Gå til innhold

Meningmann

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

Innlegg skrevet av Meningmann

  1. Først en korreksjon - ser nå at det er først i 2030 at NVE forventer et betydelig lavere kraftoverskudd, dvs. 7 Twh mot 20 i inneværende år, for så å øke til 12 Twh i 2040. Selv om vindkraft på land kan være bakt inn her gis det allikevel god tid til å finne alternativer, f.eks. Kan et område på 6400 kvadratkilometer vest for Haugesund være alt man trenger for at havvind kan bli like stort som vannkraft her til lands ( Sysla 20.06.20) Det er også viktig å se på eksport kapasiteten ut av Norden som er det markedet vi primært tilhører. I 2025 vil dette utgjøre 13 500 MW og hvor dansk vindkraft utgjør den aller største andelen, dvs. ca 45 %. Prosjektet jeg henviste til her på berget er på Stadlandet hvor et italiensk firma har frist til 31.12 for å sette anlegget i drift. I flg. BT 03.10.20 dreier det seg om ‘fem vindturbiner, to konsulentrapporten, en vei på 4 km, et stort italiensk konsern, strøm til rundt 3000 hus og store mengder vondt blod i små bygdelag’  Uansett om det blir stoppet eller ikke, denne fatale planen skulle aldri ha vært satt i gang.

     

  2. Takk for respons. Vi har fortsatt et stort kraftoverskudd , selv om det reduseres vil det i flg. NVE fortsatt være på plussiden i 2025. I mellomtiden kan man satse hardere på de 7 tiltakene som ble nevnt inkl. pumpekraft når vinden blåser som hardest i N.Europa/Nordsjøen. Det skal bli interessant å se hvilken innvirkning Danmarks to siste havvind prosjekter vil få på prisen under gunstige forhold, anleggene i h.h.v. Nordsjøen og Østersjøen vil kunne dekke elektrisitets behovet for 1 mill. Husstander, tilsvarende 3 mill. mennesker ( kilde dr.dk) Å bygge ut mer vind på land i Norge inkl. prosjekter som kun gir kraft til å dekke 3000 husstander, er ikke verdt prisen man betaler for ødelagt natur.

     

     

  3. Takk for respons. Vi har fortsatt et stort kraftoverskudd , selv om det reduseres vil det i flg. NVE fortsatt være på plussiden i 2025. I mellomtiden kan man satse hardere på de 7 tiltakene som ble nevnt inkl. pumpekraft når vinden blåser som hardest i N.Europa/Nordsjøen. Det skal bli interessant å se hvilken innvirkning Danmarks to siste havvind prosjekter vil få på prisen under gunstige forhold, anleggene i h.h.v. Nordsjøen og Østersjøen vil kunne dekke elektrisitets behovet for 1 mill. Husstander, tilsvarende 3 mill. mennesker ( kilde dr.dk) Å bygge ut mer vind på land i Norge inkl. prosjekter som kun gir kraft til å dekke 3000 husstander, er ikke verdt prisen man betaler for ødelagt natur.

     

     

  4. Jeg er enig i syv av disse tiltakene men skribenten bommer fullstendig når det gjelder forslaget om flere vindmøller på land. Denne høsten har vist at vindkraftindustrien er svært upålitelig og når det en gang blåser for fullt slik det gjorde i fjor høst, ødelegger de markedet fullstendig med priser ned mot null. Uansett, den viktigste grunnen til å stoppe all videre utbygging på land, er alle naturødeleggelsene med veier og skjæringer med opp til 40 meters bredde. Dette har skjedd samtidig som FN advarer mot et stadig redusert naturmangfold. Ideen om at kommunene skal få mer igjen for å si ‘ja’ til utbygging mot penger i kassen fremstår for meg som intet annet enn en form for korrupsjon ( norske selskaper har som kjent forbud mot slike metoder i utlandet så dette rimer svært dårlig)

     

×
×
  • Opprett ny...