Gå til innhold

oatly

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oatly

  1. iblazeqt skrev (1 time siden):

    Ser ut som Kiev kan falle i natt. Vil putin fortsette etter å ha fjernet regimet i Kiev? Eller kan man håpe det stopper der(?). 

    Det tror jeg ikke. Han har allerede truet sverige og finland om de blir nato medlemmer. Han hevdet at dette bare handlet om ukraina, men hvorfor truer han da finland og sverige? Virker som han har flere skumle planer på agendaen.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 2
  2. Er det noen som tror nato benytter seg av element of suprise? At de planlegger et militært svar? De kan jo umulig tro at de sanksjonene som er iverksatt per nå vil ha noe særlig stor effekt på Russland og Putins ambisjoner. 

    Jeg tenker at når det gjelder Putin og Russland, så er ikke trusler noe å ta lett på. Vi ser jo at han er villig til å gå veldig langt for å få det som han vil. 

  3. Pettersenper skrev (Akkurat nå):

    Ikke bare må han selv være gal nok til å starte det. Hans underordnede som faktisk skal starte angrepet må også være det. Russland vil ikke bruke atomvåpen med mindre nato setter fot på russisk jord.

    Det jeg også kan se han mener, er kanskje biologiske våpen, som kanskje er enda verre. Han har hatt to år nå der fokuset har vært. på korona og ikke på han og russland, så kan godt hende de har lagt en plan for den type krigføring, slik at de selv er trygg med vaksiner og det som måtte være.

  4. Pepsimax94 skrev (10 timer siden):

    V 22 ser veeeeldig tøft ut! Sikker på at du kommer til å klare det? Historie er også et fag som går for å være fryktelig tungt, så du bør vel vurdere å flytte det til vårsemesteret 😊

    Svar på spm 3: nå går jo ikke jeg realfag, men det er faktisk mulig å lese på fagene selv hvis du setter deg ned, leser og svarer på kompetansemålene. Selv oppnådde jeg 6er i et skriftlig fag uten å ha hatt faget før og uten undervisning, så alt er mulig bare man går inn for det. 

    Er i samme situasjon som deg angående spørsmål om hvor mange fag det lønner seg å ta i semesteret, siden man må jo ha gode karakterer også, men jeg tenker det kan være lurt med en blanding av enkle og vanskelige fag 😊

    Ja, har innsett at det blir litt mye på et semester. Satt meg derfor ned og regnet litt på de forskjellige fagene i karakterkalkulator, og som det ser ut nå jeg tar da heller opp 6 av fellesfagene og realfag til neste år. Mye 2ere og 3ere der så vil lønne seg mest i henhold til snittet for meg. Også greiere å bare forholde seg til 3 eksamener per semester. 

    Hva tar du opp fag til? :)

  5. William_S skrev (På 24.1.2022 den 8.13):

    Du skriver heller ikke hva slags bakgrunn du har fra vgs eller annet - om du er minst 23 år og 5 års utdannelse eller arbeidserfaring kan man søke opptak under 23/5 regelverket som gjør at snittet ditt blir regnet ut fra færre fag. Dvs man kan kutte ut en del fag fra det fulle vitnemålet som feks religon og etikk, geografi, fremmedspråk og kroppsøving. Les mer om det her. Samordna Opptak gjør uansett sånn at du blir poengregnet etter det som gir deg best snitt  automatisk. 

    https://www.samordnaopptak.no/info/opptak/opptak-uhg/generell-studiekompetanse/23-5-regelen/

    Blir 21 i år, har vurdert 23/5 siden jeg uansett skal bruke to år på å ta opp. Det problemet jeg får med 23/5 er at alderspoengene faller bort, i tillegg til at norsk blir en utfordring å få seks i alle tre eksamene, og får jeg ikke det må jeg vente til jeg er 24-25 for å få alderspoengene. 

  6. William_S skrev (14 timer siden):

    Hei. 

    Mange fag har kun muntlig eksamen som feks samfunnsfag , historie og lignende. Her vil det neppe kræsje da eksamen her skjer lokalt. Men ved skriftlig eksamen så vil nok noe kræsje. Jeg vet feks at 1T/P ofte kolliderer med R1 og S1 eksamen.  Disse datoene her settes nasjonalt. 

    Det anbefales å ta realfagene først faktisk. Så ville gjort motsatt av din plan. Realfagene er ofte det tyngste og kommer man seg over det blir resten mer overkommelig. Du trenger ikke 2p matte, man trenger enten R1 eller S1+S2. 1T kan derimot erstattes med 1P. Jeg ville ikke brukt tid på å ta opp engelsk programfag. Husk en full fordypning i realfag kansellerer dette og det ser du jo ut som du får til med de realfagene du planlegger.

    Se her for å forstå hva jeg mener med det 

    https://www.vilbli.no/nb/nb/no/realfag-fag-og-timefordeling/program/v.st/v.strea3----/p2#:~:text=Du må ha fordypning i,og biologi 1 og 2.

