Gå til innhold

Skirai

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skirai

  1. ITtraktor skrev (13 timer siden):

    La meg gjette, dette familiemedlemmet anbefalte deg heller å ha pengene i banken? 

    Anbefalingen var vel å putte alle pengene på boliglånet. Jeg deler boliglånet med en samboer og har allerede større eierandel, så det er ikke et alternativ. Ellers er vel bankkonto neste alternativ. 

     

  2. Jeg sparer mesteparten av sparepengene mine i et globalt indeksfond. Jeg er i midten av 20-årene, eier en bolig hvor jeg har EK på ca 900 000. I tillegg sparer jeg i fond, har noen hundretusen der. Jeg skal trolig kjøpe ny bolig om noen år, men om det er om 2 år eller 10 år vet jeg ikke. Jeg har også en bufferkonto på rundt 50 000, så har alltid tilgjengelig penger til "småkriser". 

    Så var jeg i en samtale med et familiemedlem her om dagen, som mente at jeg tar for stor risiko ved å putte pengene mine i fond. Jeg er jo ganske ung og har kun opplevd gode økonomiske tider. Det blir påpekt av andre at det tidligere har vært lange perioder uten avkastning. Har også lest om at det tidligere har tatt 10+ år å komme tilbake igjen til start etter en økonomisk nedtur. 

    I min situasjon, tar jeg for stor risiko ved å ha pengene i fond? Jeg har en god sum egenkapital til nytt boligkjøp allerede i eksisterende bolig, så sånn sett trenger jeg ikke midlene i fond. Jeg vet jo likevel ikke hvordan livet blir, det kan jo hende at jeg en dag trenger ekstra penger. Men sannsynligheten for det anser jeg som ganske liten. Har dere noen tanker om dette? 

  3. Sverre1969 skrev (11 minutter siden):

    Omtrent som deg. Hvorfor ønsker du å øke risikoen?

    Ser at det globale indeksfondet er veldig eksponert mot USA (ca 65 %). Mulig jeg tar feil, men jeg synes det virker litt voldsomt? Samtidig blir jeg nok påvirket av å høre om andre som satser på nordiske/europeiske indeksfond og som forventer høy avkastning der. Ser jeg skrev norske indeksfond, jeg mente nordiske.

  4. Spennende at det er en tråd med andre med like mål som meg. Hvordan sprer dere investeringene deres? Til nå har jeg 90% globalt indeksfond og 10% fremvoksende markeder. Har begynt å tenke på om jeg skal få inn et norsk eller europeisk indeksfond også, men ikke blitt særlig klokere. Hva har dere andre tenkt?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...