Gå til innhold

Dharmabum

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dharmabum

  1. ikkesidet skrev (15 minutter siden):

    Jesus sa: Ikke enhver som sier til meg: Herre, Herre, skal komme inn i himlenes rike, men den som gjør min himmelske Fars vilje. Mange skal si til meg på den dag: Herre, Herre, har vi ikke profetert ditt navn og drevet ut demoner i ditt navn og gjort mange kraftige gjerninger i ditt navn. Og likevel vil jeg da åpent erklære overfor dem. Jeg har aldri kjent dere. Gå bort fra meg, dere som øver lovløshet. ( Matt 7:21-23)

    Nøyaktig kunnskap en beskyttelse.. For å kunne gjøre Guds vilje må vi ha nøyaktig kunnskap om både Jehova Gud og Jesus Kristus. En slik kunnskap fører til evig liv. En slik kunnskap beskytter vår tilbedelse mot å bli uren.

    Tolker du dette som at navnet Jehova er viktigst?

    Er ikke dette skriftstedet tvert imot om at man IKKE skal bruke navn som emblem, men at det er ens handlinger som er viktigst? At en tom tro ikke er noe verdt?

    Jeg mener dette henspiller på  predikanter som Hanvold og Pedersen, for å ta et par dagsaktuelle norske, som bruker religionen som økonomisk melkeku, eller andre sjarlataner som hevder å ha direktekontakt til etasjen over. Og kanskje Jehovas vitner også, der de snakker ned Jesus og snakker opp Jehova, men ikke engasjerer seg det minste for de svakeste, slik som Bibelen er klar på at Jesus gjorde.

    • Liker 1
  2. aig skrev (7 minutter siden):

    Jo, alle buddhister tror på gjenfødelse. Gjør man ikke det, så er man ikke buddhist.

    Det er en fair mening å ha, det, men poenget til Hanh og mange andre zen buddhister er at siden det ikke er noe "selv", så kan det heller ikke fødes på nytt.

    Og jeg er ganske sikker på at de aller fleste oppfatter Hanh som buddhist, nærmest en Boddhisattva.

  3. aig skrev (56 minutter siden):

    Men vi har noe lignende som vi kaller for gjenfødelse.

    Er vel ikke alle buddhister som tror på gjenfødelse i tradisjonell forstand heller.

    Thich Nhat Hanh (zen) har flere ganger snakket om hvordan han ser på livet litt som vann, altså, vann endrer konsistens til skyer, regn, sne, men det er jo fortsatt vann, og at man "!lever videre" i form av handlinger man har gjort som har forplantet seg i andre mennesker, minner hos mennesker som har kjent en, blitt påvirket av en.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  4. IHS skrev (2 timer siden):

    Alle Jehovas vitners forsøk på å forminske Jesu rolle blir da menigsløse. 

    Trodde dette var hovedtesen i teologien deres, å gjøre Jesus minst mulig (så liten at han i deres øyne bare er Mikael), samtidig som de trikset med Bibelen og satte inn Jehova i NT (står ikke i grunntekstene) for å fremstille Navnet som det aller, aller viktigste.

×
×
  • Opprett ny...