Gå til innhold

Navarone_

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Navarone_

  1. Frank.N.Steen skrev (16 timer siden):

    Sist gang jeg benyttet Netflix, var vel i fjor sommer. IT 2, The Irishman og 1 eller to dokumentar, og så var jeg ferdig for den gang.

    Ikke lett å finne filmer som frister der inne nei. Jeg har det mest pga en del bra serier. Gode på dokumentarer også synes jeg. Skulle ønske norsk Netflix hadde samme utvalget som f.eks engelsk og amerikansk. Noe helt annet det.

  2. Sesong 2 av en serie som heter "Filmene vi vokste opp med" har blitt lagt ut på Netflix. Må innrømme at sesong 1 gikk meg hus forbi. Hver episode handler om en klassisk film. Noen som anbefaler denne serien?

    Sesong 1 har episoder om Dirty Dancing, Alene Hjemme, Ghostbusters og Die Hard.

    Sesong 2 har episoder om Tilbake til fremtiden, Pretty Woman, Jurassic Park og Forrest Gump.

  3. Frank.N.Steen skrev (4 timer siden):

    Liker også opplesningen av eldre folkeeventyr på kveldstid, koselig og nostalgisk fortalt, i går var det om Askeladden som kappåt med Trollet, og fikk nesten vondt av sistnevnte, grunnet stemmen til fortelleren, som ga en langt mer sympatisk utgave av Trollet, mens Askeladden fremsto som en selvgod douchebag, jeg ønsket skulle få magen skjært opp i stedet. Ganske så brutale disse gamle eventyrene.

    Når det gjelder Askeladden og andre eventyr, så er jeg glad jeg investerte i Caprino-boksen for noen år siden. Stor underholdning og nostalgi på høyt plan. Her er vel det meste Caprino laget tatt med. Magiske filmer som naturligvis toppes av Flåklypa Grand Prix. En film jeg naturlig nok også måtte få på blu-ray også for et par år siden. Ikke mange norske filmer som kan rangeres foran denne klassikeren spør du meg.

    IMG_7638.jpg

    • Liker 2
  4. UleDule skrev (På 23.7.2021 den 11.36):

    Ser ut som din treningsmanual er tyngre enn min da.😔

    Bare 20 kg. Ble nok brukt litt mer før. Hender jeg glimter til. Ingen ambisjoner om en rolle i "Pumping Iron 2". 😂

    • Liker 1
  5. Frank.N.Steen skrev (På 22.7.2021 den 4.10):

    Norge seriemester ja, husker godt reklamen for sesongen 93 eller 94, og selv om flere av serien var nok litt for "tungt" skyts for meg den gang, så kjenner man nærmest en nostalgisk bris, komme over, bare ved tanken på tiden da man hørte introen til Mot i Brøstet, lo godt av at Karl hoppa og trampa i gulvet, og Nils åt stadig vekk seigmenn, cola og sin helt spesielle corn-flakes blanding med, alt han kunne finne i kjøleskapet, samt Henrys herlige måte å ta en siesta på, med avissverta limt godt nedover nesa, mens den blir blåst opp i lufta, hver gang han snorker. 

    Må innrømme at jeg aldri ble noen stor fan av Mot i Brøstet, selv om jeg naturligvis så noen episoder. For meg har alltid Fleksnes vært nr 1 når det gjelder humor. Blir aldri bedre. Elsker Rolv Wesenlund og det meste han var med på. Bør Børson, Deilig er fjorden, Norske Byggeklosser osv. Dypt savnet den mannen. Nr 2 for meg innen norsk humor blir KLM. Genial humor. Brødrene Dal var stort men alt det andre også. Fjærsynet, Diplomatix osv. Av dagens norske humor liker jeg Espen Eckbo og sluker Thomas Giertsens Helt Perfekt. 

    • Liker 1
  6. Frank.N.Steen skrev (4 minutter siden):

    Har ikke Neeson sagt at han vil slutte å gjøre actionfilmer? Sitter liksom og håper han vil få en siste Taken lignende rolle (tenker første filmen, ikke oppfølgerne), og ikke ende opp i samme gate som Bruce Willis, som virker å være helt ute av det om dagen.

