Gå til innhold

yno

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av yno

  1. Jeg er veldig enig med deg i logikken. Det jeg forsåvidt utelot å trekke inn i sted er hvordan softwareindustrien tvinger kunder til kjøpe etter cpu-generasjoner (IBM sine PVU-poeng f.eks).

     

    Når man så har endt opp med en parallell "stormaskin" som yter veldig bra en periode, så er det ikke lange tiden før småmaskinene har tatt igjen mye av forspranget og fra da av har man mulighet til å oppgradere bladene med nyere og nyere generasjoner helt til neste brikkesettoppgradering eller sokkelbytte - og selv da er kostnadene på å kaste et blad til 50k ingenting mot investeringene som ligger til grunn for en ny "stormaskin".

     

    Spørsmålet mitt da er vel egentlig sett i sammenhengen pris/ytelse. Kan store CPUer forsvare en langt høyere kost når det alltid bare er et kort tidsspørsmål før du kan bytte ut "små" CPUene dine i eksisterende hardware for å matche ytelsen?

     

    Hva er det som gjør at disse store CPUene skal holde unna?

  2. Har fått mere å mere lyst til å kjøpe meg htpc. Men så begynte jeg å tenke på PS3, som jeg også har lyst på. Kan den brukes til noe av det samme? Jeg kan ikke med disse funksjonene til de nye konsollene. :p

     

    Tja, personlig har jeg begge deler og bruker PS3 kun til spill.

     

    Det er flere grunner til dette:

     

    1: Jeg har tv med panel av den "gamle" typen, dvs lcdtv med oppløsningen 1360*768. PS3 støtter "bare" oppløsningene 1080p/i og 720p (hhv 1920*1080 og 1280*720). Mao blir det gjort en form for overscan (oppskalering av bildet) for å få 1280*720 til å passe inn i et panel med oppløsningen 1360*768 uten at det blir sorte sørgerander rundt. PCen min støtter paneloppløsningen på TVen og kan derfor gjøre en mer fornuftig skalering av video og bilder for at det skal passe med oppløsningen på TVen. Mao ser HDvideo nedskalert fra 1080p bedre ut enn HDvideo oppskalert fra 720p. Dette fordi oppløsningen på panelet er ligger i mellom og man kan alltid behandle mer informasjon for å få det til å passe med lavere paneloppløsning, men man kan ikke legge til informasjon som ikke er der uten å gjøre "guestimates" (i praksis interpolering). Kort forklart - det er hensiktsmessig å la en maskin som støtter paneloppløsningen ta seg av jobben - mao en PC om du har paneloppløsningen 1360*768 på TVen din - begge stiller likt om du har en tv med oppløsningen 1920*1080.

     

    2: PS3 er foreløpig først og fremst en spillkonsoll og er best egnet for dette formålet. Sony virker å ha en langsiktig strategi (i likhet med Microsoft) for å gjøre konsollen til knutepunktet for hjemmeunderholdning i stua. Foreløpig er det for få avanserte funksjoner og for få tilkoblingsmuligheter til at dette fungerer som en erstatning for hva du kan gjøre med en PC koblet til TVen (hvertfall ift mine behov som først og fremst dreier seg rundt å spille av filmer, musikk, vise bilder og kunne surfe litt innimellom). Det var knyttet store forventninger til PS3 og det at man kunne installere Linux på den helt fra start. Den har imidlertid såpass begrenset minne og iom at man ikke har anledning til å "låse opp" skjermkortet er ytelsen langt under det man vil forvente selv i forhold til svært moderat spesifiserte PCer. I tillegg bruker man forskjellige Codecer når man skal dekode film og musikk. Disse kan man forholdsvis enkelt installere på en PC, mens man er prisgitt hva Sony velger å støtte for at dette skal la seg spille av fra konsoll.

     

     

     

    Jeg skal ikke uttale meg om hva som passer best for dine behov, men håper jeg hvertfall har gitt deg noen innspill til vurderinger verdt å gjøre seg før du innvesterer i det ene eller det andre. :-)

  3. Krise!

     

    Jeg kom i skade for å kortslutte venstre fronthøytaler på dette høytalersettet.

