Gå til innhold

johvi

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av johvi

  1. Det eneste "problemet" hydrogendrift kan løse er lokal luftforurensing. Jeg tror ikke dette problemet eksisterer i Lofoten. M.a.o. man kunne like gjerne fyrt i peisen med pengene som brukes på dette prosjektet.

    Skal man løse "klimaproblemet" må man se på hvordan energi produseres globalt, hvor og hvordan energien brukes er helt likgyldig.

    Har man først produsert hydrogen bør denne benyttes på steder hvor helsefarlig lokal luftforurensing eksisterer.

     

  2. Det eneste "problemet" hydrogendrift kan løse er lokal luftforurensing. Jeg tror ikke dette problemet eksisterer i Lofoten. M.a.o. man kunne like gjerne fyrt i peisen med pengene som brukes på dette prosjektet.

    Skal man løse "klimaproblemet" må man se på hvordan energi produseres globalt, hvor og hvordan energien brukes er helt likgyldig.

    • Innsiktsfullt 1
  3. Er luftforurensing et problem i områdene dette fartøyet beveger seg?...Neppe. Her pøser man offentlige midler ut vinduet. På hvilken måte vil dette tiltaket bidra til å bedre det globale klimaet? Hydrogendrift har kun effekt på det lokale miljøet og vil kun ha en positiv effekt der luftforurensing er et problem, som f. eks. i de store fortettede byene i Østen.

  4. Hva er nytteverdien? Ta i betraktning hvordan man produserer ammoniakk. Da blir dette bare et "spill for galleriet". Skal man redde kloden må man sette inn tiltakene der klimautslippene skjer... og det er ikke i Nprge. Norge bruker milliarder av kromer for å flytte utslippene utenfor Norges grenser uten tanke på helheten. Milliarder av kroner som faktisk øker den globale forurensingen...rett ut av vinduet.

     

    • Liker 1
  5. Det har noen fordeler og mange ulemper. Andre produsenter har vurdert ulempene til å utkonkurere fordelene. Hvorfor må en el-bil til hundretusenvis av kroner kondemneres etter en forholdsvis liten skade? Jo, fordi noen produsenter ikke tenker på reparasjon og vetlikehold i forbindelse med produksjonen. Tesla skal ha kredit for elektrisk "powertrain", men som bilprodusent blir de som amatører og regne. Når det gjelder aluminium, kompositt, liming og nagling startet mye her: https://www.lotustalk.com/threads/where-it-all-began-with-hydro-aluminum-automotive.123937/

    • Liker 2
  6. Det som vises i artikkelen er produksjon av karosseripaneler. Disse stanses ut av enten aluminiumsplater eller stålplater. Press-støping av aluminium for produksjon av "sub-frames" for for -eller bakstilling har vært brukt i 15-20 år av mange produsenter. Det samme gjelder for -og bakstillingsdetaljer slik som bærearmer etc. Ser ikke hva Tesla har revolusjonert her. Har selv to biler av forskjellig merke hvor det ikke er benyttet stål.

×
×
  • Opprett ny...