    Neeson sa vel etter Taken 3 tror jeg det var at nå var det slutt med actionfilmer. Det var nok helt til tilbudene strømmet inn. Snart 70 og tjener gode penger på rollene sine. Har nok ingen store ambisjoner om flere Oscar nominasjoner. 

  7. Frank.N.Steen skrev (4 minutter siden):

    Moviebox, var det disse svære videomaskinene, som kom i en stor og tung sort koffert? Husker at pappa pleide å leie både film og videospiller i en koffert, og dessverre så opplevde man jo, enkelte ganger, at videospilleren ikke var helt i orden, og da var liksom kveldens fest, satt på vent. Skjedde selvsagt når vi leide Teenage Mutant Ninja Turtles (1990), og tven gikk i svart. Ble rimelig panisk for min del, og pappa fikk selvsagt skylda. 

    Movieboxene pleide å være i en koffert ja. Heftige maskiner. Flittig brukt før dvd ble vanlig.

    Frank.N.Steen skrev (5 minutter siden):

    Husker en jeg kjente, hadde samlet på avisutklipp av tv-program, fra tidlig 90-tallet og frem til tidlig 00-tallet. Dæven, det var mye gull på kveldene og nettene, ikke så mye repriser og tv-serier, men ja, den slags hadde vel ikke fått helt taket på norske tv-seere enda, var vel først med TV2 og deres slagord om: TV-serie mesteren/spesialisten, eller noe lignende, og hvor NYPD Blue, X-Files, Seinfeld og selvsagt norske Mot i Brøstet dominerte skjermene i perioder, og hvor selv reprisene ofte hadde nesten like høye seertall.

    Det samme gjorde jeg. Bilde av hver film og serie som gikk på NRK fra rundt 1985 til 1990 i et par bøker. Blir aldri kastet. Masse nostalgi. Samlet også på det jeg kom over av filmstoff i blader og aviser. Har også hver utgave av filmbladet Empire siden jeg startet å kjøpe det i 1993. 

    TV2-Norges seriemester tror jeg slagordet var. :)

    • Liker 1
  8. Ice Road(2021)

    Liam Neeson tilbake. Denne gang som trailersjåfør. En film som kan minne om "Wages of Fear" og "Convoy" uten å være i nærheten av deres nivå. Ikke kjedelig men mest midt på treet. Elsker Neeson og må vel innrømme at dette er noe av det svakere han har levert. Masse snø og is og Neeson var mye bedre under slike forhold i "The Grey" som kom for noen år siden.

     

    vvs-theiceroad-keyart-1.jpg

    • Liker 1
  9. Frank.N.Steen skrev (På 18.5.2021 den 16.00):

    Ja, blodsukkeret vil nok stige litt ekstra, av alt det søtladne feel-good tilbakeblikket fra det tiåret.

    80-tallet var en herlig tid for oss filmfrelste! Gleden av å leie moviebox og en bærepose med filmer på vhs. Rene julekvelden! Så fikk jeg min egen videomaskin som jeg koste meg med før mor ble sur for noe og kastet den i veggen, men det er en annen historie. Besøkte to videosentre i min hjemby veldig ofte. Tøffe cover var alltid et pluss. Etterhvert begynte man å selge ut vhs filmer med store cover også til en billig penge. Hamstret film. Da jeg var 14-17 år kunne jeg se film konstant når jeg ikke var på skolen eller fotballtrening. Gikk nok litt for mye utover leksene dessverre. Og kino var et eventyr. Kun en sal i min by i oppveksten og derfor ofte fulle saler og utsolgt. Ikke faste plasser heller så man måtte ikke være for sent ute. Som stor Tarzan-fan så så jeg også filmene med Johnny Weissmuller da de ennå ble vist et lite stykke ut på 80-tallet. Magisk! Et av mine stolteste øyeblikk opplevde jeg da jeg som 15 åring fikk komme inn på Nico med Steven Seagal. Tre av seks kompiser klarte å komme inn. En oddsbombe at jeg var en av dem. Filmen hadde 18 årsgrense da den kom. 

    Kun NRK hadde vi hjemme. Filmer dukket opp under forskjellige faner. Mandagsfilmen, nattkino og søndagsmatinè. Slukte det meste. Særlig var det tøft da NRK begynte med nattkino og det dukket opp filmer som Omen og andre filmer som vel ikke var typisk for NRK verken da eller nå.

