Gå til innhold

lilminime

Medlemmer
  • Innlegg

    170
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lilminime

  1. At en person skal endre mening om noe som engasjerer han i større eller mindre grad tror jeg avhenger av flere ting.

     

    En av disse tingene er andre personer som en har tiltro til, og som gjerne har en annen vinkling av saken enn det en selv har. Jeg har et eksempel på dette i den politiske saken som omhandler kontantstøtten.

     

    Kontantstøtten er ment å være en økonomisk støtte til foreldre / barnefamilier som heller vil være hjemme med barn selv enn å sende de i barnehage. Både jeg og min far (begge med et brennende engasjemang for politikk generelt) var i lengre tid enige om at vi likte denne valgfriheten. For oss handlet det om at foreldre skal kunne ha valgfriheten, uansett hvordan grunn som måtte ligge bak i de enkelte tilfellene. Dette er noe "husets parti", høyre, har kjempet for lenge og som de "skumle sosialistene" har vært motstander av, og da spesielt SV. Vi har nå i senere tid endret syn på kontantstøtten etter at min far ble samboer med ei som har jobbet i barnehage i flere år.

     

    Hun hadde et helt annet syn på saken enn oss; for hun hadde / ser daglig den negative siden ved den. Innvandrerbarn som ikke blir sendt i barnehage pga. foreldrene heller har ungene hjemme for å tjene penger på de - hvor konsekvensene blir at disse blir dårligere inntegrert i samfunnet, lærer seg dårlig norsk og minsker graden av norsk kultur.

     

    Slik hadde ikke vi sett ting, tenkt på eller vurdert i samme grad før han møtte ho som hadde (og fortsatt) jobbe(t)® i barnehage.

     

    Eksemplet over viser at hvis man kan legge politisk stolthet til side og ikke minst lytte til personer med et annet perspektiv på saken så kan man endre mening.

     

    Det finnes mange slike eksempler og jeg tror miljøet rundt (personer, forbilder, media mm) endrer folks meninger og standpunkter i større eller mindre grad.

  2. Jaja, nå vet du hvertfall at en slik rev ikke er lovlig i norge ;)

    Og takk gud for det !!! Tipper de hadde kommet i mange useriøse hender, og særlig eiere som vil ha de fordi de er søte. På lik linje med Chihuahua.

     

     

    Det var faktisk èn rev til salgs på finn en gang :hmm:

    Sånn type man lager pels av. Jeg sendte faktisk mail på den, kun fordi jeg var nysgjerrig, og den var solgt før han rakk å legge ut annonsen omtrendt.

     

    Godt mulig det, men skal man ulovlig-gjøre kjøp av hunder, katter og andre dyr i samme slengen da? Hvem er du til å fortelle at person X ikke er egnet til å ha en Fennec rev like mye som du er egnet til å ha en hund?

     

    Hva gir deg rett til å generalisere på den måten du gjør, bare fordi fennec rev er pen å se på? Jeg liker rett og slett ikke holdningen din og måten du ordlegger deg på til en person du verken kjenner eller har snakket med. Jeg er svært dyreglad og utseende har faktisk ikke så mye å si. Når jeg har anskaffet meg et dyr, vil det i mine øyne være det fineste uansett om det faktisk er pent.

     

    Ildere var faktisk et veldig godt råd; har lest litt om de og ser absolutt at de kan være noe. Er det noen som vet om det er svartemarked for fennec rever i norge? Er kanskje litt gråsone å dra opp et slikt spørsmål på et lovlydig forum - men da får heller moderator henge meg :)

  3. Ehh..

     

    Nå synes jeg du er litt streng her! Jeg lever foreløpig hjemme og har hatt 5 hunder iløpet av mine knappe 20 år. Så jeg er ikke en av de som bare kjøper utifra bilder. Jeg HAR lest om Fennek på internett, mye faktisk. Hvorfor skulle jeg trenge å importere en fennek fra sahara? De er lovlige i Sverige om man utfører litt papirarbeid.

     

    I fangenskap? Fennec reven er ikke som andre rever. De bygger tillit til eieren og er i mye større grad tamm enn det en vanlig rev er, så den vil så absolutt ikke føle seg fanget. Om jeg klarer å anskaffe meg en slik så vil jeg gjøre alt for at den skal få det bra. Bla. bygge "hundegård" til den og gå turer samt holde den med aktivitet.

     

    Så nei, jeg skal ikke gå til innkjøp pga. de er fine, men pga personligheten. Men takk som dømmer uten bakgrunn.

