Gå til innhold

Elias555

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Elias555

  1. Takk for svar! Glemte å opplyse om at batteriet ble byttet for to år siden. Og bilen er en Renault Megane med 106hk TDI 4-sylinder. Er startknapp, ikke vri om nøkkel, så glødelampeprosessen går av seg sjæl. Skal sjekke ut mulighetene for lading av batteriet. Er glødelamper dyrt å bytte om det er problemet?

  2. Jeg har en dieselbil fra 2006. For en liten stund siden så hadde bilen stått stille i 3 uker og ville ikke starte i ca. 7 minus. Jeg ventet en uke, og da starta den i 5 plussgrader. Da kjørte jeg en drøy halvtime for å lade batteriet litt. Ikke mange dagene etter, tok jeg en drøyt 7-timers kjøretur, og dagen etter hadde gradestokken bikket over til minus, og bilen ville ikke starte. Ca 3 minus. Spørsmålet er om det er batteriet som er problemet? Noen enkel måte å sjekke det evnt? Startmotoren prøver jo, og det er hint til start, men den kan kanskje være svekket? Bytta forøvrig olje november i fjor. Dieseltanken har også vært lite fyllt, som kan ha gitt mye rom for kondensdannelse, som jeg har lest kan være en årsak. 

    Har tenkt til å teste og starte den med startkabler nå om et par dager. Om det funker, er det da batteriet som har vært problemet? Og om det ikke funker, hva tippper dere er gærnt?

  3. Da har jeg gjort et par harde oppbremsinger, samt kjørt litt med brekket på. Resultatet er tydelig: overflaterusten fjernes, men bare der klossene griper rundt skiva. Calipperne må derfor justeres (særlig den ene tar kun 40 halvparten av skiva) men har lite lyst til å begi meg ut på det selv.  Tror dere jeg kan høre med verkstedet om de vil justere calipperne og deretter kjøre en bremsetest der de forhåpentligvis fjerner all rusten, for så å ta etterkontroll?

    20211113_112751.jpg

    20211113_142133.jpg

    20211113_142317.jpg

  4. Tok EU-kontroll på bilen og fikk blant annet beskjed om at det er mer enn 25% rust på den ene bremseskiven bak, og det må derfor utbedres. Merkeverkstedet ga meg et rimelig stivt prisanslag på drøyt 7000 for skifte av skiver og klosser bak. Klosser er visstnok ikke nødvendig, men de la det til i tilbudet fordi de mente det er naturlig. Det jeg stusser over er at alle fire skiver og klosser ble byttet ved forrige EU-kontroll for 2 år siden. Bilen har gått ca. 10 000 km siden. Jeg har ikke kjørt i spesielt rustutsatte områder, og jeg har bremset opp kraftig i ny og ned for å få vekk rustdannelse. Merker jeg blir ganske provosert, så jeg lurer på hva jeg burde gjøre? Har lest at man kan klage inn til vegvesenet, så tenker å høre med dem. Er det sånn at man kan ta ny EU-kontroll et annet sted for å få en annen vurdering? Hos NAF f.eks. Evnt kan jeg prøve å fjerne noe av rusten selv for så å sende den direkte til etterkontroll hos NAF, og håpe på at de godkjenner? Noen tips?

×
×
  • Opprett ny...