Gå til innhold

Telboyoz1

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Telboyoz1

  1. 1 minute ago, Dubious said:

    Du få si til de at enten får du betalt overtid for timene du har spart opp, eller du tar de ut som ferie.

    Takk. 

     

    10 minutes ago, henrikwl said:

    Dette høres rimelig ut for meg. Og er stillingen særlig uavhengig så er den det. Det betyr jo at du i stor grad selv bestemmer når og hvor mye du jobber – det er jo en av de tingene arbeidsgiver sier i fra seg når de inngår sånne arbeidskontrakter. De kan ikke både gi deg en særlig uavhengig stilling og legge sterke føringer på arbeidstiden din.

     

    Urimelige arbeidsgivere finns det mange av. I dette tilfellet, håper jeg bare at jeg kan ta ut ferien jeg ønsker. 

  2. Hei,

    Jeg befinner meg nå under oppsigelses tid (3 måneder) og har spurt om å avvikle ferie (opptjent avspasering) den siste uka før jobb bytte. Totalt 5 dager. Arbeidsgiver sier de skal "se på det", men at det mest sannsynlig ikke går grunnet -mye som må gjøres-. Har hele tiden hatt en god tone med sjefen, så dette er nok ikke mer enn at de vil sikre best mulig overgang, ferdigstille prosjekter og en god handover før jeg drar. Ingen problem med det.

    Jeg har en såkalt "særlig uavhengig stilling", som i praksis vil si at jeg ikke får tatt igjen ekstra timer jeg legger på bordet. Ingen betaling for overtid. Med alt som skal ferdigstilles før overgang (panikkmodus fra arbeidsgiver, men det er en annen sak), så løser ikke dette seg med en vanlig 8 timer arbeidsdag. Vi snakker 10-12 timer daglig minst + helger.

    Har ingen intensjoner med å true noen, men jeg tenker at jeg kommer pent til å legge på bordet at jeg ikke jobber mer enn 0800 - 1600 om det ikke er mulighet for meg å avvikle ferie i oppsigelsestid. Er jeg urimelig?

  3. 2 hours ago, Matsemann said:

    Er den faktisk uavhengig, eller bare bullshit bedriften kommer med for å lure ansatte? Ville fått en fagforening til å se på en slik kontrakt før jeg signerte. Gir de deg daglige oppgaver?

    70/30 modellen, er det konsulent det er snakk om? Vil ikke påstå man kan være særlig uavhengig da, da møter du jo hos kunde og jobber med hva enn som er blitt bestemt der.

    Konsulent og ute hos kunder ja. Er det uvanlig med særlig uavhengig i konsulentselskap? Hadde forøvrig et tilbud nr #3 som jeg takka nei til som også hadde særlig uavhengig (bonus modell på 80/20, men da mer basert på team resultater slik jeg skjønte det). 

    En annen ting som er litt weird for meg (jeg kommer fra inhouse stiling) er at selskap #1 gir meg senior tittel med en gang mens #2 gjør ikke. Det er nok muligens for å lokke med tilbud, men med en som knapt har fullført VGS kan det vel være noen oppsider å velge mtp fremtidig CV  bygging?

    Min største frykt er nok uansett at jeg blir en av mange, og sitter fort lenge ute hos en kunde med en bestemt oppgave, uavhengig av hvor bra jeg leverer eller prestasjoner. De var ganske klare på at det er mange muligheter under intervjuet, men hva man sier og hva som faktisk skjer stemmer ikke alltid. Numbero uno grunn for å bytte er utviklingsmuligheter.

    1 hour ago, Badeball1234 said:

    Får en fornemmelse av at #1 er Atea. De har flere modeller, så om du ikke liker nevnte, så kan du bytte. Eksempelvis kan du få lavere grunnlønn, men høyere bonus. 

    Nå vet jeg ikke hvor mye erfaring du har, hvilken rolle / ansvar eller lignende du har (og skal besitte), men det bør ikke være vanskelig å få tak i noen flere tilbud i Oslo.

    Nesten, større enn de. 

    Kan nevne at jeg hadde flere tilbud, men takket nei grunnet div årsaker.

  4. 16 minutes ago, Stvgr said:

    For #2, kommer performance-bonusen i tillegg til alt det andre? I så fall er det muligens et bedre lønnstilbud. Det som er mer interessant enn maks bonus er bonus ved forventet performance. Typisk vil de fleste lande midt på treet i den årlige performance reviewen.

    En pitfall med sånne selskaper er at det fort kan bli en kultur for at "performance" er det samme som å jobbe langt mer enn 37,5 timer uken. Typisk vil de lure inn "særskilt uavhengig stilling" i kontrakten og kreve at du jobber overtid gratis.

    Yep, kommer i tillegg til alt det andre. Og du har rett, det er særskilt uavhengig stilling. Blir avspasering hvis overtid.

     

    Selskap #1 har betalt overtid.

  5. Har 2 tilbud (Oslo). Jobber innenfor Azure / Microsoft 365. 

     

    #1 675k grunnlønn, med 50k bonus på 100% måloppnåelse (veldig realistisk slik jeg skjønte det). En av de store konsulenthusene. Blir fort en av "mange". Trygt.

    #2 640k grunnlønn, noe kompetansebonus (maks 40k i året), og en mer performance based bonus modell (70 / 30) - inntil 30% av grunnlønn. Mindre selskap.

     

    Noen som har noe erfaring med modell #2 og kan si litt pitfalls?

×
×
  • Opprett ny...