Gå til innhold

Kjernepsykisk

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kjernepsykisk

  1. Hvordan ville det vært å stemt på minister, og ikke parti. Det virker som inkompetansen på Stortinget begynner å bli overvekten av representantene. Slik norsk valg fungerer i dag, ender vi opp med ministre som ikke burde vært det, i mangel på kompetanse i partiet. 

  2. Serpentbane skrev (20 timer siden):

    Så fordi du bor i en leilighet på 50m2 skal du ha gratis strøm, og hvis man har et større hjem så skal man defineres å ha overforbruk og skal straffes med flere hundre prosent påslag, som luksusskatt? 

    For en idiotisk ide.

    Stipulert forbruk på en leilighet på 50m2 3000kWh. Stipulert forbruk på en bolig på 300m2 er 40000kWh.

    Mitt hus er på 300m2 og jeg ligger på i underkant av 23000, men det er likevel 20000kWh over din magiske grense. Og det uten jacuzzi, oppvarmet gårdsplass eller de andre tingene du nevner. 

    Mener du da at det er helt greit at jeg skal betale 3-400% over "normalpris", som spiser opp "tilskuddet" på null tid, mens andre koser seg i leiligheten på 50m2 uten strømkostnader. 

    Selv om den leiligheten ligger i Oslo sentrum, kostet tyve ganger mer enn mitt hus, og eieren tjener like mye mer, kjører Ferrari bensinbil fremfor elektrisk, og spiser ute fremfor å lage mat hjemme... 

     

    Idiotisk eller ikke, du med dine 300m2 ville få akkurat like mye som han på 50m2. At du velger å bosette deg i et stort hus framfor en liten leilighet får stå på din regning. Tanken bak var at folk skal slippe å ligge under dyna i 4 mnd og sikret et moderat forbruk. Hvor mange kWh og hvordan det løses sto vel ikke i Stein lengre opp, men inviterte til diskusjon. Det har jo heldigvis dukket opp flere gode løsninger fra Stortinget. Alt fra 1000 kroner i stipend til føere tusen pr husholdning, mva og avgiftsreduseringer. 
     

    sett i retrospekt ville kanskje det gamle topris-systemet være like gunstig. 0-20000kwh x pris, 20k-> x pris. Å stimulere til redusert dorbruk kan bli vanskelig da årlig strømforbruk øker i takt med smarte hjem, duppeditter i alle rom en forbruk av elektronikk verden aldri før har sett. 
     

    hvor mange prosent strømbehovet øker hvert år er jeg usikker på, men globalt mener heg å ha lest ca 15%. 
     

    elektrobransjen har sett tegn til dette i mange år, å det er tenkt at med nye øyeblikksmålere i alle sikringsskap, vil man måtte være avhengig av batteribank for å unngå å belaste nettet i rushtiden. 

  3. Nå som strømprisene har steget 3-400% over natten, og ting ser ut til å vedvare av diverse tynne grunner, kan man kanskje foreslå en løsning som gir både folk flest og gutteromvesen en tryggere økonomisk hverdag. 
     

    om hver innbygger får tildelt en pott på X kWh som en årlig tildeling, basert på sifo sitt budsjett og forventet strømforbruk i en klasse D energimerket leilighet på 50m2 og vil kun betale for det overforbruk man måtte ønske, kall det gjerne luksusforbruk. Belyst garasje, trær, oppvarmet innkjørsel og jacuzzi med 40 grader året rundt. Da betaler jeg gjerne noen hundre prosent ekstra for det. 
     

    det en slik ordning vil gjøre, er å treffe alle, og en ting som er sikkert, om staten må dekke kostnadene på en sånn ordning, vil den også sørge for at prisen er så lav at det ikke blir en unødvendig stor utgiftspost. 
     

    slik som ting fungerer i dag, galskap!

     

    tenk et scenario hvor bensinen øker med 300% over natten, matpriser, husleie forsikring, o s v. 

    • Hjerte 1
  4. Ikke lenge før de kan droppe hele øre prisingen. Liker hvordan media nå prøver å renvaske vindmøller som redningen mot høye priser for st det blåser litt. 
     

    norge må sikre at vann i magasiner konserveres til strøm for nordmenn, og ikke spekuleres i grønne sertifikat for kraftbransjen. 
     

    det norske folk har jo lange tradisjoner med protester og fakkeltog i refleksvest. Kanskje på tide å stå på barrierene igjen. Før folk fryser i hjel   

  5. Når jeg skrev opplæring, var det med en tvist av sarkasme involvert. Min sønn på 8 ser stort opp til russens evne til å få lov til å drikke seg dritings midt i en rundkjøring, å applauderer om man tuter et pr gang ekstra. 
     

    Jeg er på ingen måte avholdsmann, men drikker alkohol langt sjeldnere enn fullmåne eller solformørkelser. 
     

    når det er sagt ser jeg saker nesten daglig i aviser og medie artikler om vin, kjendiser som anbefaler litt cava flr frokost, Erna Solberg bak tappetårnet, eller på fest, og så videre. 
     

