Gå til innhold

Outlier

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Outlier

  1. Jeg har veldig delte meninger om dette. I utgangspunktet synes jeg folk skal få si hva de vil. På den annen side så tar dette viruset titalls millioner liv før det er over. Og det er mange og sterke krefter som tilsynelatende bevisst sprer feilinformasjon. Når den feilinformasjonen tar livet av folk så er det ikke utelukkende en politisk mening lengre.

    Hvis noen vil kritisere politikere og helsemyndigheter må de gjerne gjøre det på faktagrunnlag og politisk grunnlag, men direkte feilinformasjon om vaksiner og virus må man nesten forsøke å eliminere fordi de fleste ikke er spesielt flinke til å bedrive kildekritikk eller skille fakta og fiksjon.

    • Liker 2
  2. 1 hour ago, Eplesaft said:

    Takk for tilbakemelding!

    Hvordan er det egentlig med kreatin - er det ok å ta daglig dose over lang tid, eller bør man variere bruken?

    Har også hørt om D-ribose som forsterker effekten av kreatin, men at dette først og fremst gjelder de som får i seg lite karbohydrater?


    Kreatin trenger man vel bare ta høyere doser av i begynnelsen, for å oppnå metning. Hvor mye man faktisk trenger er nok vanskelig å anslå. Jeg ville holdt meg til samme dose hver dag. Det er også sjelden noen god idé å ta mer enn absolutt nødvendig, av noe som helst. Kroppen har en egen tendens til å filtrere ved metningspunkt med selektivt opptak, og da blir eventuelle ulemper relativt større. Jeg ville holdt meg til konvensjonell visdom og et konservativt estimat. Noe slikt som 30mg per kg lean. Eventuelt om du seponerer kreatin en stund, ser hvordan det går, for så å starte en ny runde med loading phase.

    D-ribose har jeg aldri brukt, men jeg ser at eventuelle bivirkninger er relativt milde og ufarlige, med unntak av om man har diabetes eller før man skal ha en operasjon. Antar at det er pga. risk for blødning og blodtrykk.

    Generelt er jeg skeptisk til kosttilskudd annet enn multivitamin/mineral hvor kroppen selv kan velge hva den vil ha, aspirin og kreatin. Har du møtt veggen kan det alltids være verdt et forsøk. Men om du fremdeles ikke har "peaked" i atletisk ytelse så ville jeg hoppet over det.

    • Liker 1
  3. 1 hour ago, Gavekort said:

    Både SP og Rødt er proteksjonistiske, isolasjonistiske og sosialistiske partier. Med høyt fokus å tenke nasjonalt, ikke internasjonalt, og for en sterkere stat som skal omfordele godene, enten det er bønder eller de med dårlig råd.


    Rødt er vel ikke akkurat nasjonalistisk, eller kanskje rettere sagt, isolasjonistisk? Og Senterpartiet er vel ikke spesielt sosialistisk? Ja, altså, annet enn når det kommer til å overføre penger til klientene deres...

    • Liker 1
  4. Hvis du leser artikkelen til retractionwatch om tilbaketreknigen er det vanskelig å unngå følelsen av at dette faktisk skjer av politiske grunner og etter politisk press.

    Om mediene har mistolket og feilsitert så er det medienes feil. Å trekke tilbake hele studien av politiske hensyn, er enda mer feil enn å være "uforsiktig med insinuasjoner", noe jeg strengt tatt ikke kjøper.

    Den opprinnelige studien er tilsynelatende både detaljert, forsiktig og tydelig. Men et resultat av en enkeltstudie er alikevel kun det. Ett resultat. Noe annet er ikke å forvente, spesielt i så kompliserte årsakssammenhenger.

    https://www.pnas.org/content/116/32/15877

    • Liker 2
  5. Både eiendom og krypto er bobler, og skal masse ned på sikt. Særlig sistnevnte kommer til å bli nærmest verdiløs den dagen det endelig revner. Men det er nok noen år frem dit. Med andre ord, eiendom og krypto er kanskje ikke så dumt *nå*. Og AirBnB er kanskje ikke så dumt *nå* som mange begynner å reise igjen. Men det er ikke noe jeg ville stått i veldig lenge eller i mange år eller sett på som noe som har en fremtid.

