Gå til innhold

joppzter

Medlemmer
  • Innlegg

    168
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av joppzter

  1. En park med 100 meter høye vindmøller gjerne på toppen av et fjell er vel langt mer synlig i terreng og kan være synlig fra langt unna, en ny oppdeming med tilhørende vannkraftverk virker å være et langt mindre naturinngrep slik jeg tenker. Altså hvis alternativet til ny vannkraft er vindmølleparker så ville jeg foretrukket førstnevnte. Har stått å fisket en del på demninger, men ville aldri funnet på å gå tur i et området fullt av vindmøller.

    • Liker 1
  2. Ref teksten under bildet:
    I Statsbudsjettet for 2018 foreslås det å innføre en engangsavgift for elbiler.Avgiften vil særlig ramme tyngre elbiler som Tesla, som kan få en engangsavgift opp mot 70.000 kroner, mens lettere elbiler får en avgift på rundt 7.000 kroner. (Foto: Erik Johansen / NTB scanpix)"

     

    Er vekten fortsatt et tema eller er dette noe artikkelforfatter har tatt med seg fra det tullete forslaget fra 2017? Det er vel motbevist at dette har noe har noe for seg. https://www.faktisk.no/faktasjekker/xVq/tesla-bilene-er-store-tunge-biler-som-sliter-pa-veien

    • Liker 5
  3. Tragisk at middelklassen med 2 biler og carport med lademulighet også i fremtiden skal få subsidiert sin bilkjøring med 50 %. Alle burde betale det samme for å bruke veiene, bilsalget bør heller styres gjennom avgifter på nye biler.

     

    Nå brukes vel inntektene fra bompenger til langt mer enn nye veier og vedlikehold av eksisterende. I akkurat denne saken skulle forøvrig alle inntektene så godt som gå til bygging av en firefeltsvei, men i Oslo derimot : skal bare 15 prosent gå til selve vedlikeholdet av veiene. Så når du sier "subsidiert sin bilkjøring" så mener jeg det er en sannhet med modifikasjoner - de betaler riktignok mindre til utbygging av kollektivtransport, og sykkeltiltak, men jeg tipper de 50% mer enn nok dekker selve veibruken. Jeg er forøvrig glad for hver eneste diesel/bensin - VW, BMW, AUDI som blir byttet ut med en elbil uavhengig av inntekten til de som gjør dette byttet. Selv om jeg ikke har hatt råd til å bytte ut min egen bensinbil enda så slipper jeg å puste inn eksosen fra disse på diverse treningsturer langs bilveier og vi slipper forhåpentligvis å pumpe opp noen dråper mindre olje. 

    • Liker 3
  4. Journalisten får det til å virke som dette er en generell svakhet på Tesla biler, det virker som man har utelatt en del ting fra original artikkelen som burde vært nevnt her - man har rett og slett fokusert på de delene som gir "klikk". Der mistet digi litt troverdigheten hos meg dessverre.

     

    Ting som burde vært nevnt:

    "Just two weeks ago, Tesla rolled out new antitheft features for the Model S that include the ability to set a PIN code that someone must enter on the dashboard display to drive the car. Tesla also says that Model S units sold after June of this year aren't vulnerable to the attack, due to upgraded key fob encryption that it implemented in response to the KU Leuven research. But if owners of a Model S manufactured before then don't turn on that PIN—or don't pay to replace their key fob with the more strongly encrypted version—the researchers say they're still vulnerable to their key-cloning method."

     

    "The researchers believe their attack might also work against cars sold by McLaren and Karma and motorcycles sold by Triumph, which also use Pektron's key fob system."

    • Liker 6
  5. Hvis bare Vipps åpner for butikkbetaling med NFC blir jeg ikke sur, skjønner ikke hvorfor de ikke allerede har dette på plass.

    Jeg ville heller foretrukket å bruke en tjeneste hvor inntektene i større grad kommer norge til gode og kanskje til og med blir beskattet her -noe Apple er notorisk flinke til å unngå. Når det er sagt så har ikke Vipps NFC betaling og dermed så kommer nok også jeg til å begynne å bruke dette. Når vi først er inne på saken så har ikke en gang vipps støtte for QR kode, noe som til og med mcash hadde i sin tid og som fungerte langt bedre enn disse vipps numrene på idrettsarrangementer.

