Gå til innhold

Lolsafd

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lolsafd

  1. jr_605 skrev (2 timer siden):

    Men, her er det ifølge NVEs egen rapport "Strømforbruk i Norge mot 2035" ikke forventet økning i forbruk fra husholdninger, all vekst i forbruk er ventet å komme fra Industri, petroleumsnæring og datasentre.

    Hvorfor det da er så kraftig fokus på å utjevne husholdningenes forbruk er uklart for meg.
    Forbruksvekst.thumb.jpg.1aeab191fb48a62d26fccb867ed81aff.jpg

    Du må skille mellom strømforbruk og effekttopper. Det førstnevnte kan styres ved å bygge ut kraftforsyningen (vind, sol, vann etc). Sistnevnte kan kontrolleres ved å bygge et sterkere strømnett. Å bygge dette strømnettet for å ta useriøst høye topper i forbruket er ikke god bruk av fellesskapets midler. 

    Store forbrukere har forøvrig i all tid hatt effektmåler som regulerer deres effektforbruk. For husholdningene har det derimot vært fritt frem. Det generer høye (unødvendige) topper. 

    • Liker 2
  2. Snikpellik skrev (8 minutter siden):

    Spørsmålet er jo ikke stilt sånn, så det blir ikke en helt riktig tolkning. Det samsvarer heller ikke med at 59% av de spurte i samme undersøkelse ønsker bruk av munnbind i Norge. 

    Hvordan er spørsmålet stilt da? Det står ingenting om det i linken din. Jeg kan støtte munnbind i enkelte spesifikke situasjoner (sånn som det er idag), hva skal jeg da svare på et så generisk spørsmål som "ønsker du bruk av munnbind i Norge?". 

  3. StigVidar skrev (4 minutter siden):

    Tja, Haugaland Kraft har funnet ut at de ikke vil gi noen rabatt på nattstrøm. Så en har ikke noe mer incentiv enn slik det alltid har vært der strømmen vanligvis er priset litt billigere hos Nordpool om natten.

    Ny nettleie fra årsskiftet - Haugaland Nett (haugaland-nett.no)

    Incentivet er å holde seg under 5kW-grensa (evt. 10kW)

  4. Simen1 skrev (2 timer siden):

    NVE har gått ut og sagt at elektrifiseringen av bilparken ikke blir noe problem.

    Elbiler lades i stor grad om natta når det er best kapasitet. Med dagens bestand på 462 000 elbiler er det snakk om ca 1 TWh/år, av de ~156 TWh vi produserer. Om 20 år er det nok snakk om 3 millioner elbiler og 6 TWh, av ~180 TWh produsert. Det har NVE sagt er uproblematisk. Elbiler er også godt egnet til å stabilisere kraftnettet.

    Energimessig toler nettet det. Problemet er effekttopper. 

    Elbiler lades ikke om natten uten at folk gis incentiver for å gjøre det. Det er nettopp det denne nye ordningen gjør. 

    • Liker 1
  5. Proton1 skrev (1 time siden):

    Selvsagt sier tallene ingen ting om flaskehalser på nasjonalt nivå. Kanskje vi ikke har flaskehalser annet enn den velkjente, manglende kapasiteten i stamnettet mellom nord og sør i landet vårt som gir oss ekstreme prisforskjeller. Det vi også vet er at Statnett oppgraderte nettet på Fosen for 6 mrd for "gratis" tilknytning av vindparkene, og har investert flere titalls mrd i utenlands kabler, alt betalt med vår nettleie og begrunnet med økt leveringssikkerhet. Takken til oss forbrukere var høyere strømregning. Vår vannkraft har en installert kapasitet på 32 GW. Med et max forbruk på 22,6 GW i januar har vi rikelig med reservekapasitet og god leveringssikkerhet uten utenlandskablene. Det kan se ut som statlige etater som er etablert for å yte service til landets borgere, i økende grad heller ønsker å flå oss. 

    Vi har nesten 3 millioner personbiler i landet. Veldig snart er de fleste elbiler. Skal hvermannsen sette bilen på lading i 4-tiden så bryter nettet sammen. 1 million biler som lader på 5 kW blir 5 GW, på toppen av alt det andre. 

    Nettet tåler fint dagens situasjon, men husk at utbygginger som er nødvendig om 10 år må starte planleggingen (minst) idag. Derfor er denne overgangen ment for fremtiden og du kan ikke bruke historisk data for å fastslå om den er nødvendig eller ei. 

    • Liker 2
  6. OlavEH skrev (6 minutter siden):

    Trondheim innfører altså 12 tiltak. Nr 1-5 handler om munnbind. Nr 6, 7 og 11 er eksplisitt for voksne personer. Nr 8, 9 og 10 er generelle. Mens tiltak nr 12 er "Det anbefales å unngå store arrangement og samlinger av elever på tvers av skoler".

    Ekstremt målrettet. Over halvparten av de smittede er under 18, og ett av tolv tiltak er rettet mot disse. Det er også kun en anbefaling og vil sannsynligvis gjelde kun i helt sjeldne situasjoner. Fortsatt er det masse skoler med hundrevis av elever eller mer som kan møtes sammen på samme skole hver eneste dag.

    Jeg er helt på linje med deg mtp tiltak. Men det kan være at disse tiltakene faktisk fungerer bra. Ungdom må igjennom smitten så de bør ikke holdes fra hverandre. Tanken er å skåne de litt eldre (som tross alt fyller opp sykehusene) mens de unge oppnår immunitet. 

  7. Proton1 skrev (1 time siden):

    Tankeløs kommentar. Du har åpenbart ikke hørt om SPU, også kalt Oljefondet, hvor mesteparten av gårsdagens og morgendagens overskudd fra vår enormt lønnsom offshore næring overlates til fremtidige generasjoner. Eller tror du det hadde vært mer lønnsomt for våre etterkommere om vi stoppet all offshore virksomhet nå, og så begynt på an igjen en gang i fremtiden?

    Vi kan ikke lage plastprodukter med oljefondet når vi ikke har... olje. 

×
×
  • Opprett ny...