Gå til innhold

Haiku

Medlemmer
  • Innlegg

    351
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Haiku

  1. Da burde du ha stemt på noen du var sikker på ikke fikk makt. En blank stemme er jo symbolsk interessant, men i praksis betyr det at du støtter hvilket som helst flertall - de som vinner. Du har på en måte stemt på den neste statsministeren.

    • Liker 1
  2. Gavekort skrev (På 24.7.2021 den 22.16):

    Har bodd mye rundtomkring i Norge, fra de minste bygder til Oslo sentrum. Det jeg kan si fra min erfaring er at jeg foretrekker medium store byer, slik at du har de fasiliteter du trenger og tilstrekkelig offentlig transport, samtidig som man realistisk kan kjøpe seg en frittstående enebolig.

    Det er også viktig å ha et kontaktnettverk.

    Jeg har også bodd en hel del forskjellige steder og har reist over hele landet. Min erfaring er at om man skal flytte til et område uten å ha nettverk der, så er det en fordel å flytte til kysten, jeg vil vel si Bergen og kyststipen nord for Hustadvika. På kysten er det lange tradisjoner nyinnflyttere og turister mm. 

    I innlandskommunene er det helt anderledes. Der er mobiliteten tradisjonelt en del lavere, og mange steder foretrekker de å forholde seg til personer de har kjent hele livet enten de liker hverandre eller ei. Kan nok være unntak langs svenskegrensen på "større" steder, men generelt vil jeg si at fremmedskepsisen er rimelig stor i innlandet.

    Så om man vil komme fort igang med et nytt liv et nytt sted anbefaler jeg kysten. Det hjelper alltid med barn som deltar i mange fritidsaktiviteter uansett hvor man flytter.

    Ingen regel uten unntak, og man finner utadvente sosiale nyskjerrige mennesker også på slike steder.

  3. Hmm.... 

    Jeg trodde da vitterlig at EØS-borgere hadde selvstendig rett til opphold i Norge. De har vel en tidsgrense mht å skaffe jobb tror jeg? 

    Hadde forøvrig en svært selsom erfaring med hvordan NAV håndterte EØSborgere da arbeidsledigheten økte for noen år siden. En kvinne (gift med en landsmann i fullt arbeide) hadde et nyfødt barn.

    De snakket ikke godt norsk, og ble lurt av en  for dem meget hjelpsom nordmann som tok imot penger for husleie og strøm - og som ikke betalte videre. Det er krise når strømmen tas i et gammelt hus midt på vinteren når en har spedbarn. Jeg snakket med huseier for de og huseier var mer enn eksemplarisk - etterga husleien og anmeldte svindleren (som måtte sone rundt 6-8 mndr tror jeg).

    Men for å få igang strømmen igjen måtte hun oppsøke Nav, jeg fulgte henne, hjalp henne med dokumentene (søknad om nødlån), og hun fikk pengene. Motvillig. En liten stund etterpå fikk hun brev fra Nav (jeg var fast oversetter for familien), og der fikk hun en advarsel om at de fryktet for barnets velvære og at de ville følge opp dette med barnevernet om det gjentok seg. Jeg fikk til et møte med saksbehandler, som sa "hun får vel dra seg tilbake til landet hun kommer fra". Saksbehandler var utenlandsadoptert....

    Dette var skikkelige folk, far var hardtarbeidene og kjempestolt far, og mor var fantastisk med barnet. 

    Så det er noen krummelurer ansatt i offentlige etater, det må jeg virkelig si...

    ----------

    Ok. Det var jeg ikke klar over. Det er ikke relevant for de jeg kjenner.

    • Liker 1
  4. De kan tillate seg nokså mye. Det er ikke sikkert at lovene tilsier at det de gjør er riktig, men de gjør slikt allikevel. Om man skal få de til å endre praksis må det nesten til Høyesterett. Forvent deg ikke noe derfra, og om du ønsker å utfordre dem vil det ta langt mer tid enn de 2 månedene.

    Bit det i deg, skaff deg en ekstra konto (evt i annen bank) med eget kort som hun kan disponere og lev som best du kan med konsekvensene av uvesenet.

  5. Gouldfan skrev (26 minutter siden):

    Det er absolutt ikke sant at Norge tar imot mye flyktninger.

    De fleste av innvandrere har kommet lovlig, i familiegjenforening eller som fremmedarbeidere...

    Og familiegjenforening er strengt, vi fikk ikke det med norsk barn, og jeg er norsk. Det er årsaken til at vi nå bor i Strömstad.

    Det er sant. Jeg trodde Sverige hadde strammet inn på familieinnvandring? Hvilke kriterier har de for familiegjenforening nå?

  6. Theo343 skrev (6 minutter siden):

    Jeg er for orden skyld for å hjelpe mennesker i nød uansett hvor de måtte komme fra. Men vi må gjøre det bærekraftig og ikke diskriminere folk basert på hvor de er født. Jeg husker godt en barndom hvor det langt fra var tilfellet. Samt vært vitne til og hjulpet mange andre som har havnet i samme diskrimineringsskvisen.

    Jeg kjenner noen relativt nyankomne innvandrere ganske godt, og så snart de er ute av introduksjonsprogrammet sidestilles de med alle andre når det gjelder ytelser. På lik linje med "etnisk norske" er det stor forskjell mellom de med barn og de uten. Forskjellene er den samme og det ligger på samme nivå. Jeg har ikke hørt om at Nav har særskilte satser for innvandrere. 