    • Liker 1
  6. Så de har fortsatt et spor som de er mekanisk låst i. Akkurat som tog. Og så har de "electric skates" på betong for fremdrift virker det som. Så hvor stor er forskjellen til jernbane egentlig? Ikke veldig mye. Virker som en Model X gjort om til et tog.

     

    Hvordan gir enkeltvogner bedre flyt? Det er jo mye vanskeligere å ha god flyt med masse vogner overalt istedenfor at de er samlet. Det er utrolig lett å skalere tog ved behov også. Du setter bare på flere vogner eller tar vekk. I Oslo gjør de dette for T-bane hver dag. Logikken din er skikkelig  merkelig. Fordi tog bruker jo vogner så om en vogn har feil så kan du bare bytte den. Liksom alt du sier kan gjøres med tog og. 

     

    Blir spennende å se hva dette blir til, har ikke satt meg inn i detaljene, men er overbevist om at TBC/Musk har en visjon om noe som er bedre enn tog eller t-bane. Hvis de skal ha en slags on demand service så kan det jo tenkes at det er flere spor ved hver stasjon, kanskje disse vognene/kjøretøyene kan kjøre sporfritt i lav hastighet på stasjonene og dermed gjør det mulig for å slippe av folk fra flere vogner samtidig uten å stå i kø for hverandre? Når da 4-5 vogner slipper av folk inntil kanten på en av stasjonene suser kanskje 10-15 stk forbi på vei til en annen stasjon. Jeg tror helt klart det er en fordel med mindre vogner hvis man skal kunne ha en dynamisk ruteplan basert på hvor passasjerene selv har satt destinasjonen på forhånd - det gjør det også muligens lettere å bygge stasjonene?

    Som eksempel for dagens løsning. Jeg bor på Lørenskog, ikke langt nok unna byen for direkteruter, men bruker allikevel ganske mye tid på reisen Lørenskog - Oslo tur/retur hver dag. Togene herfra skal stoppe på alle stasjoner og bussene i nærhetene av der jeg bor gjør det samme - selv om det bare er en person som skal av eller på må hele bussen eller toget stoppe og vente. En buss eller tog bør jo fylles mest mulig for å for å effektivisere driften og rutene er faste. I dag sto jeg å ventet 35 min på buss «123» (skal gå hvert kvarter), det regnet og var forsinkelser - i mellomtiden så kom det rush av busser av nr. «100» disse går også ganske hyppig, men nå siden rushen hadde forsinket dem så kom det plutselig 4-5 stk på den halvtimen jeg måtte vente på min «123» (noen av dem reiste avgårde med 2 personer ombord). Når min buss endelig kom så var det ikke så mange som hadde orket å vente lenger og vi som sto der skulle stort sett til samme sted (endestasjonen) - allikevel måtte vi nå kjøre innom masse stopp på veien hjem i tilfelle det sto 1 person som skulle på et sted.

    Kollektivdrømmen min ville vært å kunne taste inn destinasjonen fra stasjonen jeg sto på i en app hvor en vogn/kjøretøy kunne plukket meg og de fem andre som skulle til samme destinasjon og kjørte oss direkt dit. På stoppestedene så hadde vi sust forbi andre kollektivogner og på strekkene hadde vi holdt konstant høy hastighet. Jeg ville også syntes det hadde vært behagelig at vi ikke hadde vært så mange i en vogn om gangen da det sannsynligvis hadde resultert i mindre støy også.

    Nå kjenner jeg ikke til alle detaljene rundt denne banen i Chicago, men det kan jo tenkes at det blir noe mer enn en t-bane eller tunnel for mindre tog.

    • Liker 1
  7. Problemet med dagens bompengemodell er at den rammer de fattigste hardest og sponser de rikeste som har råd til nye biler med å gi fritak for elbiler i alle bauger og kanter. Tesla er egentlig et veldig godt eksempel da den må kunne sies å være den første elbilen som kan være en fullverdig erstatter for fossilbil for veldig mange av oss. Er man da rik nok til å kjøpe en ny bil til godt over en halv million, så skal man attpåtil få kjøre gratis i bomringen, snike i køen og slippe alt av mva og avgifter andre dødelige må fortsette å betale for. Effekten av dette er at svært mange av de rike her til lands har fått noen milliarder i skattelette. .........