    Hei. Har ikke hatt realfag tidligere. Ligger på P matte nivå fra vidergående, dog har jeg hatt mattematikk for økonomer på uni nivå og. Bygger ikke alle realfagene på T, S og R matte? Har egentlig lyst å gjør som du sier, er innteresert i realfag, spesielt fysikk og biologi, men er usikker på hvordan jeg skal legge opp løpet. Mener du å gjøre seg helt ferdig med alle realfagene og gå opp til eksamen i alle før jeg begynner på andre fag? :)

  7. Hei. Har bestemt meg for å følge drømmen og bli lege.

    Trenger da å ta opp 20 fag totalt for å være helt sikker på at jeg kommer inn. Det jeg lurer på er:

    1) Hvor mange fag er det realistisk å ta opp per semester? 

    2) Hvordan blir det praktiske rundt dette mtp. eksamensdatoer som evt kræsjer? Om jeg f.eks tar 7 fag et semester, vil ikke eksamene kræsje med hverandre, evt havne på samme dag? 

    3) Hvor nyttig er privatistskolene? Jeg trenger seks i alle fagene jeg skal ta opp, og vurderer om det er verdt å betale for alle fagene kontra å lese selv, da jeg ikke vil risikere å bruke tilsammen 47k på å bare melde meg opp til eksamene, for å så ikke få det snittet jeg trenger. 

    Måten jeg har lagt opp løpet foreløbig er:

    Første Semester vår 2022

    Eksamensfag

    Samfunnsfaglig engelsk skriftlig

    Samfunnsfaglig engelsk muntlig

    Internasjonal engelsk skriftlig

    Internasjonal engelsk muntlig

    Engelsk VG1

    Reiseliv og språk

    Religion og Etikk

     

    Andre semester høst 2022

    Helårskurs (Disse fagene tar jeg hos privatistskole uansett)

    S1 Matte

    Kjemi 1

    Fysikk 1

    Biologi 1

     

    Eksamensfag November

    Historie

    Historie og Filosofi

    Samfunnsfag

     

    Tredje semester vår 2023

    Eksamen Juni

    S1 Matte

    Biologi 1

    Kjemi 1

    Fysikk 1

     

    Fjerde semester høst 2023 (Tenker å ta et språkstudie her og for å få 2 ekstrapoeng)

    Helårskurs privatistskole

    Kjemi 2

    Biologi 2

    S2 Matte

     

    Eksamensfag November

    Naturfag 

    1T Matte

    2P Matte

     

    Femte semester vår 2024

    Eksamen

    Kjemi 2

    S2 Matte

    Biologi 2

     

    Det jeg er mest usikker på, er om jeg ikke bare skal bli ferdig med alle de ¨enkleste¨ fagene nå til våren. Altså å historie, hisfil og samfunnsfag sammen med de andre programfagene. Vet ikke om jeg klarer å få seks i alle da, blir 10 eksamener. 5 av fagene overlapper og er engelskfag, så disse er grei for meg, her skal jeg bare øke fra 5 til 6. Så er det hisfil og historie som overlapper, og resten er forsåvidt greie fag, men vet ikke om jeg klarer å få toppkarakter om jeg skal ha alle på en gang, kanskje flere på samme dag. 5 semester er jo ikke langt unna et helt VGS løp, så er nok fullt mulig. 

    Tenker å bli ferdig med disse slik at jeg bare trenger å konsentrere meg om realfag fra høsten av. 

    Noen som har erfaring med å ta opp så mange fag på en gang? 

  8. Jeg er en mann på snart 21 år, og jeg prøver å finne ut hva jeg skal søke på til høsten.

    Står nå mellom en bachelor i finans på BI og en bachelor i programmering på høyskolen kristiania. Tenker og å søke på økonomi og ledelse på Nord universitet, da jeg har en kjæreste og vet ikke hvordan situasjonen blir om jeg skal flytte til Oslo til høsten, da hun studerer sykepleie i hjembyen vår. 

    HK - https://www.kristiania.no/studier/bachelor/informasjonsteknologi-programmering/

    BI - https://www.bi.no/studier-og-kurs/bachelorstudier/finans/?gclid=Cj0KCQiA2sqOBhCGARIsAPuPK0hm1x1NnZWfEUziqIE_oiZglJJTu0OHw93ayM1LH6NpaOQI-Tie0gAaAtoeEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

    Nord - https://www.nord.no/no/studier/okonomi-og-ledelse-bachelor

    Er det noen som har noen tanker om hvordan arbeidsmarkedet for disse kommer til å se ut om 5 år? Er mest intressert i finans, men programmering virker å være mer fremtidsrettet. 

    Kan jeg ta bachelor i begge, og så evt ta en master i en av dem, vil dette gjøre meg mer attraktiv på arbeidsmarkedet, eller er det bedre å spesialisere seg og ta bachelor + master i en av dem?

    Noen som jobber innenfor disse sektorene, og har innsikt i hvordan arbeidsmarkedet er, hvordan arbeidstimer er og lønn?

    Takk for svar på forhånd!

×
×
  • Opprett ny...