Gå til innhold

tfoel

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tfoel

  1. I forbindelse med salg av en leilighet fikk jeg takstmann på besøk.

    Han bedt med innhente dokumentasjon om badet som håndverkerfimaet skulle levere. Da jeg tok kontakt med firmaets leder, fikk jeg vite at firmaet er avviklet. Lederen lovde å sjekke om de hadde noen dokumentasjon fra før, men sa at han ikke kan skrive nye da firmaet ble stengt.

    Dokumentasjonen handler om forskriftene ble fulgt i våtsonen.

    Hva kan jeg gjøre - har noen noe som helst ansvar etter det avsluttede firmaet, eller har de get-ouf-of-jail-free-card nå?

  2. 14 minutes ago, mobile999 said:

    Kreve erstatning for forsvunnet pakke?

    Det er nok en mulighet, likevel er pakken fremdeles i lageret (ifølge UPS).

    Pakkens verdi (beløpet UPS har ansvar for) ble satt til ca 1000 kroner, mens det ville koste meg 5000 kroner til å kjøpe på nytt. Ja jeg vet - dumt av meg (?).

    Jeg er mer spent til å høre om det er noe lovverk her som gjelder - tenker på urimelig lang responstid, evt plikt til å svare opp kundehenvendelser, plikt til å komme med skriftlig bekreftelse / bevis på at mottakeren ville ikke ta pakken, osv.

  3. Jeg sendte en pakke med UPS til Polen med noen gadgets til å få dem reparert. Tollskjema / osv utfylt etter instruksjoner fra produsenten.
    Så fikk jeg epost fra UPS at de krever ekstra dokumentasjon (originale kvitteringer), som jeg sendte over noen dager etterpå.

    Problemene startet etter dette. Nå, etter 3 måneder, har jeg ventet 3 uker til å få pakken tilbake, fordi UPS klarte ikke å levere den.
    Det som har skjedd enn så lenge er:

    1. jeg ventet 2 uker etter at jeg sendte originale faktura
    2. fikk vite etter 2 eposter & telefon at 'accoring to destination, the consignee requested return of the parcel'
    3. skrev tilbake til UPS om at dette er lite sannsynlig, de i Polen forventer å få pakken
    4. mottakeren bekreftet at de ikke ble kontaktet av UPS, og ga meg en telefonnummer som UPS kan kalle dem på. Jeg videresendte dette til UPS.
    5. det gikk noen uker imens, UPS pleide å svare 4-5 dager etter hver epost
    6. fikk det samme tilbake, jeg får enter betale til å få pakken levert rett tilbake til meg, ellers kaster UPS den (abandon packace)
    7. jeg bedt om skriftlig bevis på at de kontaktet mottakeren & skriftlig prisforslag på retur, men fikk hverken
    8. etter noen uker igjen, jeg ga opp og aksepterte returkostnader (kanskje var dumt?), fordi jeg trenger de enhetene til høsten, enten reparert, eller ikke
    9. det gikk 3 uker uten at noe skjedde, pakken er fremdeles i noe sikkert anlegg, påventer instruksjoner

    Pakken ble send i juli, nå er det september.
    Jeg er skikkelig forbanna, UPS Norge kundeservice kan ikke gjøre noe, bare sende meldiger til andre departamenter, som aldri svarer.
    Epostadressen jeg kommuniserte med UPS på virker som å høre til tollavdeligen deres. Likevel kan de ikke gjøre noe heller - bare sende meldiger til andre departamenter, som aldri svarer.
    Prøvde UPS Polen - samme sak, de sender interne meldiger, som blir ikke besvart.
    Prøvde å be dem sende meg telefonnummeret til de som holder pakken, men det får jeg ikke heller.

    Hva kan jeg gjøre?

     

  4. Takk for svarene enn så lenge! Beklager at jeg var litt inaktiv, men la meg komme med noen forklaringer.

    On 9/2/2021 at 8:30 AM, nirolo said:

    Hvordan ser man på en app og forstår hvordan den fungerer uten å gå igjennom kildekoden?

    Jeg faktisk tenkte å bruke en mitm-proxy til å gjøre dette, dvs fange trafikken mellom appen og serverne til å kunne se om jeg kan tilke dem selv. Dette nesten lar seg gjøre uten å berøre den originale appen. Man må gjøre noen småjusteringer til den for å få den gå gjennom nevnt mitm-proxy, men dette er langt unna fra å lese kildekoden.

  5. Jeg har en kinesisk fitness tracker / smartklokke som sluttet å synkronisere med Strava for en stund siden (dvs - jeg trenger fitnessdata i et eksternt system som jeg valgte, og den innebygde funkjsonen som skulle sende dataene dit, sluttet å fungere). Nå er aktivitetsdataen min låst fast i produsentens egen app.

    Jeg skal reverse-engineere den appen til å kunne lese ut data selv (ved å lese dem fra produsentens API direkte), så skrive min egen app til å sende til Strava (de har åpent API).

    Mens jeg letet på nettet så jeg at mange flere har problemet, så kom ideen til å publisere appen på AppStore / Play Store. Med andre ord - lage en offentlig app som gjør det som produsentens app ikke gjør, selv om den burde det - og få betalt for det, enten via reklamer, eller selge appen for noen få kroner.

    Så vidt jeg vet, det jeg gjør for 'eget bruk' er innafor det som er lov, men til å spre appen min for penger kan nok være ulovlig.
    Likevel mener jeg at jeg legger til verdi & dette skader nok ikke heller produsentens inntekt / salg, jeg bare gjør produktet deres mer brukbart.

    Vet noen regelverket rundt dette? Jeg vil gjerne tjene litt penger på dette, eller verste fall, lage appen og bare legge den ut for free, men vil helst ikke bare la den rotne på PCen min.

×
×
  • Opprett ny...