    Jeg kjører buss til og fra jobb, bruker bilen stort sett til diverse treninger og cuper med barna, til butikken og til hytta noen ganger i året. Jeg er også glad i å trene og være ute (mye trening på fortau langs vei) og syntes det er DEILIG at de rike nå har begynt å bytte ut de svære tyske diesel SUVene sine med elbiler. Selv venter jeg på at en elbil som dekker mitt behov innenfor mitt budsjett blir tilgjengelig og kjører en gjerrig bensinbil enn så lenge. Så selv om jeg ikke nyter direkte av disse elbilfordelene selv enda så nyter jeg de indirekte. Jeg tenker også at disse elbilene de rikeste nå har kjøpt før eller siden dukker opp på Finn hvor flere får råd til dem. Kan vel også trekke inn strategien til Tesla som var å produsere de dyrere elbilene først slik at de kunne finansiere produksjonen av folkemodellene senere (model 3 og y).

    • Liker 5
  8. Kan jo være greit at slike "artikler" tar med seg hva som ligger i det produsenten kaller 4K, hvis ikke blir dette bare reklame fra produsenten sin side. Jeg er ikke noe ekspert på området, men når en 4K projektor koster så lite så skurrer det litt. Denne projektoren bruker XPR pixel-switching for å oppnå det produsenten kaller 4K.

     

    http://www.avsforum.com/forum/68-digital-projectors-under-3-000-usd-msrp/2939832-what-constitutes-4k.html

    • Liker 2
  9. for noe tull.

     

    Hovedpoengen med krypto er å slippe unna bankene.

    Bitcoin er IKKE anonymt i det heletatt! Allt ligger i kjeden som ikke går an å manipulere. Mye mye mye mere transparent en bankoverfoeringer.

     

    Nå er jeg definitivt ikke noen ekspert på området så spør for å lære. :)

    Har myndigheter/skattevesen tilgang innsikt til din digitale lommebok/lommebøker? Hvis du fks overfører 100k i bitcoin eller lignende til meg nå, hvilke kontrollorgan i Norge vil kunne oppdage dette? Er det noe meldingsplikt fra de diverse kryptobørsene (kan jo legge på litt diverse veksling mellom ymse kryptovalutaer)? Nå er vel ikke dagens bankvesen heller helt oversiktlig med sveitsiske, karibiske, etc banker som har bidratt til hvitvasking og unndragelser (man har vel begynt å rydde opp litt der), men for meg så virker dette langt mer oversiktlig enn kryptoverden.

  10. Fin liten hjemmekino det der :)

     

    Du vurderte ikke nedtrekkbart lerret? Med tanke på å få så stort bilde som mulig? 

     

    Takk.  :)

    Har hatt nedtrekkbart i en tidligere bolig og er ikke så fan av utseende på rullen (smak og behag), dessuten så ble den hengende nede mesteparten av tiden da jeg brukte den stort sett hver dag. Jeg syntes nå et rammelerret slår et nedtrukket lerret utseendemessig. Det er mulig jeg er litt sær på det området, men det minner meg litt for mye om møterommene på kontoret. :) Når det er sagt så ser jeg helt klart fordelen ved å ha nedtrekkbart, da ville jeg som du påpeker kunne hatt større bilde. 

     

     

    Tror jeg i det minste ville forsøkt å vinkle senter litt opp, evt montere over lerretet og vinkle ned.. Har du forsøkt å kjøre uten senter?

     

    Ikke kjørt uten senter (føler den er ganske viktig?), men skal prøve å vinkle den opp. Jeg syntes det er forskjell på hvordan surround blir brukt i forhold til om det ses film eller spiller playstation og hvilke lyder som kommer fra hvor, men jeg syntes det fungerer ganske så bra. 

  11. LED-stripe inni lerretet? Har du et bilde av rommet når lyset er på?

     

    Hvordan ble lyden? - Synes ikke akkurat plasseringen av høyttalerne virket optimal.

     

    Prøvde å finne et med lys på, men fant ingen med led lyset på. Faktisk så ble ikke resultat som jeg ønsket i det hele tatt, dette fordi lerretet henger så tett inntil en terassedør på venstre side og en dørkarm på høyre (hovedfokus var å få så stort bilde som mulig). Resultatet ble at led lyset reflekterte i disse elementene og det ble veldig ujevnt belyst. Inspirasjonen var noe ala dette: https://www.screeninnovations.com/screen/zero-edge/ , men du skal nok ha litt vegg rundt lerretet for å slippe refleksjoner. Ble brukt litt i starten, men har fjernet det nå. 

