du kan jo det med en Tesla også. Ikke sikkert du er klar over det men Tesla har flere systemer som KAN benyttes. Det enkleste er Traffic-Aware Cruise Control. Her kan du selv velge hvor mange av systeme som skal være aktive og hvordan de skal virke for deg. Dette lagres under din kjøreprofil. Hvis det er behov for å faktisk sette seg inn i hvordan ting fungerer har du en link her: https://www.tesla.com/ownersmanual/modely/en_us/GUID-50331432-B914-400D-B93D-556EAD66FD0B.html

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  10. DrAlban3000 skrev (7 minutter siden):

    https://insideevs.com/news/508669/tesla-model-y-luminar-lidar/

    Kun testet, men her er den. 

    Nok en gang er kilden problemet. Videoen er sikkert falsk. AAA er også falske. Ulykkene her i norge - falske. Musk sine uttalelser om hvordan Lidar kan forbedre tesla - oppspinn! Dere bør kjøre en OTA på meningene deres gutta, begynner å henge etter Muskebassen nå.

     

    Ja, den der fant jeg også. Har du lest den?? Hvem er det som tester her da...? Usikker på om personangrep styrker argumentene dine.

    Ja selvfølgelig er kilden et problem! Hørt om kildekritikk? 

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  11. uname -i skrev (4 minutter siden):

    Nei, egentlig ikke. Tror du må forklare nærmere.

    Fantombremsing meldes om av Tesla-eiere selv. Nettet flommer over. Dette er du selvfølgelig fullt klar over, men velger heller å sitte på et forum og late som om problemet ikke eskisterer.

    Selv aksjonær og Tesla-eier Fred Lambert i Electrek er veldig kritisk. Ligger vel nok en tvungen tilbakekalling i lufta her.

    Tesla has a serious phantom braking problem in Autopilot

    "But following the 2021.40 software update that I received on my Tesla Model 3 last week, I am seeing a significant increase in phantom braking events. I’m getting several of them per drive. As many as one every 10 km on Autopilot.

    Luckily, there was no car behind me and I was able to fight back against the braking event quickly, but it was scary."

     

     

    Det virker det som du ikke har kjørt så veldig mange nyere biler? Fantombremsing fortoner seg litt forskjellig fra merke til merke, der jeg sist opplevde Skoda Enyaq IV bråbremse til 30km/t i 90-sone med fullt av biler rundt meg inn mot Oslo. Volvo gjør også en del oppbremsinger ut fra ingenting, det samme med Audi. Dette er ikke unikt for el-biler og i alle fall ikke unikt for Tesla. At eiere av Tesla klager mer enn andre på forum er nok en virkelighet. Lurer mange ganger på om de aldri før har hatt en bil, eller tror at Tesla skal fungere på en helt annen måte enn andre biler. PS! Gjeldende softwareversjon er nå 2021.44.30, så å vise til historiske ting hjelper lite for å underbygge argumentene dine. 

    • Liker 3
  12. DrAlban3000 skrev (14 minutter siden):

    Først sa han at alle som belaget seg på teknologien var "doomed" fordi den er for dyr og ikke nødvendig. Da var prisen ca 10 ganger høyere enn nå og kamerasystemet hadde ikke vist like mange svakheter som har blitt avdekket over årene.

    Deretter gikk han inn i en avtale med Luminar for å "teste" systemene både i SpaceX og Tesla.

    Så kom Model Y med Lidar tidligere i år.

    Under ser du hvorfor Musk har valgt å snu. Du må oppdatere deg litt om du skal ha samme meninger og grunnlag som Musk, men det er forsatt mulig å legge sine egne meninger helt etter hans.

    Klarer du å se et bruksområde til tross for Musk? Se nøye på videoene under.

     

     

    Når kom Model Y med LiDAR? Du må nesten linke til denne informasjon, for det klarer ikke jeg å finne noen plass. At du benytter en Twitterkonto med Patrick Moorhead (en Mobileye fantast som hjelper Intel å utvikle LiDAR) som "bevis" for at Tesla har snudd å endret retning virker bare rart.

    • Liker 1
  13. uname -i skrev (2 timer siden):

    Du må slutte å lyve. Fantombremsing er et Tesla-problem og har ikke noe med radar å gjøre. Det har med at de elendige kameraene blir forvirret av lys og skygge og at de ikke er nøyaktige nok til å vite at den møtende bilen ikke er noen fare. Eller at det er en vei med 40 km/t fartsgrense ved siden av motorveien du kjører på. Og sikkert en hel del andre ting.

    Tesla klarer ikke vanlig cruise-kontroll, et løst problem på Toyota Corollla i 2010.

    Jo, Tesla klarer fint vanlig cruise-kontroll. Det er opp til den som kjører bilen å velge hvordan systemet skal settes opp å fungere. Du kan sette det opp til å fungere på gammeldags måte. Du kan velge om det skal lese skilt. Om det skal forholde seg til skiltet nøyaktig eller ligge noen prosent over. Du kan velge at den skal beholde farten du har når du setter den på å ignorere skilt. Du kan slå av at den skal forholde seg til omgivelsene på samme måte som en Toyota Corolla 2010. Du kan hvis du vil benytte mange funksjoner, men MÅ ikke. ;)

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  14. Tror det er få som har satt seg inn i hvordan Tesla benytter kamerasystemet til kjøring. De er ikke avhengig av høyoppløselige bilder for å "se". Det er det menneskelige øyet som trenger dette. Og bilder som vi ser på (selv når du leser dette) er optimalisert og behandlet for det menneskelige øyet. Systemet til Tesla leser fotoner. Å har flere systemer (kamera, radar, lidar) skaper jitter og gjør systemet tregere. Når det gjelder radar, så kan jeg opplyse om at biler levert til Norge fortsatt har radar.. I USA er dette fjernet.  Merkelig at høyt utdannede folk (som her?) mangler evnen til å vurdere at det de har lært ikke er absolutt og at verden går framover. Selv om jeg "vet" hvordan et kamera fungerer, hvordan Lidar funger, hvordan radar fungerer, så er det ikke automatisk sånn at jeg vet svarene på hvordan Xpeng, Volvo, Audi, Tesla, Ford osv. løser utfordringene med selvkjørende biler? Hvis det hadde vært sånn hadde flere av de som kommenterer disse sakene jobbet for de store bilfirmaene med dette. 

    Det er forklart hvordan Teslas system fungerer av Andrej Karpathy (Director of Artificial Intelligence) på følgende link for den som er interessert i å lære noe: https://insideevs.com/news/515731/karpathy-tesla-ai-vision-autonomous/

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...