Gå til innhold

Bjorn.bbj

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bjorn.bbj

  1. Endelig noe fakta fra en person med gode kunnskaper om temaet. Ja jeg også digger den dama.

    Få Sunniva frem i dagspressen inkludert TV/Radio slik at vi unngår synsing fra politikere og andre myndighetspersoner.

    Norge isolert sett kan møte økte krav til energi i fremtiden  vha vannkraft optimalisering +nye prosjekter for havvind og solenergi.

    Resten av Europa og verden er dårligere stilt.

    Se link til vedlagte rapport som god beskriver situasjonen i Norge og Europa:https://www.cedren.no/Portals/Cedren/Pdf/HydroBalance/cedren_veikart_web (1).pdf

    Igjen som mange har sagt før må vi i Norge jobbe på mange sektorer samtidig.

    Dersom det ikke blåser eller er noe sol eller vann nok i magasinene og vi samtidig skal møte verdens CO2 krav er det ikke så mange alternativer igjen.

  2. Jeg synes Norge burde i det minste ha fire tanker i hodet samtidig her. 1. Vannkraft er energikilden som grunnlag i bunnen  (lett å regulere opp og ned)+2. Vind + solcelle etc.(Litt mindre forutsigbar dersom vind/sol ikke er tilstede). 3. Utenlands kabel forbindelsene og kraftlinjene til Sverige er greit forutsatt at det er kraft som er tilgjengelig til en fornuftig pris. 4. Erfaringene fra i høst/vinter tilsier at vi burde ha en annen grunnlags kilde som tillegg i bunnen dersom forholdene tilsier det. Er kraften som er tilgjengelig i utlandet for dyr kan vi skru på en Thorium verk eller ha det permanent i bunn og kjøre opp og ned meget enkelt vannkraften. Norge burde finne ut mer om våre Thorium forekomster samt være med på utviklingen av små trygge Thorium kjernekraftverk gjennom IFE i Halden. Kan Norge vise veien i denne utviklingen kan mange kullkraftverk stenges i verden og erstattes med Thorium kjernekraftverk. Med dagens kraftbehov i verden samt CO2 krav skal vi komme i mål med temperatur stigningen på jordkloden, tror jeg (dessverre sier noen) at vi ikke kommer unna kjernekraftverk som en energikilde som ligger trygt å godt og produserer i bunnen. Norge kan eksportere teknologi, foredlet råvare samt kraft dersom vi selv bygger noen Thorium kraftverk som grunnlagt i bunnen. Viktig at politikerene tenker litt bredere og utenfor Norges grenser. Utviklingen burde være et spleiselag med flere land som har finansiell muskler og kompetanse.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 2
×
×
  • Opprett ny...