    Man kan si hva man vil om 90-tallet og 2000+. Ingenting slår 80-tallet for meg når det gjelder film.

    • Hjerte 1
  10. Frank.N.Steen skrev (1 minutt siden):

    Kanskje gamle stumfilmer med Chaplin, Keaton og Lloyd kunne ha vært noe? De lagde jo filmer med lite prating, og ofte ganske korte var dem vel også. :p

    Stumfilm må jo være perfekt. hehe. 

  11. Frank.N.Steen skrev (1 time siden):

     

    Når det gjelder Stephen Kings filmatiseringer, både tv-filmer, film og miniserier, så er jeg nok svak for IT (1990) og The Langoliers (1995). Sistnevnte er nå ganske cheesy, men av typen der 3 timer flyr unna, og så mye vanvittig komisk og latterlig som inntreffer, ikke minst herlige karakterer, og nei, av typen feel-good skrekk, jeg kan gjerne se mens jeg ligger i senga på nattetid. IT er også av samme underholdningen, sjarmerende og slik nattfilm skrekk jeg liker før man sovner inn.

    Holder på med en ny serie bygget på Stephen King nå. The Outsiders. Slett ikke verst og med Ben Mendelsohn i hovedrollen må det jo bli bra. :)

     

    Har du anbefalt eller forsøkt se litt eldre katastrofefilmer, fra 70-tallet? Virker hvert fall som det var et tiår hvor den type underholdning hadde sin storhetstid, hvert fall lenge før CGI ankom, og genren fikk ei solid oppsving på midten av 90-tallet og utover.

    Har en del favoritter selv fra 70-tallet i den sjangeren som må forsøkes snart. Towering Inferno og The Poseidon Adventure for å nevne to eksempler.

    Datteren på 21 år, tja, kanskje de senere Fast and Furious filmene kan være noe? Har ikke sett de helt to siste kapitlene, men skjedde jo så mye, at man rakk knapt å blunke flere steder ut. 

    Blir nok spoling uansett med henne. Partier hvor man prater orker hun ikke. Litt prating blir det selv i Fast and Furious. :)

    Frank.N.Steen skrev (1 time siden):

    Temakvelder høres tøft ut, særlig når det er filmserier hvor det mye gode og underholdende oppfølgere på rekke og rad, men det finnes ingen grenser der heller, for hvordan en kan legge det opp. Filmserier, genre, tiår, skuespillere, regissører, favoritt byer og steder, osv. 

    Imponerende samling og filmstue, ser forresten at Elvis går igjen. Tror det nærmeste en Elvis film jeg kan komme, må være Bubba Ho-Tep (2002), med Bruce Campbell, som forresten gjør en fenomenal innsats. Så nylig ei 10-12 DVD boks, til en veldig snill pris, men tja, hva som er verdt å sjekke ut av Elvis sine filmer, er kanskje ikke så lett å finne ut av, når aldri har sett eller vet særlig mye om dem.

    Var det FOX eller VOX som pleide å sende flere av disse britiske krim-seriene? Ser at det er nå mer i amerikansk krim for tiden, vet ikke hvor John Nettles og Detektiv Frost osv, tok veien, men kan banne på at Miss Marple gikk på en av disse kanalene på ukedager. 

    Helt til slutt, kunne ikke unngå å se at en av filmboksene litt øverst, er det de originale Gøsta Eckman/Rolf Lassgård Beck filmene fra 1993-94? Har dem selv i en noe smalere og annerledes innpakning, men der 2 av dem dessverre virker å ha store lydproblemer, der musikken høres ut som den "drukner" i større partier. Tror det gikk hardest utover en av de jeg likte best, nemlig den siste filmen i rekka, Stockholms Maraton eller noe slikt.

    Vurderer å kjøpe de inn igjen, men kjipt om også de andre utgavene lider av samme problem med lyd/musikk.

    Har vært stor Elvis fan i mange år og sluker det meste selv om hans filmkarriere ikke ble som han nok hadde drømt om. Han håpte jo å bli en ny James Dean og viste sitt potensiale i Jailhouse Rock og King Creole særlig. Etterhvert ble filmene rimelig like. De fleste filmene på 60-tallet kan gå i glemmeboka. Men det dukker opp noen fengende låter i ny og ne heldigvis. Jeg foretrekker helt klart 70-tallet når det gjelder kongen og da særlig hans konserter fra 1969-1972. Magisk! Se hans musikk-dokumentar "That's the Way it is", fra 1970, og du blir fort Elvis-fan du også. Da viser han hvor utrolig han var på scenen.