    På sikt ville jeg forsøkte å bevare så mye som mulig av verdiene mine og vært fornøyd med noe over inflasjon, og ventet på å kjøpe dip i aksjemarkedet. Den har jeg klokketro på at kommer, og blir verre enn 2008. Norge og verdens rikeste kjøpte duppen og gjorde stor fortjeneste på f.eks vanlige folks pensjoner fordi de solgte unna.

  6. En time eller to er ikke noe problem. Som ernæringsfysiologen min sa til meg, så har vi jo mellomlagring av protein også, i musklene. Mesteparten av proteinene kroppen benytter seg av er resirkulert og syntisert. Anabolisme foregår over mye lengre tid. Det er viktigere å få i seg karbohydrater.

    Ellers er det tvilsomt at kosttilskudd vil hjelpe i nevneverdig grad. Unntaket er kreatin som du allerede tar. Anbefaler at du tar et blodpanel av vitaminer og mineraler og ser hvor du ligger an og hva du kunne tatt mer av. Som regel holder det å ta f.eks en multivitamin, da kroppen selv vil regulere nivåene av hva du trenger og ikke trenger.

    • Liker 1
  7. Vel, la oss se på tilsvarende land som har dødsstraff. Og da er det vel omtrent bare USA som er aktuelt?

    • Det vil alltid være fare for å henrette uskyldige. I USA har en ikke ubetydelig andel av henrettede i ettertid vist seg å være uskyldige.
    • Det ser ikke ut til å ha noen preventativ effekt. Snarere tvert i mot fordi de som risikerer dødsstraff ikke har noe å tape.
    • Det oppfyller kanskje et hevnønske for familie og medlemmer og samfunn, men er det positivt på sikt for de fleste? Det tror ikke jeg.
    • Det koster mer å henrette noen enn å ha dem i fengsel på livstid.
    • Det koster også et samfunn noe, moralsk, etisk, politisk og ellers å skulle henrette dets egne borgere. Det er også en skummel presedens at staten skal kunne ta borgeres liv.


    Den eneste konkrete fordelen med henrettelser jeg ser er at vedkommende aldri igjen vil kunne skade noen. Men det er ikke i min oppfatning nok til å veie opp for alle ulempene.

    • Liker 2
  8. Det er flere covid-konspirasjoner som har vist seg å være reelle eller i det minste reelle muligheter. Off the top of my head:

    • Viruset kan være delvis menneskeskapt
    • Viruset kan ha sluppet ut av et laboratorie
    • Kina har med overlegg ødelagt alt av bevis
    • Kina har kjørt en kampanje der de forsøker å overbevise både eget og andre folk om at viruset kom fra USA
    • Kina kan ha latt viruset spre seg til utlandet med vilje
    • Ledende internasjonale forskere kan ha forsøkt å dekke over virusets opprinnelse av profitt, profesjonelle og juridiske- motiv
    • WHO, CDC og andre kan bevisst ha løyet om effektiviteten av masker for å forhindre at sykehus og helsepersonell slapp opp for dem

    Disse konspirasjonene og mulige konspirasjonene er nok også mye av grunnen til at det er så lett for enkelte å fantasere om at det står en mye større konspirasjon bak. En av hovedårsakene psykologisk er en såkalt "søken etter mening". Man ønsker ikke å leve i en usikker verden der slikt kan skje tilfeldig, så man velger å tro at det er skumle krefter bak. Dessverre er det i økende grad tegn på at det også kan ha vært tilfelle, men at den skumle kraften var det kinesiske kommunistpartiet.

    • Liker 1
  9. 2 minutes ago, PerBertil said:

    Jeg har aldri vært en fuckboi og kommer med 100% garanti aldri å bli det. Veldig glad jeg aldri har vært gift da jeg er kun 28.

    Er du ikke litt for gammel til å ligge med vinner i 20 årene? Men uansett heller det enn damer i 50 årene selv om det sikkert har sine fordeler også.

    Steroider er vel neppe å anbefale.

    Men du er definitivt inne på noe her.



    Ja, når jeg sier fuckboi, så mener jeg egentlig bare litt tilfeldige og useriøse forhold. Jeg gir sjelden noen forhåpninger om noe mer enn det. Og det er jo ærlig nok, mener jeg. Men sånn ut i fra hva kvinner mener konstituerer fuckbois, så er jeg nok det.

