Gå til innhold

Covidiot

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Covidiot

  1. Fnugle skrev (2 minutter siden):

    https://www.nrk.no/norge/ny-smittetopp-i-norge_-_-jeg-er-urolig-for-situasjonen-1.15625969


    Her kommer en advarsel fra Høie om at smitteøkning slik vi ser nå ikke blir akseptert. Tipper det i dag kommer noen endringer som skal forsøke å stanse smitten, blant annet endring i testregime og starte vaksinering fra de mellom 12-15 år også. Gjenåpning fase 4 henger litt på tynn tråd med tanke på full gjenåpning i slutten av september. Om det som presenteres i dag ikke gir effekt, og den høye økningen forsetter i 2 ukers tid, så tipper jeg det vil bli kallet inn til ny pressekonferanse der man må tilbake til noen nasjonale tiltak.

    Hvorfor ikke se til Danmark?
     

    Sitat

    ALLE CORONAREGLENE I DANMARK OPPHØRER 10. SEPTEMBER

     

    Det melder dansk TV 2.

    Covid-19 vil ikke anses som en samfunnskritisk sykdom i Danmark fra 10. september, og alle restriksjoner forsvinner, opplyser Danmarks helsedepartement.

    – Epidemien er under kontroll, vi har rekordhøye vaksinasjonstall. Derfor kan vi den 10. september droppe noen av de særreglene som vi har vært nødt til å innføre i kampen mot covid-19, sier helseminister Magnus Heunicke.

    Videre sier Heunicke at regjeringen har lovet å ikke holde på tiltakene lengre enn nødvendig, og at det er derfor de nå letter opp.

    – Men selv om vi nå er på et bra sted akkurat nå er vi ikke ute av pandemien. Og regjeringen vil ikke nøle med å hurtig stramme inn, dersom pandemien igjen truer viktige funskjoner i vårt samfunn.

    I Danmark er det definisjonen av covid-19 som en samfunnskritisk sykdom som har utløst muligheten til å innføre restriksjoner. Når den definisjonen frafaller gjelder dermed ikke en rekke bestemmelser i epidemiloven.

     

    • Liker 2
  2. OlavEH skrev (1 time siden):

    Og litt senere; hva? Det Nyborg satt og hevdet 17.mars i fjor at de ikke hadde kontroll i det hele tatt og at kurven ikke ville flate ut på lenge. Som en følge av dette kom hun med disse spådommene sine om et veldig høyt antall døde. Og ønsket dermed ytterlgiere innstramninger. Men det kom ikke flere innstramninger utenom hytteforbudet. Man hadde kontroll og toppen ble nådd rundt 25.mars, og gikk deretter ned igjen. Det var ikke behov for de tiltakene som Nyborg ønsket seg. Hun tok dermed grundig feil. Det var totalt skivebom. Men det er hun selvfølgelig ikke villig til å innrømme.

    Husk at Nyborg sitt mål er ZeroCovid, så for henne så var/er ikke det som ble det ikke stengt ned nok

    • Liker 1
  3. Skal gi meg med å kjede der med kritisk syn på Nyborg etter dette, men ta en titt på denne nylige twitter tråden.
    Det oppsumerer stort sett det vi med kritisk blikk på henne har nevnt de siste sidene i denne tråden.

    Her argumenter Nyborg med fortsatt tiltak for å beskytte barn, og henviser til en studie gjort på voksne

    Når møter påstand om at dette er å misbruke statisikk av en barnelege trues han med å bli blokkert..

     

    Hver gang hun møter motstand sier hun seg ferdig med diskusjonen..

     

    https://twitter.com/GANyborg/status/1426166671937581059

     
    • Liker 2
  4. Man må også spørre seg, når vil Nyborg, Andresen m.fl si at nok er nok ? 
    Etter at 12åringene er vaksinert+? Eller skal vi fortsatt leve sterkt begrensende liv for ett virus som etter vaksinering av de voksne utgjør en veldig liten risiko i samfunne?