     

    Vox har sendt mye britisk krim. John Nettles er Bergerac og detektimen for meg. En herlig serie. Detektimen var et must i gamle dager. Derrick, Lomax, Magnum og andre serier. Har en del britisk krim i samlingen. Morse komplett. Jobbet meg gjennom den for noen år siden. 

    Skal få sjekket lyden på filmene på Beck-boksen hvis du ønsker. Må innrømme at boksen har stått og støvet ned noen år. En skam. Særlig siden jeg er stor fan av Rolf Lassgård.

    Må nok lære meg å multisitere. Usikker på hvordan dette kommer til å se ut. :)

    IMG_7588.jpg

    IMG_7589.jpg

    • Innsiktsfullt 1
  12. Frank.N.Steen skrev (3 timer siden):

    Glemte å nevne, ja ser film i senga, men på tv-skjerm. Foretrekker i hverdagen å avslutte med noe koselig britisk krim, gjerne Poirot eller de eldre (med John Nettles) Midsomer Murder tv-filmene, men sitcom som Frasier er også utmerket sengekos, om en kan kalle dem for det. Sovner jeg, så ser jeg resten dagen etter. Også de britiske 50, 60 og 70-talls Hammer Horror filmene med Christopher Lee og Peter Cushing er perfekte til å se utover sene mørke og regnfulle høstkvelder på. 

    Eneste som mangler, er ei varm peis, men kanskje ikke så lurt å sovne fra den.

    Har flyttet en tv inn på soverommet noen ganger med blandet suksess. Film kan bli slitsomt men krim som du nevner er  perfekt. Helst britisk og der finnes det mye bra. Noe jeg alltid har vært svak for er Miss Marple serien fra 80-tallet med Joan Hickson i hovedrollen. Blir ikke så mye bedre. Ofte var det butleren som gjorde det men likevel var det stor underholding.  Humor går også helt fint.

    • Liker 1
  13. Mitt første innlegg her inne. Får prøve å starte med et brak.....:)

    Jeg er veldig delt når det gjelder å se film.

    Ser jeg film alene kan alt mulig dukke opp. Alt etter humør og hvor opplagt jeg er. Har dame som jobber annenhver helg så da blir det som regel mer film de helgene hun jobber. Kjøpte hus for et par år siden og har en stor stue med en ok tv oppe og min mancave med 65 tommers 4K tv og en herlig lydplanke i en tv stue nede hvor også filmsamlingen er. Foretrekker naturlig nok film her. Må innrømme at det blir mer og mer sjelden at jeg ser filmer på tre timer eller mer. Har et stort ønske om ett gjensyn med Ringenes Herre trilogien f.eks men det blir jo med tanken. Trist. Men elsker gjensyn med klassikere fra 50 til 90-tallet. Ørneredet, Kanonene på Navarone, Broen over Kwai, The Great Escape osv. Nydelige filmer som tåler mange gjensyn. Veldig glad i grøssere også og gjerne noe bygget på Stephen Kings bøker men Omen, Exorcisten, Halloween og Fredag den 13. er jo stor underholdning.  Kjøper lite film fysisk nå. Trist men sant. Når man har Netflix, ørten kanaler  pluss IPTV så har man en million filmer å velge i. Som prinsipp prøver jeg alltid å se en film ferdig når jeg har skrudd den på. Liker ikke å dele opp. Så timing er bra. Sette på film i 24-tiden og så legge seg på sofaen for å se film i et par timer eller noe er ikke alltid smart. Snacks, sjokolade, pepsi max og eventuelt noe sterkere er det helg, hører med. Ukedagene går mest til serier.

