Gå til innhold

AVF_Kokken

Medlemmer
  • Innlegg

    443
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AVF_Kokken

  1. Av og til tar et bilde en uventet vinkling. Skulle legge på Sharpning Mask i Lightroom og bruker Alt + slider for å se effekt. Visualiseringen av effekten gjorde at bildet ble s/w, invertert og røff edge-enhance effekt... i mangel på bedre forklaring.

     

    Ble sittende å tenke: Hvordan får jeg til dette i Lightroom/Photoshop til et ferdig produkt? Kommer til kort selv - noen som vil tipse litt om mulig fremgangsmåte?

     

    Printscreen:

    post-5746-0-02882900-1411328233_thumb.jpg

  2.  

     

    Gidder ikke ha brytekamp med Manfrotto stativet mitt lengre, så tenker derfor å få meg et som er lettere og mer medgjørlig. Har kokt det ned til 2 alternativer:

     

    Benro Karbon Travel Angel II C2692TB1 eller: Benro Karbon Traveler Flat II C2182TB1

     

    Noen som har erfaring med Benro, som kan øse av sin visdom?

    Har en kina-klona av C2692TB1 - skal være veldig lik. Stativet er greit nok, men sjekk hodet før du kjøper (hvis du kan). For meg blir det litt kjipt på et større dSLR, så jeg kommet til å kjøpe meg et hakket bedre. Antakeligvis en Arca Swiss Z1 Clone hvis jeg finner et som er OK.

     

    Er det dSLR eller mindre speilløst du går for?

     

    Jeg har D800 + Holy trinity f/2.8. Kommer til å gå for Karbon Traveler Flat II. Hodet som følger med er et Benro B1. Får se om hodet er noe tess når jeg kommer i butikken.

     

    Samme gear pakkes i sekken min. Trolig hadde jeg ikke reagert så mye hvis jeg ikke allerede hadde et skikkelig solid stativ / hode å sammenligne med. Har mye med vaner...

  3. Gidder ikke ha brytekamp med Manfrotto stativet mitt lengre, så tenker derfor å få meg et som er lettere og mer medgjørlig. Har kokt det ned til 2 alternativer:

     

    Benro Karbon Travel Angel II C2692TB1 eller: Benro Karbon Traveler Flat II C2182TB1

     

    Noen som har erfaring med Benro, som kan øse av sin visdom?

    Har en kina-klona av C2692TB1 - skal være veldig lik. Stativet er greit nok, men sjekk hodet før du kjøper (hvis du kan). For meg blir det litt kjipt på et større dSLR, så jeg kommet til å kjøpe meg et hakket bedre. Antakeligvis en Arca Swiss Z1 Clone hvis jeg finner et som er OK.

     

    Er det dSLR eller mindre speilløst du går for?

  4. Hmmm, går det an å skjære til et ND filter på samme måte som glass? Trenger bare en liten skive av et ND filter som jeg skal feste foran frontelementet til GoPro-en, ca 20mm diameter eller noe slikt. Ferdigløsningene som er på markedet er for tunge. Regner ikke med at det er så lett å gjøre selv, men kunne jo se om jeg fikk en håndverker av noe slag til å gjøre det...

    Filter basert på holdere (Cokin/Lee/...) burde være kurrante å kutte, men det høres dyrt ut for meg.

     

    Vet at det finnes 22.5mm filtere til Sigma speil-tele, sett dem på ebukta flere anledninger, ofte i sett med fargefilter og ND4 filter. Da får du noe ferdigtygget.

     

    Denne (link) er solgt, men du finner sikkert alternativ.

  5.  

    D800 i ren RAW-modus + CamRanger er sinnsykt tidkrevende og knekker tålmodighetsmålestokken min. Måtte gå over til RAW + JPG standard for å speede opp preview-muligheten. Narsissismen lider ellers ;-)

    Jeg spurte Camranger i fjor høst om det var nødvendig å fortsette å bruke Raw +jpg også med nyeste iPad, og fikk dette svaret:

     

    'I would recommend shooting RAW+JPG with the D800. Even with a newer iPad it still takes over 20 seconds to transfer the image to view.'

     

    Til preview så holder det med JPG av grei kvalitet. Men til vanlig står kameraet på RAW (uten jpg) og så får man påminnelse på første bilde. Heldigvis er det bare å gjøre valget om RAW+JPG direkte fra Camranger.