    Angående lyd så har jeg ikke så mye sammenligningsgrunnlag annet enn at det fungerer med enn bra nok for meg (jeg syntes det er en god surround opplevelse) , du ser det ikke så godt på bildene, men ligger også en senterhøytaller på gulvet foran lerretet. Er auto kalibrering av lyd på recieveren min så den har vel tatt litt høyde for plasseringen. 

  12. Hei,

     

    Så på noen bilder på google kontoen min og kom over et hjemmekino prosjekt jeg hadde for to år siden og tenkte jeg skulle dele det her i tilfelle noen trenger inspirasjon eller finner det interessant. Mesteparten av tiden ble brukt til å lage en ramme som passet perfekt til rommet jeg hadde og deretter strekke et lerret (dreamscreen et eller annet - kjøpt brukt) rundt denne. Med dette oppnådde jeg også 100% rammeløst bilde, noe som var viktig for meg med hensyn til hvordan det ser ut når projektoren ikke er i bruk (dette er i en kjellerstue/gang i et rekkehus og var det eneste rommet jeg kunne bruke til noe slikt).

     

    Bilder:

    https://goo.gl/photos/7Kv4U53REPwHbgGK6

     

    /Petter

     

     

     

     

  13. Synes disse er fryktelig dyre. Om en vil prøve og teste, vil jeg anbefale X2T. Fåes for rundt 200 på eBay og fungerer helt fint. Har kommet en X3T, men har ikke fått testet den enda....

     
    Støtter denne. Har X2T selv og er overrasket over hvor mye du får prisen tatt i betrakting. Eneste jeg har å trekke på er at det er i overkant mye forsinkelse på lyden ifht å bruke til video. Kanskje TEK kunne ha testet X3T
  14. Problemet med innebygget mobilt bredbånd er at du må selv stå for simkortet. De fleste operatører ta ekstra betalt for å ha tvillingsim og hva hvis du fks har et nettbrett og to laptoper (jobb og privat) med LTE, må man da stadig flytte dette ekstra simkortet rundt? Finnes det "kvadrippellsim", kan man i det hele tatt ha ubegrenset antall simkort på et abonnement? For meg blir ikke dette aktuelt å bruke innebygget mobilt bredbånd før esim blir standard og jeg slipper å evt flytte rundt på simkort. Inntil videre blir det deling med mobilen når jeg er på farten og LTE router med tvillingsim når jeg kommer frem til destinasjonen (hytte ell lignende).

  15. "Akkurat som de skrev i uttalelsen sin i desember poengterer Cook at funksjonen er der for å forhindre at mobilen slår seg av uten forvarsel, ikke for å gjøre mobilen tregere. "

     

    Jeg har hatt 3 iphone og 2 android telefoner (har nå iphone). Mitt største problem med iphone er at de har alle skrudd seg av uten forvarsel når temperaturen er under 5 grader - helt ubrukelig i marka (høst, vinter og vår). Mine android telefoner har holdt i 15-20 blå med videoopptak nedover langrennsløypene.

     

    "Apple designed the iPhone to turn off under extreme conditions, such as very cold or very hot weather. This actually helps protect your iPhone from malfunctioning as a result of low voltage from the battery. Apple recommends that you only use your iPhone (and other iOS devices) when the temperature is between 32-95 degrees Fahrenheit to avoid temperature-related issues."

     

    Gi meg heller funksjonen: "Ikke skru av telefonen uavhengig av temperatur" (kan selv ta risiko om "malfunction"). Hvis den til slutt skrur seg av fordi batteriet er tomt så det greit, men det er sjelden tilfellet.

    • Liker 5
  16. Fint å se tilbake på denne artikkelen : https://www.tu.no/artikler/avviser-krav-om-a-lage-elbiler-vil-beholde-diesel-og-onsker-ikke-at-norge-skal-brukes-som-forbilde/407401

    Med fare for å bli tatt for å være en konspiratør så er det vel ikke utenkelig at det er litt lobbyvirksomhet bak slike uttalelser. Syntes vi Norge skulle kunne hatt våre egen typegodkjenning hvor forbruket ble målt uten innblanding av leverandørene, det ville blitt mer korrekt ifht vårt klima og topografi.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...