Gå til innhold

Guss

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Guss

  1. Etter å ha koblet ut strøm og coax fra modemet ca 20-30 minutter i dag, kom jeg meg ikke lengre på nett.

    Alle sider jeg besøker sier "Err_cert_authority_invalid", og går jeg likevel videre får jeg 403 Forbidden. (Og dette gjelder alle devicer, testet to PCer, en telefon og et nettbrett.)

    Telias kundesenter kom opp med kreative løsninger som å sjekke at kabelen var koblet til. Da det ikke var problemet, insisterte de på at jeg måtte bytte modem. Heldigvis var Oslo City åpent til 22, så jeg rakk nedom, men selvfølgelig hjalp det ikke med nytt modem. 

    En interessant observasjon er at om jeg pinger www.vg.no (eller en hvilken som helst annen eksisterende eller ikke eksisterende nettside), får jeg svar fra 192.168.0.1.

    Jeg er ganske sikker på at dette skjedde for et år eller to siden også. Da var det heldigvis en kar som studerte nettverksteknologi som hadde kveldsjobb der, og fikk løst det. Dog var det litt plunder, og jeg husker ikke hva han gjorde. 

    Så smarte folk: Noen forslag til hva som kan være galt, hva jeg evt kan gjøre selv og hva jeg bør be Telia support gjøre i morgen?

  2. Abigor skrev (På 9.2.2022 den 23.42):

    Plikt til verneombud? Har ikke vært spor av verneombud på jobben min noen gang 🤔😂

    Det kan være, det er likevel en plikt arbeidsgiver har (dersom det er flere enn 10 ansatte). For min del, IT-firma med rundt 30 ansatte, er det ingen som er interessert i den jobben, og siden siste "frivillige" sluttet for et år siden har vi ikke hatt noen. 

    Problemet er at lovmessig så er det spesifisert at dette MÅ være på plass. De ansatte skal velge verneombud, og det er spesifikt IKKE lov å la daglig leder ta den jobben. Det er også spesifisert at dersom de ansatte ikke velger (motsetter seg å velge) noen, skal arbeidsgiver utpeke en person til å være verneombud. Siden det er en anbefaling at verneombudet skal ha jobbet i bedriften over lengre tid, bør nok arbeidsgiver unngå å gjøre dette til noe "nykommeren" tar seg av. 

    Det er faktisk også plikt at arbeidsgiver skal ha oppslag som viser hvem som er verneombud på arbeidsplassen. (Usikker på om noen har sjekket om et digitalt oppslag på intranett er nok.)

    Men altså: Ingen i IT-bransjen bryr seg jo om dette. Som med alt annet HMS-arbeid som pålegges er det et gigantisk sluk av byråkrati som sikkert er bra for å sikre helsen til ansatte på byggeplasser, men som er meningsløst i jobber der den største faren for akutt skade er varm kaffe.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  3. Gratax skrev (6 timer siden):

    Da blir det nei, Takk :-)

    Det "morsomme" er at i denne typen jobber er det normalt at ingen er interessert. Da har faktisk ledelsen plikt til å utnevne noen, og lovmessig mistenker jeg at du ikke kan nekte. Likevel, prøv så godt du kan! Dette blir bare masse ekstraarbeid (anbefalt obligatorisk kurs på 40t!) som du ellers kunne brukt på å bygge erfaringer fra ordentlig arbeid.

    • Liker 1
  4. Hvis jeg lurer på noe, synes jeg det er helt greit at folk ikke vet svaret og lar spørsmålet ligge. Jeg synes det er kjipere med folk som svarer selv om de ikke vet det.

    Her kan du prøve å se hva du synes verdien av anekdotiske svar er:

    Spørsmål: Hvor varmt pleier det å være i Roma i starten av januar?

    Svar: I Roma? 20 grader!

    (Informasjon som manglet i svaret: Det var 20 grader den gangen jeg var der i starten av januar, jeg har ingen peiling på hva som er vanlig.)

  5. robertaas skrev (14 timer siden):

    Skal du ha noe mer enn akekdotisk må man til faktisk statistikk og det er neppe noen her på forumet som sitter inne med slik informasjon som ikke er publisert. 

    Nei, det ser ikke sånn ut. Men det var da slettes ikke utenkelig at noen 

    1) jobber i Norwegian og kunne skrevet noe

    2) har holdt et øye med dette tidligere

    Selv mener jeg å huske at SAS stort sett fjernet avganger ca to måneder frem i tid. Dvs de hadde daglige avganger i salg fra ca to måneder i fremtiden, mens de kanskje hadde én eller to ukene frem til det. Så gikk det et par uker, og de hadde fjernet nye avganger.

  6. robertaas skrev (14 timer siden):

    Det var et seriøst svar. 

    Right...

    Hvis du ser pandemien under ett, så har alle flyselskap solgt billetter for avganger langt frem i tid, for så systematisk kansellere dem når avgangen nærmer seg. Men det er ingen av dem som systematisk har kansellert bare dager før. Det vet du veldig godt.

    At enkeltavganger avlyses kan selvsagt hende, og at Norwegian (som de andre) av og til har tatt en spansk og kansellert en flight for heller å sende passasjerene på neste tviler jeg ikke på. Men jeg er 100% sikker på at de ikke har gjort det systematisk på så kort varsel. 