     

    Ledningen var dårlig festet og når jeg skulle flytte høytaleren datt kabelen ut og polene kom borti hverandre.

     

    Har åpnet og kikket på elektronikken uten å bli all verden klokere av det. Høytaleren er død. Har midlertidig koblet om front til bak, så jeg hvertfall har full lyd forran, men da kan jeg ikke bruke digital tilkobling.

     

    Alle konstruktive forslag til hva jeg kan gjøre for å få fikset dette (inkludert hobbyentusiaster med erfaring og loddebolt) mottaes med takk.

     

    Mvh

    Yngve

  4. Hei!

     

    Det er liten forskjell i ytelsen på GT og GTX.. Kjøp heller et GT-kort nå, så kan du sette opp SLI når du trenger det, evt. bytte til kortet som er "state of the art" når det blir aktuelt. Har et forslag liggende her.

     

    Det er en del under budsjettet ditt, men det er uten skjerm, tast + mus og med "bare" 1gb ram og amd64 3200+.. 3200+ gir mye for pengene om dagen og er lett å bytte ut med en x2 når det blir aktuelt. Frem til da bør 3200+ gi meget god ytelse i samtlige spill.

     

    Det er såpass mye ny teknologi på vei inn i markedet ila kort tid, at om du har lyst til å kjøpe en pc nå, så er det bedre å ta ut komponenter som gir "value", og så legge penger til side til oppgradering når tiden er moden for det igjen, for det kan skje ganske fort.

  5. Personlig synes jeg psu-hysteriet er litt oppskrytt..

    Ta en kikk her og regn kjapt ut ca-verdier på hvor mye strøm systemet faktisk trekker. Overraskende hvor langt du kommer med 350 watt ;-)

     

    Lista er ikke oppdatert med alt det nyeste, men strømforbruket på nyere komponenter har bare økt marginalt i takt med tettere pakking, håndtering og teknologi..

    Det som er viktig er at psu klarer å levere kontinuerlig strøm på kursen når det trengs, og det har ikke _nødvendigvis_ med hvor mange watt den klarer på peak..

  6. Hei. Har tenkt litt på å prøve å få solgt pcen min, men tenkte dere kunne hjelpe meg å finne ut sånn ca hvor mye jeg kan forvente meg å få for den.

     

    Her er specs:

     

    CPU: AMD Athlon 64 3200+ 2.2 GHz (754)

     

    Minne: Corsair TWINX1024-3200C2 DDR-DIMM 1024MB (2X 512)

     

    HK: Asus K8N-E DELUXE Hovedkort Socket 754

     

    Skjermkort: PowerColor Radeon 9800 PRO 128MB DDR

     

    Optisk: NEC DVD recorder ND-3500A IDE Sort

     

    Kabinett: Thermaltake Xaser III "Skull" Midi tower

     

    PSU: Chieftec Strømforsyning ATX 360W

     

    Tastatur/Mus: Microsoft Wireless Optical Desktop Elite

     

    Eventuelt HDD: Seagate Barracuda 7200.7 200GB S-ATA

    HDD2: Seagate Barracuda 7200.7 250GB S-ATA (Nesten helt ny)

     

    Alt er litt over et år gammelt. (Bortsett fra 250gb en)

     

    Edit: Prøver nok å få solgt 17" CRT skjermen i samme slengen da, mye forskjell i prisen det eller?

    Er en Ergoscan 17c (Tandberg) Veldig klart og fint bilde på den :)

     

    Edit(igjen): Bigwater vannkjøling også :p

    5514413[/snapback]

     

    Om du legger den ut for salg på bruktmarkedet her, så skal det mye til at du får interesserte over 3-3,5k

     

    754 cpu, gammelt grafikkort i agp..