    Nyborg er med i https://covidactiongroup.net/ - som jobber for å forfekte zerocovid strategien

    Sitat

    We are a multidisciplinary global network of experts created as a people’s task force. Our mission is to end the spread of COVID-19 by mobilizing science and compassion into action, advising policymakers and empowering communities with practical strategies to eliminate COVID-19. We are dedicated to protecting health and wellbeing, and restoring the economy.

    We believe we can stop the virus and build a safer and better future. In order to do so communities and nations must take actions informed by science to prevent transmission, and provide community care and support.


    Selv om tanken sikkert er god, så tilsier vel all erfaring fra øyer som Australia og New Zealand at det er umulig, om man noen gang ønsker og gå tilbake til ett samfunn slik vi kjenner det.

     

    E8bEMHpXEAImIDn.png

    • Liker 3
  5. Dagbladet slutter aldri imponere.

     

    Nå kan vi lese om en  9 åring i USA som er alvorlig syk.

    Selvfølgelig er det covid, men leser man seg litt nedover lesere man at jenta var operert for hjernesvulst tidligere i år, samt fikk påvist RS virus samtidig med covid. 

    Ved å søke noen fler bilder fra Google ser det også ut som hun har en BMI som setter henne i risikogruppen.

    Trist enkeltskjebne og mulig saken er nyhetsverdi, men tittel og vinkling er veldig spekulativ. Dette er ikke et barn som er representativ for den generelle befolkningen.

     

    Men Dagbladet har alt å vinne på og holde dette gående.. tjener nok gode penger på covid hysteriet

     

    EDIT: og der kom Bjørg Marit med ett nytt innlegg i DB også.

    Screenshot_20210813-230944.jpg

    • Liker 3
  6. OlavEH skrev (6 minutter siden):

    En som ukritisk biter på krisemaksimeringen til Nyborg og fungerer som støttefigur for henne.

    Når man begynner skremme ved å sammenligne Norge med Indonesia - så burde de fleste skjønne at hun har en tapt sak.

    I hvilke andre forhold enn COVID kan norske forhold(helsevesen,demografi,levestandard) sammenlignes med land som India, og Indonesia?

    • Liker 1
  7. knipsolini skrev (34 minutter siden):

    Vest-Europa er rødt mens Øst-Europa er grønt. Grovt sett. Øst-Europa har langt lavere vaksinasjonsgrad enn vest, men hadde vel også jevnt over langt mer smitte over vinteren? Er det noe data på om tidligere infeksjon (av variantene før Delta) kan gi bedre beskyttelse mot infeksjon enn vaksinen? Stusser spesielt over Romania som enn så lenge holder smitten lavt, som har så lav vaksinedekning. Kan kanskje også ha en sammenheng med at vestlige land har reist mye rundt i sommer og spredd Delta, og at det er kun midlertidig. 

    Hvor opptatt er de egentlig av COVID i disse landene, jeg har mine tvil om at folk er like opptatt av å teste seg og at karanteneregler følges like bra der borte(om de har samme karanteneregler)

    Tror rett og slett mørketallene i disse landene er store.

    • Liker 1
  8. OlavEH skrev (1 minutt siden):

    Og selv om Deltavariantene skulle være klart mer alvorlig, er tallene små i den store sammenheng.

    La oss si at Delta gir 5 ganger flere innlagte for barn under 18, og at ALLE barn/unge blir smittet, rundt en 1 million stk.

    Det gir da 65 unge under 18 på intensiv og 335 innlagte totalt. Når hele 1 million blir smittet. I den store sammenhengen er dette små tall og iallfall ikke noen grunn til mange tiltak utover høsten. Gi gjerne foreldre lov til å bestemme om barn i alderen 12-18 skal vaksineres, men ikke gjør er enn det.

    Tror ikke Nyborg og gjengen gir seg om/når det åpnes for 12åringene, da flyttes bare mållinjen til de yngre, de vil nok ikke gi seg før COVID-19 er en del av barnevaksinasjonsprogrammet.