    Jeg giftet meg når jeg var 24, og det var en stor feil.

    Det rare med å bli eldre er at du ikke føler deg eldre. Når jeg var 20-30 skjønte jeg meg ikke på kvinner som var sammen med 40 åringer heller. Kvinner har litt andre prioriteter. De er gjerne modnere enn jevnaldrende menn. Menn er f.eks fruktbare stort sett hele livet, og menn utvikler ikke like mange aldringstegn.

    Farene ved steroider er veldig overdrevet - forutsatt at de brukes riktig hvilket de færreste gjør.

  10. Just now, PerBertil said:

    En del av disse kvinnene ligger med fuckbois, og skaper dermed incentiver for at fuckbois skal fortsette å være det. Det funker helt enkelt å være badboy og fuckboi. Ikke fiks noe som ikke ødelagt.

     

    Jeg ble ikke fuckboi før jeg var godt voksen. Giftet meg ung og forsøkte å gjøre alt riktig. Ble forlatt av kona som i stedet gikk for en bad boy. Det varte selvfølgelig ikke. Nå er hun ufruktbar etter kreft, deprimert og syter og klager på meg og at jeg bare dater yngre kvinner.

    Jeg var lenge bitter, but if you can't beat 'em, join 'em. Gikk ned masse i vekt, la på meg mye muskler, blant annet med anabole steroider. Nå er jeg 41 og ligger med masse kvinner i 20-årene. Ser ingen grunn til å slutte med det heller med mindre jeg finner "den rette". Problemet er nå at kravene for "den rette" er omtrent like høye hos meg som hos vestlige kvinner 😂

    Oh the irony.

    • Liker 1
  11. Det jeg synes er komisk er at det nå har kommet flere artikler i mediene hvor kvinner klager over at de ikke finner kjærlighet. Sex for en kvinne er lett å finne. Men kvinner i vesten har blitt så kravstore til menn at knapt noen slipper gjennom nåløyet, og kvinner flest er tilsynelatende ikke realistiske med sine forventninger til partner. Sansyneligvis også en grunn til at mange fler menn enn kvinner i vesten finner en partner ifra utlandet.

    Men om det er slik at kanskje 20% av menn får kanskje 80% av kvinner og det biologiske imperativet er at de skal spre genene sine... altså være fuckbois... hvorfor skulle de slå seg til ro? De får jo i pose og sekk, mens de andre 80% må jobbe for det. Uansett ville de aller fleste kvinner, og de aller fleste menn, stå igjen uten partner med mindre man firer på kravene.

    • Innsiktsfullt 1
  12. 7 minutes ago, Megaoctane said:

    På tide å melde seg ut av denne tråden. Nazistene har gjort sitt inntog, og pøser med propagandaen sin. 
    nå vet jeg hvem jeg kan blokkere på forumet her 👍



    Du insinuerer at jeg er nazist fordi jeg ettersøker prinsipper som ytringsfrihet, rettsstat, og likebehandling?

    Du vet at alle de tingene er det motsatte av hva nazistene stod for, og at det er du og andre i denne tråden som oppfører dere etter autoritære takter når noen er uenige med dere?

    • Liker 3
  13. 5 minutes ago, Omnia vincit amor said:

     Jeg tror du bør prøve å sette deg litt inn i hvordan et rettsystem fungerer før du forsetter å kommentere i denne tråden fordi det som kommer fra deg akkurat nå er rett og slett ikke annet enn vås. 

     

    Jeg vet utmerket godt hvordan rettsstaten er ment å fungere. Poenget mitt er at det ikke fungerer. Det var politisk press som gjorde at Breivik ble kjent tilregnelig.

    https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/for-ti-ar-siden-mente-jeg-han-ikke-var-psykotisk-i-dag-har-jeg-inntatt-et-helt-annet-standpunkt/o/5-95-266613

    Er du hvit terrorist er du ondskapsfull og høyreekstrem, med mindre du er muslim, da er du psykisk syk. Dette er et mønster vi ser malt i norsk politikk, rettsvesen og media, igjen og igjen.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...