Gå til innhold

WIggo Føien

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av WIggo Føien

  1. Buddhisme er fascinerende på mange måter, mens det er noen dype spørsmål jeg undrer over som kan defineres med enkle ord og hva de betyr for religion:

    Stillhet  hvordan den praktiseres, brukes for og fremme ærlighet, beskytte og fremme utviklingen til beste for denne verden? Stillhet er gradert variasjon av virkeligheten, som mørke er gradert mangel på lys, er løgn kun gradert mangel av sannhet, som stillhet blir en gradert mangel av ærlighet i tilstedeværelse av mer

    Nirvana er deres høyeste mål som kun nåes av de beste… reneste. For meg oppfattes det som en tro flink og lydig buddhist bruker verden for og bli et bedre menneske og selv oppnå Nirvana. Dette fremstår selvisk, til tross for de er gode og ærlige mennesker i mange saker og ting. Bidrar de ikke uselvisk til en bedre verden og sunn utvikling, men derimot lar andre bare problemene og skape utviklingen på jorden.

    Intigritet : finnes ikke i avvikende handling, stillhet åpner ikke for utvikling i vanskelige situasjoner men skyr konflikt, noen gang må noe korrigeres for fremskritt. Feil må påpekes og ikke kreves endret men påpekes og isoleres om de er ødeleggende for andre eller deg. Allikevel ikke fratas sin plass i solen sin rett på jord og ressurser til og leve og utvikle sin egenart.

    Kjærlighet er et ord som mangler dybde da det dekker mange områder og former. Ordet må utdypes og forståes som handlingene praktiseres. Kjærlighet er verdens sterkeste, farligste våpen mennesker ikke kan avvæpnes fra. Ordet må læres og leves med forståes og defineres, på den måten avvæpne all mishandling og forkrøpling som gjøres i ordets bruk.

    Frihet full frihet eksisterer ikke på jorden kun tilhørighet, menneskene i mitt land idag har ikke kunnskap for frihet og totalt ansvar overlevelse forsørgelse for seg selv som er egenskaper som bør etterstrebes. 

    Fred er og en illusjon og kun en beskrivelse på blodløs krig, altså annet for av krig er innført med regler og lover på grunn av partene er gått fra like mektige til ulikt mektige og undertrykker visse sider uten og deles opp gi plass til hverandre

    hva sier buddhismen om de ordene og tilstandene som beskrives mellom mennesker og samfunn natur og univers?

     

×
×
  • Opprett ny...