     

    De delene koster ikke all verden og folk her verdsetter ikke uten videre prisen på ekstra diskplass. Bedre å plukke ut 250-disken og bruke den i neste prosjekt..

    my 2 cents worth.. :-)

  7. Skal selge pcen til broren min. oppsettet er slik:

     

    Amd athlon 64 3500+

     

    Asus a8n Sli deluxe

     

    Geil 1024 mb ram 400mhz

     

    qtec goldplated strømforsyning 650 watt

     

    Nec dvd brenner ND-3350 16x

     

    Ati radeon connect3d x700 pro 265 mb

     

    Hitachi 250 gb sata

     

    BZerk miditower http://www.microplex.no/product.aspx?pid=b...0sinf&mcat=c379

     

    Dlink PCI 56mb tråløst nettverkskort http://www.psdata.no/ps.asp?it=102733&mlevel=050800

     

    Hvor mye vil dette være verdt?

    5507106[/snapback]

     

    nypris på innmat er rundt 5 - 5,5 k + kab, psu

    tipper 6-6500 er en realistiesk nypris.. trekk fra 30-40%.. da havner du på rundt 4k..

    tror jeg ville si det var "fair"..

  8. Feite a! Dødsbrae pc'r jo. Så slipper jeg å tenke på alle ekstra utgifter ved å handle fra flere shopper. Men noen ting lurer jeg litt på da. Er x800gt bedre eller dårligere enn x800gto?

     

    Det står ikke noe om strømforsyninga der. Heller ingenting om harddisken - noe jeg er litt redd for (kan bråke ;)). Kabinettet, noen som kjenner igjen den? Vet noen av dere hva den heter? Og når det ikke står venice bak på cpu'ene - er det ikke venice da? Betyr det at de ikke er så bra da?

    5503273[/snapback]

     

    GTO er bedre enn GT

    "

    X800GT runs at 475/490mhz (256mb version, 128mb version is 350mhz) core/memory speeds, it only has 8 pipelines.

     

    X800GTO runs at 400/490 but has 12 pipelines, it has 6000MTexels/s compared to the GT 4000MTexels/s."

     

    Ring og hør om merke mtp kabinett og HD. Om du synes det støyer er det sannsynligvis enkle grep og oppgraderinger av vifter som gjør susen.

     

    3700+ for 939 er vel kun "san diego", som også er nyere enn "venice"..

  9. Så akkuratt innom finn.no en tur jeg..

    Fant noen billige pcer: ) Det beste var at dem var nye :D

     

    PC 1

    Pc2

    Pc3

    Pc4

     

    Pc3 og 4 er et bra alternativ  :D

     

    Jeg syntes det var sinnsykt billig  :!:

    5503218[/snapback]

     

     

    Skal si meg enig der ;-)

    Svært god pris for godt spesifiserte systemer.

    Med mindre du _vil_ bygge selv ville jeg godt for alt. 3 eller 4.

    Klarer ikke bygge billigere enn det selv.

  10. Må bare si tusen takk til den yno ass, du er virkelig en grei kar!!

    Slang også over cpu kjøleren fra deg ;) men vil den passe da? Vil jeg ha bruk for den? Må jeg lodde for å montere den? Må jeg kjøpe masse ekstra kabler?

     

    Cpu'n kommer til å klokkes opp, det kommer også skjermkortet til å gjøre.

     

    Men rammen som jeg har nå, er den bra? Det betyr litt for meg at jeg får skikkelige saker, og ikke no' billigdritt á la biltema opplegg :p

    5503152[/snapback]

     

     

    Rammen fra oppsettet mitt er cas 2-3-2-5. Det er nokså bra, men det er bare sertifisert opp til 400mhz. Mener FSB på venice er 400mhz og overklokking gjøres ved å øke hastigheten her. Mao bør du kanskje finne deg minne som er sertifisert for mer enn 400mhz og fortsatt har god cas. Søk litt i produktguiden.

     

    Overklokking gjør CPU, GPU, Chipset og minne en del varmere. Kabinettet til nexus er først og fremst laget for å være stille. Det er lydisoloert på alle bauer og kanter og isolerer nok godt. Du må muligens sette opp farten på viftene eller sette i flere vifter. Usikker på om det er mulig, men jeg ville nok vurdert om overklokking egentlig var tingen med det systemet.