    Hadde alkohol blitt tillatt om vi fant det opp i dag?

    • Innsiktsfullt 1
  6. så vidt jeg har forstått det, starter opplæringen på alkohol greit allerede i videregående skole, men ildprøven å stå ut 17 dager med flatfyll, gjerne flere flere måneder om det passer seg slik. 
     

    mange gode idéer og forslag, men spørsmålet er ganske enkelt. Hvor mye er DU villig til å betale for naboens alkoholisme? Siden bare avholdssiden har presentert tall, har AA noe statistikk? Opplysningsrådet for sprit? 
     

    Oluf i raillkattli mente en gang at han umulig kunne ha hull i tennene, de hadde nemlig lagt på sprit siden han var en neve stor. 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  7. Jeg flyttet alle mine bevis til Nordnet i sommer, har ca 15-20% avkastning på alt til nå, både passiv og aktiv. Grei oversikt har de, men ingen medvirkning i forhold til investeringsvalg. 
     

    jevnt over fornøyd i forhold til å ha 5 forskjellige avtaler med like mange banker

  8. Som skrevet tidligere finnes det 2 typer, den ene kondenserer vannet i luften ved hjelp av en kald overflate, som i sykluser varmes opp å vannet smelter og renner ut i tank/sluk. Disse fungerer svært dårlig ved lave temperaturer både fordi kald luft inneholder lite fukt selv ved høy RH% for å få vannet til å kondensere er man avhengig av en temperaturforskjell. Enkelt forklart er pusten din for fuktig for at luften kan absorbere denne når du er ute en kald høstkveld, mens inne på kjøkkenet er det spagettien som koker å damp kommer fra kasserollen, men ingen damp fra pusten

     

    en adsorpsjonsavfukter inneholder en roterende «kassett» med et silicastoff som suger til seg fukt, egentlig det samme stoffet du finner i de små posene i nye jakker, pengeboken eller andre ting man ønsker å holde tørt ifm. Frakt. Denne avfukteren har en vifte som sirkulerer fuktig luft inn i avfukteren, og et varmeelement som varmer opp ca 20% av «kassetten» den varme luften som passerer over kassetten vil ta med seg fukten ut av maskinen å blåse dette ut i frisk luft. Disse maskinene vil være effektive selv i en fryse/kjøle. 
     

    om man bruker en adsorpsjonsavfukter vil man se at strømforbruk er noe høyere, men man sitter igjen med ca 80% varmeenergi i rommet generert av maskinen. Ved bruk i hus, og kanskje spesiellt i kjellere vil man med en slik maskin også få et visst undertykk i kjelleren da 50-80m3 med fuktig luft kastes ut. Dette vil igjen føre til en endring i «skorsteinseffekten» man opplever i hus i dag med passiv ventilasjon. Dette vil igjen føre til reduksjon av lukt, varmere kjeller og ikke lengre behov for passive ventiler i kjelleren. 
     

     

  9. Tenk om man kunne fokusert på regenerering av strøm i det man passerer 25km/t i stedet for å rote vekk energien i bremsing. Samme med bremsing, hvorfor bruke klosser eller skive når man kan få strøm tilbake i slike tilfeller. 
     

    en annen ting som er litt dumt, er 250w. Egentlig beregnet på en kineser på 42,4kg, ikke en norsk tjukkas på 100(å ja, snakker for min egen del:)

     

    det samme gjelder vel egentlig for sparkesykler man leier. Hva med å låne bort gratis sparkesykkel uten effekt, men generering av strøm for en «gratis» tur senere. På disse også kunne man regenerert strøm i nedoverbakker og ved bremsing. 
     

    bare en tanke. 

  10. Hvordan ville en rusreform påvirket utfallet av alle som sliter med smerter i norge? 
     

    kan man sammenligne hasj og cannabispreparater som hjemmebrent/polsprit? 
     

    hva hadde skjedd om folk turte å stå opp for noe annet enn alkohol fra man er 14 som det mest kulturelle alternativet i norge  

    hva hadde skjedd om alkoholbruk/misbruk ble kategorisert i samme gruppe som narkomane/rusbrukere/rusmisbrukere  

     

    Prinsipper eller penger, opiater eller cannabis, hva er verst

    https://www.an.no/aleksander-37-fra-bodo-ble-stygt-skadd-i-ulykke-sa-begynte-kampen-mot-smertene-det-var-sa-vondt-a-leve-jeg-ville-bare-gi-opp/f/5-4-1454574

  11. Kan man kutte mer i grensekvoter? 1 liter sprit, 6 øl og ei flaske vin, alternativt en dunk med vin og ikke øl. 
     

    jeg foretrakk personlig å ikke bli russ, men heller jobbe og få viktig erfaring. Jeg har også drukket min del av alkohol, og kan nesten ikke huske en eneste fest. 
     

    å prise alkohol er Norge verdensmester på, men her blir jo den sosiale forskjellen virkelig satt på spissen. Men et viktig spørsmål, er det mulig å hygge seg uten alkohol, eller det blitt en urokkelig tradisjon?