    • Liker 2
  9. Dispatcher skrev (1 minutt siden):

    Dette har spredt seg som et "fakta" men hvor er dataene på dette? Det virker å være svært lite som tyder på Delta er noe farligere for barn enn andre varianter.

    Siste ukesrapport fra FHI(for uke 31), viser at det er desidert minst sykdomsbyrde i alderen 0-17 år - selv om dette er den eneste gruppen hvor det knapt finnes en vaksinert.

    Bevisbyrden må ligge på de som mener dette faktisk vil bli ett problem, ingen grunn til panikk utifra talldata vi har
     

    Screenshot from 2021-08-13 12-06-17.png

    Screenshot from 2021-08-13 12-06-14.png

    • Liker 1
  10. Sitat

    FHI OG HELSEDIREKTORATET ANBEFALTE IKKE Å INNFØRE TRINN FIRE NÅ

    Regjeringen skal holde en pressekonferanse om coronasituasjonen 12.30.

    I sitt faglige grunnlag til regjeringen, ba både FHI og Helsedirektoratet om at trinn fire utsettes.

    De anbefaler at universiteter og høgskoler kan åpne for normal drift og skoler på grønt nivå fra semesterstart, mens resten av trinn fire ikke bør gjøres .

    Helsedirektoratet vil heller ikke ha lettelser i innreiserestriksjonene nå.

    Regjeringen har allerede sagt at når alle har fått dose to, vil det være mulig å leve som normalt. Først anslo de slutten av september, men fredag sa de at gjenåpningen kan fremskyndes.

    Kommer nok noen lettelser uten at hele trinn 4 utløses, skal man ha full åpning når alle over 18 er tilbudt første dose, blir trinn 4 kanskje hoppet over, evt veldig kort

  11. På Island stilles det forøvrig spørsmål om det er Janssen vaksinen som har sviktet i Delta beskyttelsen

    Oversatt noe til Norsk

    Sitat

    Av de som ble fullstendig vaksinert og diagnostisert med korona i juli, hadde 345 Janssen -vaksinen eller 53%. Dette fremgår av svaret fra Helsedirektoratet på et spørsmål fra mbl.is.

    Det var 168 (26%) med Pfizer, 102 (16%) med AstraZeneca eller AstraZeneca og en andre dose mRNA -vaksine. Det var 25 individer (3%) i denne gruppen med Moderna

    Nå vet jeg ikke hvordan vaksinefordelingen ser ut på Island, men de har brukt mye mer AZ og J&J enn her hjemme,  så utviklingen på Island kan ikke direkte sammenlignes med hvordan det vil utvikle seg i Norge.

     

  12. https://www.nrk.no/norge/professor-ut-mot-immunologens-smittetall_-_-overdramatiseres-ganske-kraftig-1.15608367

     

    Sitat

    Spurkland viste til Bent Høie, som sa at de som ikke tar vaksinen, etter hvert vil bli smittet med viruset. Størdal mener dette ikke vil skje med det første.

    – Kanskje alle kan bli smittet i løpet av barne- og ungdomsårene. Men da vil vi ha langt mer tid til å vurdere vaksiner og ta en helhetlig vurdering. Jeg synes ikke vi skal få panikk i den situasjonen vi er nå. Vi har god vaksinasjonsdekning blant voksne, det kommer også til nytte blant barn og ungdom.

    – Synes du hun skaper unødig uro?

    – Ja, det synes jeg. Jeg synes det overdramatiseres ganske kraftig.

    Sitat

    Størdal mener det er lurt å vaksinere fra 16 år og oppover, men at man vet for lite om gruppen 12–15. For barn under 12 er ingen vaksiner godkjent.

    – Immunsystemet er forskjellig hos barn og voksne. Man kan få kraftig virkning, men også andre bivirkninger. Derfor er det viktig at vi har gode nok data før man går ut og anbefaler vaksiner for barn, sier Størdal.