     

    CPU-kjøleren fra zalman bør være grei for det meste. Du regulerer spenningen på vifta for å sørge for god nok kjøling, men det forutsetter at det er kjøligere luft i kabinettet å dra på, så nok en gang...

     

    Du trenger ikke å lodde, men kjøp deg "arctic silver 5" til å legge mellom kjøleblokk og cpu. Det er viktig ;-)

  11. WoW! Det kabinettet bare MÅ jeg ha! Utseende! Støy! Luftstrøm! PSU! :D

    Snakka nettopp med fattern, og han sa dessverre 5000kr til meg maks. Så jeg får heller legge til resten selv. Maks 7500kr totalt sier jeg da. Har oppdatert handlevogna mi litt nå.

     

    Edit: yon: Det hovedkortet som jeg har nå da, er det bra? Gigabyte nforce

    5503011[/snapback]

     

     

    Hepp!

     

    Hovedkortet ser greit ut. nForce4 er vel noe av det mest gjennomprøvde og stabile du kan få, og med passiv kjøling av chipset så blir det stille :-).. Ville kanskje gått for et med støtte for SLI (nForce4 SLI x16), men nå har du også valgt ATI skjermkort, så du må i så fall bytte det også på et senere tidpunkt om det skulle være aktuelt.

    Alt i alt ser oppsettet ditt meget fornuftig ut.

    Kan forøvrig anbefale denne om du skulle være av de som irriterer deg over høyfrekvent HD-støy. Den både kjøler og fjerner støy.

     

    Lykke til!

  12. Det skjermkortet yno ble kanskje litt i det dyreste laget ;)

    har satt sammen noe selv her, hva tenker du om det?

    https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=23301

    vil jeg spare på å kjøpe av flere butikker alt i alt? porto'n kan ikke være så altfor mye vel...

    5502854[/snapback]

     

    Likte alternativet ditt til skjermkort. Det er meget god value på de x800GTO-kortene.

    Mener å ha lest de kan flashes opp også :-)

     

    En tommelfingerregel med å bestille fra flere steder er at du bør regne med 150 ekstra pr sted du bestiller fra.

    Mao, koster ikke komponenten over 150 mer fra et annet sted som du MÅ bestille fra, så bestill der. I tillegg er det veldig greit å forholde seg til en shop mtp garanti o.l.

    Merk at netshoposlo ikke har bytterett. De regner seg som butikk, ikke nettbutikk, så om du ombestemmer deg, så har du ingen mulighet til å benytte "angrefristen" (de har loven på sin side. Angrefrist gjelder bare i nett og postordre hvor du ikke kan se delen før du får den (Elkjip m.fl er greie når de gir 14-30 dager retur)).

     

    Jeg antar du landet på det hovedkortet fordi det har s-ata2... Det har ikke så mye å si iom at disken ikke klarer å utnytte båndbredden i s-ata. Ta heller et som er vanligere og lettere å få tak i :-)

     

    Ellers kan jeg ikke skjønne at du likte det kabinettet bedre, men deg om det :-)

    Resten av komponentene så greie ut. Personlig ville jeg gått for en seagate barracuda hd, men støy er også ekstra viktig for meg ;-)

  13. yno: kjempebra innlegg! :D men det skjermkortet er nok for dårlig for meg tror jeg :/ kabinettet likte jeg ikke helt da, men ... :p

    til owncs: det var jo et bra alternativ det, men skjermkortet tror jeg blir nok i det aller meste laget for meg. kabinettet frista litt, men ble litt usikker.

     

    keep it coming!

    hjertelig takk folkens!

    kan dessuten sikkert spandere litt ekstra på meg selv også.

    5502699[/snapback]

     

     

    Glad forslaget falt i smak :-)

     

    Om du tar turen til netshoposlo, så bytter de gladelig ut skjermkortet for deg. Du får igjen nypris minus en avregning av rabatten på skjermkortet de har inkludert, og betaler bare for et nytt.

     

    De har ukens tilbud på POV 7800 GTX til 3.490,-.

