Gå til innhold

Hymer

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hymer

  1.  

    12 hours ago, o-l-a-v said:

    3rd party firmware kan ofte gi dårligere ytelse enn original firmware, både på kabel og trådløst, pga. mangel på propriatory hardware acceleration o.l. Som på Asus f.eks.

    Ja, det er kan være et problem men det skriver OpenWRT og DD-WRT i relase notes. Det er derfor at hvis man vil gøre det så skal man starte med at se hvilke routere er bedst til projektet og ikke købe en router og håbe det bedste.

    Det er altid et valg - du kan vælge 3rd party firmware og have lang support eller du kan vælge en enterprise router (Cisco / HP) og have lang support eller du kan hitte lige en af de få consumer routere som har lang support. Du kan også vente på at EU’s regler slår igennem på elektronik. Uanset hvad du vælger så kan du højest regne med 5 år support på consumer routerne fra producenten, OpenWRT opgav support på Linksys WRT54G efter ca 15 år og udelukkende fordi der ikke længere var plads til firmwaren.

    10% performance nedgang på 3* længere support virker for mig på en router - normalt er det alligevel forbindelsen til Internettet som er den reelle begrænsning.

  2. 3 hours ago, Frobe said:

    "og som fortsatt kommer til å holdes oppdatert av leverandøren i en god del år framover."

    Det er dessverre få produsenter som kommer med oppdateringer i mer enn et år, og man kan oppleve å kjøpe rutere i butikken som er så gamle at produsenten har sluttet å lage ny firmware til dem.

    Nu til dags er det intet problem: gå til openwrt.org find supporteret router, køb den og installer openwrt på den, så har du support de næste 10 år. 

    Jeg skulle have en ny router med “ekstra” features til campingvognen - det blev en Linksys WRT3200 med openwrt.

    ”ekstra” features er 12v strømforsyning og mulighed for WiFi til WiFi routing  - jeg kan så nøjes med en konto på campingpladserne til alle vores enheder.

    Hjemme har jeg en noget anden løsning: firewallen er en opnsense på gammel Checkpoint hardware så alt WiFi kører på accesspunkter med WPA2 Enterprise (brugere har eget login til samme SSID), der er separate VLANs og SSID’er til de forsk. segmenter som alle termineres i firewallen.

  3. Så længe virksomheder ikke straffes for at bruge Azure/O365/M365, Amazon og Google så vil der ikke være økonomi i at bygge samme type tjenester lokalt.

    Amazon, Google og Microsoft kan godt skrue en løsning sammen hvor FISA ikke rammer - det er der bare ikke økonomi i så det sker ikke før kunderne begynder at forlade løsningen.

    Der er mindst en datacenter leverandør som er ejet fra USA men uden at være ramt af FISA - hele ledelsen, driftspersonalet og datacentrenes placering er i EU og der er ingen direkte forbindelse til USA men de ejes fra USA.

×
×
  • Opprett ny...