    Det er litt forskjell på hvordan det har vært om du ser kun på etnisk norske / norskfødte fra tiden du var barn og din mor ble tvunget inn i det systemet til hvordan det er for de som havner i samme situasjon nå. De har det nok ikke enkelt nå heller, men støtteordningene for barn er jo dramatisk forskjellig. 

    Om du sammenligner to eksempler på samme tidspunkt og som på papiret er identiske, men der det ene gjelder innvandrer etter introduksjonsprogrammet, vil jeg tro at Nav har anledning til å gi støtte som gjelder konkrete tiltak på helt individuell basis, men det kan de jo også gjøre med etnisk norske.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  7. Du har helt 100% rett i at din mor er et eksempel på at slike grupper helt systematisk og bevisst har blitt neglisjert i årtier. Det burde ikke ha vært slik. Internasjonalt beregnes jo fattigdomsgrenser, og disse burde politikerne forholdt seg til. Argumentet om "å stå opp på morran" som en pamp en gang ble pop av å fremføre gir jo ikke mening for de fleste i de gruppene. Det er forøvrig veldig interessant å observere at de som tilhører din mors "kategori" motiveres av fattigdom, mens de i den andre enden ikke på noen måte er istand til å utføre jobben de har påtatt seg uten ekstrabetaling i form av særdeles romslige bonuser og sluttpakker. Det synes jeg er kjempemorsomt :grin:

    • Hjerte 2
  8. Tråden er ikke fastlåst i ditt eksempel, men har fått sin form fordi du ikke har brutt ned eksemplet ditt til troverdige tall samtidig som at du utgir deg for å jobbe med dette. Jobber du med dette og har tilgang  til informasjonen du påstår er korrekt bør det være superenkelt for deg å levere tallene. OM diskresjon var argumentet ramlet du jo helt utpå fra første sekund.

    Du har konstruert flamebait og det du serverer er den reneste svada.

    • Liker 2
  9. Mnjaaa......

    Det dreier seg nok ikke bare om det. Enkelte blir skyhøy på adrenalin (blodtåka) av og til i intense jaktsituasjoner, og da hender det at man ser det man vil se, og ikke det som står foran en. Det skjer et eller annet et sted mellom øyet og avtrekkerfingeren som nok ikke er lett å forklare. Da kan det bli skutt uforsvarlig og på feil art. F.eks at noen feller jaktkameraten sin.

    Her er et godt råd:

    Aldri, aldri, aldri gå på jakt med din gifte elskerinnes ektemann. Det vil være drapsformen med absolutt laveste straff..... 😱

  10. Leste jegerprøven bare for morro skyld. Jaktet før jegerprøven ble påbudt, så den er ikke et krav for min del. Men jeg synes igrunn det er nok jegere, så jeg avstår. I vennekretsen jaktes det på alle lovlige arter innenfor kvoter og antall dyr i valdene. Det blir ikke tatt nådig opp om feil dyr felles, men det er litt toleranse for førstegangsjegere. Som for noen år siden, da en førstegangsjeger felte 2 dyr med ett skudd. Voksne vurderte skuddet som innafor og at jegeren ikke kunne ha sett at det var 2 dyr i situasjonen. En annen jeger tok det andre dyret på sitt kort. Skyter man feil art, da blir det bråk.

  11. Gouldfan skrev (6 minutter siden):

    Jeg synes det er dårlig å piske opp stemningen mellom folk på sosial, ufør og AAP og de i lavlønns Vikaryrker osv.

    Det går feil vei i Norge, vi burde heller bedre stillingsvernet og lønning for de lavtlønnede føre å ta bidrag fra fattige barnefamilier som sliter med en inntekt. Det har aldri vært verre og lengre tid nå på AAP, jeg kan ikke tenke meg unge eller gamle som utsetter seg for dette frivillig bare for å NAVe.... Det må være det værste økonomisk å gå igjennom med barn i Norge...

    Kjøper den. Dersom bedrifter og eierne ønsker lavere skatter og lavere sosiale kostnader er det bare å begynne å ansette. Om bedriftene og eierne tar seg bryet, er det mye arbeidskraft å hente.

  12. Jeg er ikke så fryktelig engstelig for at prisene for Nordsjøolje skal falle i fremtiden. Jeg tror heller at prisforskjellen mellom Nordsjøolje og olje fra f.ex Mexico, Midtøsten og Vestafrika vil øke. For å nyttigjøre seg oljen fra Midtøsten best mulig (minst mulig avfall i alle former), spiker de den med Nordsjøolje slik at blandingen får de ønskede egenskapene, og de forskjellige raffineriene er satt opp forskjellig alt etter hva de produserer. Produksjonen i Nordsjøen er på vei ned, og såvidt jeg forstår, i større tempo enn evt fall i konsum av crude. Nordsjøoljen er lettere og har mindre svovel.

    Dersom politikerne er reelt opptatt av klima og miljø, så er det på forbrukssiden det er mest å hente. Holdbare produkter og klær med lang brukstid, hoppe over elbiler og bedre offentlig kommunikasjon, økt støtte til energieffektivisering av eldre boliger og forretningsbygg, OG det aller viktigste: Prevensjon. Det er ingenting som er mer klima og miljøfiendtlig enn befolkningsvekst.

    Trenger vi mer el om kollektivtransport fungerer uten elbiler og alle hus er energieffektive? Sikkert. Bygg vindmølleparker til havs og gi mer støtte til de som ønsker solcellepanelt tak/vegger, jordvarme og lignende.

    ....tror vi trenger oljen et par måneder til. Goretex og fjellsko er laget av olje.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...