    Kom gjerne med eksempler ;-)

  7. Det er mange år siden jeg drev med den slags, men jo. Da var det det en ned på kulen (dette var før man bygget opp big jumps) for å gi klarsignal.

    Hvis det er "noen som hopper før deg" og de kjører ut uten å signalisere opp at det er noe fare, så er jeg enig. Da har jo noen sett under kulen for deg. 

    Men OK. Deg om det. Skulle det ligge en 10-åring og skrike der, og du lander på ungen, så er det åpenbart ungens feil. Du kunne jo ikke noe for å ikke ha kontroll på deg selv. For du måtte jo hoppe.

  8. Dubious skrev (På 24.1.2022 den 20.20):

    Så en skal sjekke at det ikke ligger noen der, så kjøre ned, ta heisen opp, og så hoppe?
    Den gutten kan ha brukket benet etter at du sjekket.

    Ligger det noen bak noe, så skal noen stå på toppen og stoppe de som kommer.

    Man kan jo ta en parallell til regler som gjelder for bil: Skal du rygge skal du ha sikt bakover for å være sikker på at du ikke kjører på noen. Som du sier, det gir jo ingen mening å gå ut av bilen for å sjekke at det ikke er noen der for så å gå tilbake i bilen. Da kan noen ha kommet til. Hvis du ikke har sikt har du plikt til å få en medhjelper til å sjekke for deg.

    Jeg synes det samme prinsippet gjelder ganske greit her også. OK. Så betyr det at du av og til bør holde deg unna hoppet, men det er ingen menneskerett å hoppe.

    PS: Mener du at alle som hopper har plikt til å ha med en medhjelper som står på toppen og stopper andre dersom de skulle skade seg i landingen? (Neida, jeg vet det ikke var det du mente, men det er litt spesielt å legge ansvaret for ikke å bli påkjørt til den som blir truffet..)

    • Liker 1
  9. Dubious skrev (På 22.1.2022 den 4.59):

    Angående dette dokument de sier at en skal fylle inn før reise til Norge.
    Hvordan kan de kreve dette? 
    Skal de liksom nekte en norsk statsborger innreise om de ikke vil fylle ut dokumentet?

    Nei, du blir ikke nektet innreise. Men som Thunderhead skriver, du kan få en bot for å ikke følge norsk lov.

    • Liker 2
  10. Herr Brun skrev (På 11.1.2022 den 8.48):

    Alpinbakker er omfattet av allemannsretten/ferdselsretten etter friluftsloven, jf. Høyesteretts dom i Rt-2014-36. De kan ikke nekte deg å bruke bakkene verken i eller utenfor åpningstidene.

    Sikker?

    I dommen står bl.a.

    "Videre må en anleggseier kunne fastsette adferdsregler til ivaretakelse av sine offentligrettslige plikter og til vern om brukernes sikkerhet."

    Jeg er enig i at de ikke kan nekte noen å bruke anlegget mens det er åpent for andre, men jeg vil tro at de feks kan nekte all bruk i perioden der de har preppemaskiner ute?

  11. Ørneredet skrev (På 12.1.2022 den 9.31):

    Enda værre med folk på langrennski som går og står over alt midt i veien for de som står alpint eller snowboard. Holdt på å kutte halsen av en av de en gang. En eldre mann på langrennski som hadde fått det for seg at å stå nedi gropa på gapet til et bigjump var en god ide. Så man ikke ser han før man er over kanten på hoppet. Så jeg tok en 360 på snowboard og stålkanten på tuppen av brettet mitt var vel bare noe få centimeter fra halsen hans. Også presterer idioten å begynne å kjefte på meg etterpå... Han fikk svar på tilltale for å si det slik.

    Hvis du drar på big jumpen uten å se hva som er under, fortjener du all den kjeften du fikk. For alt du visste kunne det ligget en 12-åring med brukket bein der.

    • Liker 3
  12. Jeg ønsker å slutte på jobben fra 1. juli, og har vanlig tre måneders oppsigelsestid. For arbeidsgiveren min sin del tenker jeg det vil være fint om de får vite om det allerede nå.

    Kan jeg levere inn oppsigelse gyldig fra den datoen nå? Eller risikerer jeg at de sier at jeg sa opp i januar, og dermed har oppsigelsestid ut april og så er det ut?

    Jeg kan tenke meg en løsning der jeg nevner det uoffisielt for sjefen, men synes det kan bli litt rar stemning dersom hun da ber meg om å levere en formell oppsigelse. Noe jeg vil nekte fordi jeg vil time avslutningen til slutten av juni.

  13. Jeg må også finne meg et altenrativ til monobank. Cashback er én ting, men det jeg virkelig likte var appen som både hadde et virtuelt kredittkort med skiftende CVC-kode til netthandel, og ikke minst push-varsling ved bruk. Det siste reddet meg nylig fra en scam der jeg plutselig hadde blitt medlem av en "kundeklubb" som ville trekke 500 kr pr måned.

    Noen andre kort som har tilsvarende app?

×
×
  • Opprett ny...