Gå til innhold

bjorninge

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjorninge

  1. Nå gjelder dette slik jeg har forstått det Statsrådboligen, som er en statlig eiendom såvidt jeg kjenner til det. Som kan sammenlignes med en firmabolig som har firmaet selv har ansvaret å betale skatt(om dette skulle dreid seg om en privat bedrift). Så utifra det jeg kan forstå skulle egentlig ikke Kjell Ingolf Ropstad hatt noe å bekymre seg for i det hele tatt utifra hva lovverket sier.  

    Når skatteetaten kommer med helt urimelig krav uten å ta hensyn til vedkommende privat økonomi eller betalingsevne, angår dette også meg.  Vil legge til at jeg på ingen måte er i mot at folk har penger, men det handler om litt om rettferdig konkurranse i markedet. Det er noe med ringvirkninger, om en bedrift har inntekter fra ulovelig aksjehandel men samtidig aksepterer høye skatte utgifter til lønn og arbeidsgiveravgift osv. Som kommer staten til gode økonomisk, men det straffer mannen i gata ettersom den ulovelige bedriften godtar høye skatteutgifter og gjør vilkårene for de som opererer innenfor loven nærmest umulige. Dette blir en ganske negativ spiral, og når skattetaten i tillegg angriper lønnstakere som utifra hva jeg kan forstå, faktisk har opptredt lovlig. Dette henger i og for seg sammen med pris på varer og tjenester også, og hva slags pris bedriften kan sette på en bestemt vare.

    Freelancer? Jeg regner med at Berrum og andre freelancere betaler skatt av de oppdragene og inntektene de får fra roller som komiker eller lignende. Dette får forbli dems og skatteetatens ansvar.

    Eiendomsskatt er en ting, men dette gjelder i hovedsak 2. og 3. boliger. Som på Oslo markedet spesielt, ofte blir benyttet som utleieboliger. Da synes jeg det er greit at dette betales skatt på disse eiendomene, ettersom de benytter seg av en vanskelig bolig situasjon. Ideelt sett burde de fleste eid egen bolig eller hatt nedbetalinger på boliglån. 

  2. Jeg synes det bør være ganske tydelig om hvorvidt dette er skatteunndragelser eller ikke. Tilbuder og goder folket har bør være likt for hver og en, og det gjør ingenting om statsråder også benytter seg av disse. Ekkel sak, og det tendenserer til personangrep og statlig korupsjon. Stor forskjell på økonomisk kriminalitet i form av markedsmanipulasjoner, kampfiksingsaker o.l. sammenlignet med abskure skatteunndragelser som virker uklare og kan tyde på at personen selv ikke har helt oversikt over egen økonomi. Noe som i og for seg er en privatsak og ikke noe Erna Solberg bør bekymre seg for, tror og håper hun viktigere ting å tenke på enn Kjell Ingolf Ropstads husøkonomi.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...