Gå til innhold

tJcr

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tJcr

  1. CCola skrev (2 timer siden):

    Dere som har rigger til mange tusenlapper og tjener endel på dette har dere opprettet en ENK evt AS? Har selv investert ca 300k i miningutstyr, og pratet litt med regnskapsfører og han foreslo et AS, da jeg kan skrive bla strømkostander som skattefradrag da riggen står i kjellern i huset.

    Ifølge skatteetatens veiledning for 2021 så ser det mulig ut å trekke fra strømkostnader for privatpersoner også. Har sett kommentarer tidligere at det da bør være for strøm som ikke gir fordel til oppvarming av bolig. Investerte i 2021, så 2021 blir første selvangivelse for meg.

    https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/aksjer-og-verdipapirer/om/virtuell-valuta/mining/

     

     

  2. Veigar skrev (25 minutter siden):

    Jeg hadde samme tanke / utfordring som deg. Endte med at jeg laget en liten Bod på 2x3m helt i enden inne i garasjen og isolerte den. Satt inn 3 avtrekksvifter og la opp 2 nye kurser. Har også en passiv ventil i veggen for luft inn. Dersom jeg trenger flere avtrekksvifter er det bare å lage flere hull. Dette fungerer helt perfekt for min del.

    Slipper også å bekymre meg for støv og dritt som ellers ville sirkulert i en garasje.

    Hei, takk for godt tips. Har vært innom tanken å gjøre dette med Ikea PAX skap. Hvilken temperatur ligger du på i boden om vinteren og hvor mange watt ca har du der? 

    Takk også til de andre over for gode svar. Familien får lov til å bli i huset enn så lenge - jeg har fortsatt trua på at de har en bedre ROI enn skjermkortene :)

     

  3. Lenge gjeste-følger av forumet her, men prøver meg med et spørsmål. Har noen her erfaringer med å ha en rig i garasjen i løpet av vinteren. Tenker på 2 mulige utfordringer:

    1. fuktig luft / kondens: noen komponenter blir kaldere i løpet av natten og det kan kondensere på disse. (feks deler av hovedkort). Bilen kommer til å bli kjørt inn og ut med slaps og snø.

    2. tåler kjølepasta / komponenter minus grader? f.eks. om strømmen går noen timer, rig'en blir kald og den starte opp igjen.

    Har en rig med 6x3060 i garasjen nå - GPU'ene montert hengene i en standard Ikea Ivar trådhylle. Noen som har erfaringer med dette? vil det tåle vinteren, eller bør jeg flytte det inn? På grunn av støy og familie er det best å ha den i garasjen. 

×
×
  • Opprett ny...