    Han mener risikoen ved vaksiner kan bli større enn nytten for barn.

    Han er også kritisk til en strategi der foreldrene må ta et aktivt valg for å vaksinere barna.

    – Skal det virke, så må alle sammen slutte opp om det. Akkurat som blant oss voksne, sier Størdal.

     

    • Liker 2
  13. Morromann skrev (1 minutt siden):

    Det virker som om man har en mye mer aggresiv tilnærming til dette i Bergen enn i Oslo, at man er mer rasjonelle i Oslo. Kulturell forskjell? Jeg har merket at noen av de mest hysterikse smittevernsekspertene er i Bergen; var det ikke der det var en som ønsket munnbindpåbud utendørs og i fullt alvor snakket om at vi burde ha årlige influensalockdowns også mot vanlig influensa?

    De har byttet ut mange som håndterer dette i Bergen den siste tiden, i allefall var byrådslederen ny, og denne smittevernoverlegen i Kommunen har aldri vært tilstede før nylig, nyansatt?

    • Liker 1
  14. Morromann skrev (4 minutter siden):

    Og dette gjelder ikke bare leger, men også de med ocerordnet ansvar for helsepolitikken i samfunnet. Kuren må ikke være verre enn sykdommen. Jeg tar ikke debatten om selvmord her; det er åpenbart at det er store mørketall, men hver gang jeg har nevnt at nedsteningstiltak fører til at en del mennesker ikke orker mer blir jeg møtt med påstander om at dette er noe jeg finner på, selv om forbindelsen mellom psykisk lidelse og selvmord burde være kjent. Samtidig har nedstening ført til en økning i overvekt og dårligere helse, noe som øker sjansene for diabetes, kreft, leversvikt, hjertesvikt, osv. i fremtiden. Det fulle regnskapet på hva lockdown-politikken har ført til har vi ikke sett ennå og det er ikke sikkert vi får se den. Noen snakker om long covid, kanskje man også kan snakke om long lockdown, som en betegnelse på hvordan folkehelsen på sikt blir forverret av slike tiltak.


    Det er iallefall spesiellt sett i lys av debatten vi hadde rundt AZ og  J&J når de ble trukket fra vaksinasjonsprogrammet, det var begrunnet i at de mest sannsynlig ville gjøre mer skade enn nytte.

    De flest som har vært for strenge tiltak og nedstengningen hyller denne avgjørelsen.


    Nå vil de samme vente med å åpne til barna er vaksinert, en gruppe som det er lite bevis for har store problemer med å takle COVID-19.

    Når det gjelder barn, så er det alltid barnets beste på individnivå som skal gjelde, og det bør være grunnen til vaksinasjon, ikke at vi trenger de vaksinert for å oppnå flokkimmunitet.

     

    • Liker 1
  15. Morromann skrev (2 minutter siden):

    Målposten blir jo flyttet. Da pandemien brøt ut skjøv man ikke barna foran seg. Man snakket om de eldre og svake og var ganske så nøye på å påpeke at covid-19 ikke var farlig for barn. Men at barna måtte vise spesielt hensyn for at ikke bestemor og bestefar skulle bli alvorlig syke og dø. Men det ble slått alarm over hvordan nedstenging og isolasjon var ille for barns oppvekst og psykiske helse. Så mye at Bent Høie måtte komme ut og presisere for barna at "ting blir normalt igjen, jeg lover". Men nå - når de gamle er fullvaksinerte begynner plutselig de som ønsker mer nedstenging å skyve barna foran seg med en påtatt bekymring for at de får corona, til tross for at corona ikke en gang er farlig for barn. Individer som viste NULL bekymring for barns psykiske helse under nedstengingene, jeg snakker om de de som noen her kaller "rikshysterikere" med den infamøse kronikken i Dagbladet i går. Det er så frekt at jeg blir satt ut! Tom for ord.

    Noen leger som har glemt legeeden de avga. Primum non nocere.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...