Gå til innhold

Reidar O

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Reidar O

  1. Under bygging av de norske fregattene gikk verftet konkurs og har skiftet navn 2 eller 3 ganger. Fregattleveringen ble forsinket og ble mye dyrere enn det som stod i kontrakt. Faktisk kunne en fått likt antall tyskbygde fregatter til det sluttprisen etterhvert ble. På det tidspunktet var og bazandesignet eksportert til et fåtall land, verftet hadde lite erfaring med storstilt eksport til andre land, i motsetning til feks Blohm&Voss. Alle fagfolk med tyngde frarådet den norske stat å kjøpe "seat fremfor mercedes"...Jeg vil nok tro polakkene har noe av dette med i beregningene når leverandør skal velges.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  2. ""KNM Fridtjof Nansen har ikke noe eget helikopter om bord. Her er det en amerikansk bombegruppe som rappellerer ned på dekk fra et MH-60S fra USS Harry S. Truman. "" - Symptomatisk og ironisk at det er seahawk som hoovrer over helipaden. Helikopteret som åpenbart skulle vært valgt..Det er bare pinlig at disse fregattene ennå ikke har helikopterkapasitet. Alle som har vært involvert i denne fadesen, fra storting, forsvarsdep og sjøforsvaret burde vært flau.

  3. Ingenting forandrer det faktum at dette er en totalt mislykket anskaffelse. Fregattene har nå seilt halve levetiden uten helikopterkapasitet. Hvilken kostnad og tap av kapasitet har det medført? Noen som har regnet på det? Seahawk- hadde vært mer enn bra nok. Det skjønte danskene. Helikopteret er fregattens forlengede sensorkapasitet. Intet mer intet mindre og til denne rollen er Seahawk bra nok. Problemet er når det kommer en kravspesifikasjon lang som et vondt år. Hva er vitsen med at helikopteret skal kunne redde 20 stk.? MÅ helikopteret flyte kontinuerlig om det må nødlande? og mange andre ting. Denne artikkelen fremstiller nh90 som rene scifi-hightec-maskinen. Det måtte jo gå galt. Er det noen som noen gang har stilt spørsmålet; Trenger vi alt dette som nh90 må kunne gjøre??

  4. Må huske på at det var amatører som stod bak anskaffelsen, og ikke minst hadde oppfølging på verftet. Til den prisen fregattene etterhvert havnet på kunne en få det det samme antallet fra et tysk verft. Da hadde en også fått kvalitet. Sjøforsvaret, forsvarsdep og tilslutt Stortinget som tok avgjørelsene ble advart av fagfolk å ikke bygge disse hos spanjolene. Fasiten har vi idag.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  5. Ja det er flaut at vi ikke har helikopter til denne fregatten. Det komplett mislykkede nh90-helikoptetet hvis anskaffelse skulle vært terminert for over ti år siden. Disse mislykkede fregattene har nå seilt over halve levetiden uten helikopterkapasitet. Jeg lurer egentlig om noen har regnet på tap av overvåknings- og sensorkapasitet og stridsevne ila alle disse årene.... Danskene var derimot ikke like dumme som oss- de hadde Seahawk-kapasitet klar på dåpsdagen av deres nye fregatter......Noen burde vært stilt til ansvar.

    • Innsiktsfullt 1
  6. Heldigvis har Forsvaret hatt vett nok til å bestille hyllevare denne gangen, selv om det nok var få alternativ i denne kategorien. Når de likevel bestilte fra USA kunne de like gjerne lagt inn bestillinger på et dusin Seahawk til kystvakten og fregattene. Men de er vel fremdeles beheftet med de 20 år gamle tvangstankene om å fase inn de fullstendig mislykkede NH90-helikopterene.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...