  6. Et par ting slo meg (uten at jeg er særs bevandret i PS shortkuts)

     

    Idéen til tastaturet fikk fotografene etter å ha brukt Photoshop i over 15 år, men fremdeles måtte finne seg i å lære nye snarveier, som dessuten ofte krever at man må trykke både to, tre og fire taster samtidig.

     

    Er det slik at det dukker opp nye tastekombinasjoner hele tiden? Da er dette tastaturet 'utrangert' ved neste versjon av PS... Kanskje ikke helt, men i alle fall satt på spissen :-)

     

    Jeg pleier å hvile hendene mine på tastaturets nedre høyre og venste hjørne og på nedre høyre hjørne er det en knapp med søppelbøtte. Ubehagelig nær hvileposisjon og potensiellt lett å betjene ved vanvare - avhenger selvsagt av hvor responsivt/taktilt tastaturet er...

  7. Nåja, en CamRanger gjør vel jobben men er jo ikke gratis. Har en selv og er et gøyalt leketøy til dSLR som ikke har WiFi innebygget.

     

    Støttede funksjoner 60D:

    http://camranger.com/canon-60d/

     

    • Modify Camera Properties
    • Live View
    • Capture Images
    • Capture in All Drive Modes
    • View Thumbnails
    • View 100% Resolution JPG
    • View 100% Resolution RAW
    • View Meta-Data & RGB Histogram
    • Toggle Auto Focus
    • Live View Zoom
    • Live View Focus
    • Record Movie
    • Focus During Movie
    • Focus Stacking
    • Intervalometer
    • HDR/Advanced Bracketing
    • Bulb Mode
    • Save Images to device
    • Delete Images from Camera
    • Tag JPG Images with GPS

    edit: En er på brukten på foto.no:http://foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?id=214572

    • Liker 1
  8. Sjekk ut om F-Stop sin Mountain serie kan være aktuell.

     

    Japan foto har begynt å føre dem, så da kan du titte der.

     

    Jeg har modellen Loka som er i dagstur+ klasse. På det meste har jeg hatt med tre stativ, Nikon og 'holy trinity', blits, iPad, GoPro og litt klær. Stativene må stroppes utvendig selvsagt så passende stropper er naturlig tilbehør. Har jeg oppi største innmat, så er det begrenset plass. Så mulig at du vil trenge et hakk eller to større sekk enn meg.

  9. X-T1 er vel navnet på barnet.

     

    Som Fo2re sier er det bilder rundtomkring, bl.a. her: Photobucket (link til første av endel bilder).

     

    Første bilde viser et kontaktsett som jeg tolker dithen at det kommer vertikal/batterigrep. Videre kan det se ut som plass til to minnekort, stor viewfinder og masse fysiske betjeninger.

     

    Skal bli spennede å lese hva mer de har å by på av spec. :-)

  10. Jeg to stk, en Medium og en Large Pro Sloped, og jeg har tilhørede sekk, en F-Stop Loka som jeg kan veksle innmaten med.

     

    Vil tro at de passer i flere sekker, men ville sjekket med å tape sammen en solid pappboks av kartong i målene du finner i spec. Passer pappkartongen er det bare å bestille :-) Polstringen er grei men ikke skuddsikker. Skal vi gjette på en halv cm polstring.

     

    Allikevel vil jeg anbefale å kjøpe F-Stop sekk også da disse har tilpasset innvendig aluminiumsramme som stiver av pakkene. I tillegg kommer fordelen med at sekk og ICU har åpning i rygg og du kommer til uten å måtte tømme sekken. :-)

     

    Har skrevet litt om min erfaring her: Link, les innlegg 27 og 32

  11. Jeg har kjøpt masse Arca Swiss plater og tilbehør på eBay og har bare gode erfaringer med dem. Ørlite research på design før en kjøper så går det veldig bra.

     

    Det er små forskjeller mellom dem i hvor nøyaktig de er produsert, men avvikene er ikke noe jeg har problemer med. Det som er verd å sjekke er hva slags bolter/utsparringer de har vs sikkerhetsspor/bolter/pinner på eget hode.

     

    Uansett er det ofte mye å spare på å kjøpe no-name vs branded på dette som trass alt er enkle aluminiumsplater.

     

    Når det gjelder store plater vs fot på tele så skal en passe på at platene ikke stikker for langt bakover. Da kan de komme i konflikt med huset når en skal ta av/på objektiv og til en viss grad også når en går fra liggende til stående. Så langt er det bare 200mm Nikkor Mikro jeg har hatt dette problemet, men den har en stusselig fot i forhold til f.eks. 70-200 F2.8.

×
×
  • Opprett ny...