Gå til innhold

solar_plexus

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av solar_plexus

  1. Hanhijnn skrev (1 time siden):

    Straks man får bekreftet at også Hyundai-biler får tilgang til superladenettverket til Tesla, så blir dette en heftig konkurrent til Model Y. I mine øyne den første reelle konkurrenten. Med Kia EV6 som en god nr. 2. Men avventer foreløpig. Spennende tider ja.

    Ladeprisen for "ikke-Tesla'er" blir også avgjørende.

    I det Hyundai får tilgang til Supercharger nettverket til Tesla, får vel også alle andre det. Hvorfor skal man da velge IONIQ 5 eller Model Y kontra de mange andre, gode alternativene på markedet? Sistnevnte kommer antakelig heller ikke hit før til neste år, da vil det være enda flere alternativer.. Og ID.4, ENYAQ og Q4 vil etter sigende øke ladehastigheten. Selv om den allerede er god i praksis.

    At prisen for hurtiglading er avgjørende er en stor misforståelse. De fleste lader stort sett hjemme, på arbeidsplassen, på hytta eller andre steder. Om prisen ved lading på langtur er 2 eller 7 kroner per kWh har forsvinnende liten betydning for totalkostnaden ved bilholdet. 

  2. Fluor1 skrev (7 timer siden):

    Dersom eneste «svakheten» er noe så bagatellmessig som lade AI så kjøper jeg glatt bilen. Jeg klarer fint selv å planlegge langturen.

    Enig i at dårlig ruteplanlegger- og ufullstendig informasjon om hurtigladere er til å leve med. Dette er et bransjeproblem. Ingen har en løsning som er helt til å stole på, selv om det burde vært løsbart. Vi har jo en rimelig oppdatert database over Norge og Sverige på Enova støttede(?) nobil.no Det er sikkert tilsvarende i mange andre land. Burde man hatt et felles Europeisk register for å gjøre det enklere for produsentene å ta i bruk denne?

    Den andre, store svakheten som blir påpekt her, er imidlertid plassen i bagasjerommet. Bakruten er veldig skrå og hattehyllen er uvanlig lav. Og det er lite plass under gulvet, i alle fall om man har oppgradert lydanlegg.

    Det aller største problemet sånn som jeg ser det, er kanskje at det ikke er noe delingsnett. Med to posisjoner. Som i alle tyske og svenske biler. Ellers kunne man tatt ut hattehyllen og lastet i høyden. Og det er kanskje heller ikke så lett å finne et 3. parts hundegitter som fungerer med variable bakseter? 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...