    Er det noen som har Oversikt over de faktiske kostnadene for samfunnet relatert til alkohol? Da ser jeg selvfølgelig bort i fra alle milliardene staten innkasserer over avgifter da disse er mer frivillig innbetalt. 

  12. 10 prosent er vel egentlig det samme tallet som de som IKKE har uønsket adferd relatert til alkohol i arbeid. 
     

    hvor mange liter ren sprit mener folk det er akseptabelt å drikke før man er uskikket til å føre motorvogn feks? 
     

    jeg tror det ligger på rundt 6 liter ren sprit pr voksne innbygger, siden jeg ikke drikker sprit i noe stor grad, mistenker jeg naboen for å drikke min del, da blir det vel en liter i måneden på han. 

  13. Førerkort og alkohol er jo 2 forskjellige frynsegoder i norge, som i utgangspunktet er vanskelig å kombinere. denne tråden handler primært om aldersgrense på alkohol, ikke YSK og lastebil diskusjon. 

    burde man innlemmet alkohol i rusreformen slik at de som drikker behandles likt med de som velger andre rusformer? 
     

    alkohol har vært forbudt før, valgt av den norske befolkningen igjennom folkeavstemning. I lys av det vi vet om alkoholens skadepotensial, bør man vurdere en ny kurs. 

  14. Baranladion skrev (6 timer siden):

    Dersom man skal skåne barna fra alkoholproblemer, så tror jeg det beste er å snakke med de om det på en fornuftig måte, ikke lage det til et tabu, men forklare de farene med å drikke for mye, hva man skal holde seg unna og sørge for at de vet mest mulig om dette før de faktisk velger å drikke på fest. 

    Det er jo ikke sånn at ungdom ikke ruser seg, selvom man prøver å gjøre rusmidler så utilgjengelig som mulig, det er en del av de fleste ungdommers natur, å prøve å drikke alkohol og feste. 

    Syns vi har litt å gå på her, når barn oppfordrer foreldre å tute mange ganger på russen som vil skåle i en rundkjøring, mens andre ligger å spyr. Her skal man se på god morgen norge om 10 russ som kappdrikker og som har ei rustid som må være minst 17 dager i strekk med flatfyll før de kan være tilfreds. 
     

    hvis ungdom blir opplært til at alkohol er inngangen til både straffeloven, narkotikalovbrudd igjennom legemiddelloven og man kan regne med at 100% av de som drikker både gjør og sier ting de ikke kan stå inne for i edru tilstand. Før var det hasj som var veien til plata, men hvem ruser seg først med noe annet enn alkohol? 
     

    vinmonopolet advarte her for et par uker siden at 14-16 åringer hadde et stort behov for å ta igjen den festingen som de har gått glipp av, jeg regner med de ikke drikker burn og spiser bokstavkjeks siden polet mener det er mye ulovlig omsetning av alkohol til unge. 

    • Liker 1
  15. Norge er vel det eneste vestlige landet som er nødt til å begrense befolkningen sin tilgang på alkohol, se bare tax-free kvotene. Et nytt utvalg skal se på alkohollovgivningen og de foreløpige analysene av de siste årene viser at over 90% av den voksne arbeidende befolkningen har hatt uønsket adferd/fravær relatert til alkohol, og den eneste sikre metoden for å redusere forbruk er pris. Alle forsøk på holdningsskapende arbeid er fånyttes og lite effektivt. 
     

    hvor mange tusen liggedøgn på sykehus relatert til alkohol er i nærheten av 6-7000 sist jeg sjekket, og det dør flere av alkoholforgiftning enn heroinoverdoser. Hvor mange tusen av skatteseddelen skal gå til subsidiering av skader på el-sparkesykkel i fylla. Er det kanskje på tide med en skikkelig alkoholreform? Burde det kanskje innføres kvoter på hvor mye en kan drikke iløpet av et år? Om man er nødt til å bruke svart marked eller hjemmebrenning for å overleve, da har man kanskje et større problem enn man er villig til å innse. Eller er det sånn at narkomane er narkomane kun fordi de ikke får handlet rusen sin på butikk? 

     

    • Liker 1
  16. Overskriften sier vel egentlig sitt, men etter snart 2 år med corona ser man at det viktigste i norge er retten til å feste, polet klarte å holde dørene stengt i et par timer før corona var irrelevant, polet låtte holdes åpent, kosta hva det koste må. Russen i år har rullet siden i mai, og har vist tenkt å fortsette med det langt inn i juli måned. Erna Solberg står å tapper øl på en brun pub, ikke mange ukene etter forfall på bot for festing. Er det virkelig blitt sånn at det eneste alibi og menneskeretten vi vil kjempe for kong alkohol? Det er ungdom inne på sykehus HVER helg med alkoholforgiftning og behov for livreddende behandling. 
     

    i forbindelse med rusreform var det sterkeste argumentet at vi må beskytte ungdom mot rus. Er alkohol kun blitt KOS? Norge har vært fornuftig før, men nå tror jeg all fornuft er borte. 
     

    eller. 
     

    hvordan kan vi beskytte barn mot alkohol? 

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...