    Dette er et kjempekort og egentlig det jeg ville ha gått for om jeg hadde klart å skrape sammen pengene. Det presterer langt over de fleste alternativene. Les mer her.

     

    Når det gjelder kabinettet, så er det ikke det peneste, skal gi deg det. Fordelen er at det har noen veldig smarte løsninger mtp luftgjennomstrømming. I tillegg har det gummioppheng til disken. Det betyr at du slipper irriterende vibrasjonsstøy..

     

    Når det gjelder 350w psu, så har ikke det all verden å si. Sett selv opp specs her, og se hvor mye strøm som egentlig trengs ;-)

  14. Ja her var det mye overpriset dilldall. Ingenting av det som var satt opp der, var på noen som helst måte en god erstatning for en hjemmekino. Jeg så bare en haug med de dyreste komponentene slengt sammen for å trekke opp prisen høyest mulig. Da tenker jeg spesielt på LaCie disken til 6000 kr eller hva det nå var. kjøper man 4x 250gb disker havner man fint ned på 3500,-

    5501702[/snapback]

     

     

    Hehe, jadda, men fire disker internt trekker mye strøm, avgir mye varme og støyer betraktelig. LaCie er ekstern og påvirker ikke PCen med varme, er pen og se på og kan lett taes med om det skulle være ønske om det.

     

    Når det gjelder komponentene så er det et par der som trekker prisen grundig opp, og skulle jeg bygget ville jeg aldri ha brukt 9k på CPU, eller 5,5k på grafikk. Du får en fin x2-4200 til under 3k, og netshop har 7800 gtx til 3,5k denne uken. Det er -10k bare der. I tillegg er to 150GB systemdisker i raid overkill. Minnet er dyrt på grunn av lav latency. og lydkortet et par modeller over det som trengs. Alt i alt er det mye som tilsier at det er mulig å gjøre en slik PC mye billigere.

     

    Poenget var vel snarere at den er noe av det kraftigste du får i dag, og det koster, men ikke mye mer enn det folk allerede har investert i stua si... :-)

     

    Misforstå meg rett, jeg har en dyr stereo selv ;-)

  15. Hei!

     

    Har bygget et par PCer basert på dette oppsettet.

    De har fungert utmerket og gir meget god value og bra ytelse for pengene.

     

     

    - Gigabyte nForce4 hovedkort

     

    - AMD Athlon 64 3500+ Venice prosessor og prosessorvifte

     

    - 1GB OCZ (2x512MB) DDR-DIMM PC3200

     

    - Gigabyte Geforce 6600GT 128MB skjermkort, PCI-express

     

    - Seagate 250GB S-ATA NCQ 7200RPM harddisk

    Tilsammen 5500,- hos netshop.

     

    I tillegg trenger du kabinett:

    Liker godt dette. Billig og støysvakt: Arctic Cooling - Silentium T1

    Koster 795,- hos netshop.

     

    ..og DVD:

     

    BenQ lager gode brennere:

    BenQ DVD-Brenner DW1640 Sort til 395,- hos netshop.

     

     

    Tilsammen gir dette en meget god PC til 6690,- + frakt mm du bor i oslo og kan hente hos netshop selv. I så fall ville jeg bruke de ekstra hundrelappene på ei god vifte til skjermkortet, f.eks. denne.

     

    Lykke til :-)

     

    PS! Alt er i samme netbutikk, så slipper du flere pakker i øst og vest. Fordyrer fort ting om du må betale frakt og eks. gebyr i alle bauger og kanter ;-)

  16. Hvorfor ha PC og DVDm/HD? Det blir jo mye samme funksjoner. Jeg ville kuttet ut en av dem

    5500673[/snapback]

     

    Det var ikke et forslag til hva jeg ville ha, men ting folk typisk bruker penger på :).

    Kjenner flere som har oppsett omtrent som det jeg har satt opp over som eksempel.

     

    Jeg er jo helt klart av den oppfatning at et system av det slaget jeg har spesifisert ville dekke alle behov og flere til..

×
×
  • Opprett ny...