    Ser av og til film med dama men hun er langt i fra så filminteressert som meg. Men hun er meget svak for katastrofefilmer. Filmer som Twister, Dante''s Peak, Volcano og andre og hun er solgt. Liker sjangeren selv så det går helt fint. Vi kjører også gjensyn med Fast and Furious og Mission Impossible sammen. Gamle klassikere nytter ikke med henne. Og særlig ikke grøssere. På Halloween sa hun ja til en grøsser og jeg fikk velge. Tenkte meg lenge om og kjørte Babadook. Ingen suksess. Hun kjedet seg. Skulle nok valgt Noe annet. Dama har en datter på 21 men vi kommer aldri til å ha filmkveld sammen. Datteren vil faktisk spole forbi de kjedelige partiene i filmer. Uaktuelt selvfølgelig så film med henne skjer aldri.

    Ser film med kompiser av og til og har en fast filmkveld i måneden med en av dem. Da kjører vi tre filmer som regel hvor vi velger en hver og blir enige om den siste. Blir som oftest grøss, action og thrillere. Kjørt temakvelder hvor vi kun har sett Halloween, Saw,  Fredag den 13, Death Wish, Nightmare on Elmstreet,  Bourne-filmer eller noe sci fi. Litt misunnelig på han siden han har laget skikkelig kino hjemme i kjelleren. Stort å kjøre Terminator eller Rambo på stort lerret hos han. På menyen når vi treffes må det alltid være Coca Cola, paprika chips og noe junkfood. Tar vi en kino-tur sammen så blir det ikke noe. Ikke glad i lyden av mat og drikke på kinoen noen av oss. Neste filmkveld blir nok om et par helger. Siste Saw vil nok garantert være en het kandidat da. The Tomorrow War også hvis jeg ikke ser den til helgen.

    Film er digg både alene og sammen med andre så lenge de virkelig vil se film og ikke trykke på mobiltelefonen samtidig. Komedier f.eks synes jeg jo er mer moro med andre. Ler mer da enn når jeg er alene. Jeg har blitt ekstremt glad i true-crime de siste årene og det har nok påvirket antallet film jeg ser. Dukker jevnlig opp serier jeg "må" ha med meg. Når jeg ser på filmene jeg har i mancaven så er det jo ikke få som det frister å ta et gjensyn med.  Har en jobb å gjøre. Men uken har kun 7 dager og døgnet kun 24 timer. Jobb, dame, hund og hus krever sitt. Damen har jobbehelg til helgen. Gjett om jeg skal se film. :)

    Ps! Noen som gjetter hvilken film som står på?

    IMG_7587.jpg

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  14. Frank.N.Steen skrev (Akkurat nå):

    Den er grei, og fullt forståelig. Tar jo gjerne litt tid, da å bli vant med et nytt forum og forandringen fra gamle VGD.

    Håper du vil finne deg til rette her, og det er kanskje ikke like aktivt som på VGD, men likevel mange hyggelige og vel informerte filmelskere som er innom, støtt og stadig.

    Diskusjon.no, Letterboxd og et lite øye til VGD i tilfelle de skjerper seg fremover da. :)

    • Innsiktsfullt 1
  15. Frank.N.Steen skrev (4 minutter siden):

    Takk, i like måte 😎

    Benyttet muligheten til å rote meg gjennom ørten sider bak i tid, på "nye" VGD, da for å forsøke å finne/hente opp igjen de trådene og temaene fra filmseksjonen, man har hatt mest utbytte/glede av, det siste halvåret, eller mer. Vurderer å forsøke å lete opp litt mer fremover, for frykten er jo at alt vil bare bli fullstendig borte vekk. Noe som er på ingen måte er umulig, og veldig synd om noe slikt kan skje, ettersom det er så mange gode filmtips, jeg ikke har fått rukket å skrive ned/legg i watchlista mi.

    Antar du har nylig opprettet en bruker? Om det er noe du lurer på, så er det bare å spørre, for var gjennom samme kverna i fjor våres. 

    Fikk ikke lastet opp profilbilde eller skrevet mer enn ca: 10-15 innlegg per dag, da over en 7-14 dagers periode. Noe som visstnok skyldes at forumet tok forbehold, og sikkert hadde sett seg rimelig lei, da med tanke på potensielle spammere/troll, som kun lager ørten nye brukere, og dynker forumet ned med skit, og deretter forsvinner igjen/blir slettet, og returnerer så like kjapt, under ny identitet.

    Virker som jeg ikke får lastet opp profilbilde. Får vel ta det etterhvert. Skal bruke litt tid til å sette meg inn i forumet men roper ut hvis/når jeg lurer på noe. :)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...