Gå til innhold

Mans

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mans

  1. Jeg er i andre året mitt i vg2 og valgte å ta opp samfunnskunnskap siden jeg fikk en 4. Jeg ønsker å helst få en 6 på den. Eksamen er den 6.desember. Jeg skal være ærlig, jeg har ikke øvd til nå, det var dumt av meg. Det er rundt 2 uker igjen. Jeg har fått tilgang til den nye pilot samfunnskunnskap boken. Det jeg lurer på er, hvordan skal jeg øve i de 2 ukene som at jeg kan få best mulig karakter? Hva slags øve-teknikker/metoder bør jeg bruk, hvilke videoer bør jeg se, hvordan bør jeg dele opp de forskjellige kapitlene? Jeg får vite hvilke tema jeg blir trukket til 30 minutter før selve samtalen. Bør jeg lese ALLE kapitlene? Det kommer til å ta en lang tid. Hvordan kan jeg ha en best mulig oversikt over alle kapitlene uten å trenge å lese alt i boken?

  2. Hei. Hvilke temaer fra 1t matte er det som bygges opp og videreføres til r1? Er det alle temaene eller bare noen få spesifikke som er ekstra viktig? Hvis man skal gå over til r1, hvilke innhold er bra å kunne som at man trives med faget? 

    De teamene nedenfor er som regel 1t pensumet, hvilket av de er viktigst og hvilke av de bygger r1 en på? Alle? Noen få? 

  3. Hei. Jeg bare lurer på noen få ting.

    Først og fremst, når man skal søke for skole for vg2, skal fu regne ut sluttkarakteren til alle fag også dele på antall mengde karakterer, eller skal du bare plusse alle AVGANGSFAG også dele med 5? Fordi det er bare 5 avgangsfag i vg1 studiespesialisering.

    Og hvis man har gjort det litt dårlig på fag som er gjennomgående (kommer ikke på vg1 vitnemål), er det mulig å forbedre de karakterene i vg2 og 3? 
     

    Hvis jeg ønsker å forbedre karakter på gjennomgående fag og ta opp de i vg2, bytter karakteren basert på vg1 eller vg2? 
     

    Jeg klarer ikke helt å forklare hva jeg mener, håper dere forstår. Jeg stresser litt nå fordi jeg ikke har gjort det godt på ALLE fag. Takk.

  4. Selvfølgelig, er helt enig med deg. Status og penger burde ikke være hovedmotivasjonen din til å jage et yrke. Jeg sa også at jeg var veldig interessert i det, jeg må selvsagt undersøke yrket mer som at jeg blir mer skjent med dagliglivet til en lege, kirurg osv. 

  5. Oi, viste ikke at det var så bra. Jeg ble litt misfornøyd når jeg først hørte at jeg fikk en sekser i norsk skriftlig men nå som jeg leste tilbakemeldingen fra deg så høres ikke det så ille ut. Tenker selvfølgelig å forbedre den forhåpentligvis til en 5 eller 6 uansett. 

  6. Jeg vil først og fremst som alle sammen vil, tjene godt som at jeg kan ta vare på familie og leve godt. Medisin studiet høres veldig interessant ut, selv om jeg vet at det krever MYE. 
    Jeg vet at du må jobbe og studere hardt for å komme inn i medisin studiet. Det krever toppkarakterer og nesten bare seksere i alle fag. Men det demotiverer ikke meg. Jeg er ikke typen som gir opp bare fordi det blir vanskelig.

  7. Hei alle sammen. Jeg er nesten ferdig med første året på VGs. Bare tre dager igjen. Nå så er vi egentlig ferdig med alt type utdanning og burde få karakterene være dagen som jeg skriver det her. Jeg ville bare spørre dere noen spørsmål som gjelder skole og utdanning. 
     

    Først og fremst, hvordan ser karakteren mine ut. 

    Norsk Muntlig - 5

    Norsk skriftlig - 4 (en sterk 4 ifølge læreren min ;))

    Samfunnskunskap - 5

    Geografi - 5/6

    Engelsk - 6

    Kroppsøving - 4

    Spansk - 3, jeg gjorde det ikke så bra på spansk, burde ha øvd mer men har aldri vært motivert med å lærere et nytt språk. Men det må jeg for å få toppkarakterer, det er min tabbe. 
     

    Matte 1p - 4, Gjorde det veldig bra med matte på ungdomsskolen og valgte 1t, men bytta til 1p pga av at det ikke gikk så bra. Tenker å catche opp over sommeren og forbedre matte kunnskapet mitt.

    Naturfag - enten 4 eller 5.

    Selvfølgelig så blir ikke det så bra snitt, jeg ønsker minst en femmer på alle fag men det var selvfølgelig min feil til at jeg ikke fikk til det. Jeg burde ha studert mye mer og øvd enn det jeg gjorde. 
     

    Er det mulig å forbedre karakterene min over VGs 2 og 3, eller er jeg en lost cause. Jeg tenkte meg først å bli advokat og å studere juss men nå så ønsker jeg å studere medisin som krever toppkarakter og «vanskelig» fag som kjemi og R eller S2 matte. Jeg valgte ikke det, men tenker å studere HARDT og bytte fag som at jeg kan oppfylle ønsket mitt. Er det mulig for meg å følge ønsker mitt og bli lege? 
     

    Noen tips? Takk. 

     

     

×
×
  • Opprett ny...