     

    Jeg er villig til å bruke ganske mye penger for å få alt av vaksiner o.l som den trenger, og når det kommer til mat har jeg lest at en blanding mellom frukt, kattemat og hundemat er mer enn godt nok.

  4. Hei,

     

    Har gått til innkjøp av en 100kvm leilighet og vil ha selskap! Derfor har jeg veldig lyst å kjøpe meg en Fennec Rev til å ha som selskap. Har lest mye om den, og den passer meg perfekt. Elsker at den er så lekete og dyrevennlig, samt er jeg helt betatt av de nå.

     

    Spørsmålet mitt er de lovlige i Norge? Og hvor kan jeg event. kjøpe en slik, samt hva de koster og om de er vanskelige å få vaksinerte for rabis o.l.

     

    Takk på forhånd :)

  5. Hei og takk for et serriøst og gjennomtenkt svar!

     

    Jeg ser du nevner Logitech Harmony-fjernkontroll; hvordan du har?

    Jeg er nemmlig selv i besittelse av en Logitech Harmony 1000 som jeg betalte nesten 3 000,- for i sin tid. I teorien den ultimate fjernkontroll for meg; i praksis ubrukelig.

     

    Litt av problemet i praksis er det som er så bra i teorien. Den bruker "Activities" for å slå på og endre enheter. Det som skjer er at jeg har flere enheter alá DVD-spiller, for nå en elendig forsterker, en Apple TV og for nå et elendig flattv av de første typene - og når jeg trykker på en activitie alá "Se på TV"-aktivitet, så slår den først på alle enhetene en etter en ganske langsomt. Det vil si at hvis jeg legger ifra meg fjernkontrollen rett etter at den har slått på la oss si TVen, og glemmer å passe på at IR-sendern har klar bane mot de andre enhetene i 1-2 sekunder lengre, så slår den ikke på disse. Derfor slår ofte bare 1/3 enheter seg på og jeg må tilbake til hjem-skjermen for så å trykke på den gitte aktiviteten på nytt, men denne gangen sitte å vente for å passe bedre på at IR-senderen har klar bane mot alle enhetene i 2-3 sekunder.

     

    Touch-screen synes jeg er av elendig type kvalitet hvis man sammenlikner mot iPhone og annen god touch-teknologi man finner i dyre gadgets nå for tiden, og operativsystemet oppleves som tregt.

     

    Det skal dog sies at jeg er veldig nyskjerrig på harmony-kontrollene som er med fysiske knapper, jeg er også litt nyskjerrig på om arvtageren til min harmony 1000, harmony 1100 er blitt forbedret tilstrekkelig - vil nødig bruke 3 000 nye kroner på enda en fjernkontroll som irriterer vettet av meg.

     

     

    Til det andre spørsmålet; ang prioritering av bilde vs lyd.

    Dette var tiltenkt en innflyttningsgave fra meg selv - til meg selv. Det som er er at jeg flytter inn i en leilighet med både folk over meg og på sidene. Derfor blir det nok ikke veldig høy lyd og føler kanskje derfor at det holder med ca 1/3 til lyd og 2/3 av budsjettet til bilde. Plasma eller LCD spiller egentlig ikke så veldig stor rolle, men jeg kommer til å spille litt på TVen, samt vurderer jeg å kjøpe en heftig HTPC for å koble til, så LCD er kanskje det smarteste? Kom gjerne med et motargument.

  6. Hei,

     

    Mener tittelen ble ganske forklarende for emnet. Jeg har nettop gått til innkjøp av ny leilighet og har verken tv eller lyd-anlegg av betydning og skal derfor kjøpe nytt i denne anledning.

     

    Jeg er en ganske kresen på slikt av personlighet og ønsker helst tips på gode TV'er med godt bilde og gode lyd-anlegg som hovedsaklig skal brukes til musikk, film og spill. Jeg ønsker gjerne å få tips hvor TV og lydannlegg er av samme merke, slik at jeg ungår x antall fjernkontroller (hater fjernkontroller, serriøst). Føler at TV og lyd fra samme leverandør også gir en bedre samhandling i meny-systemer o.l enn det løsninger fra forskjellige leverandører gir.

     

    Har et budsjett som ligger mellom 20 000 - 30 000,- NOK, helst under 30 000 - da med både lyd og bilde inkludert i prisen. Er klar over at jeg ikke får det ultimate innen verken lyd eller bilde med disse tallene, men er altså ute etter det beste innen denne pris-klassen.

     

    TV'en ønsker jeg gjerne litt stor, helst 50"+ siden prisen på større flatskjermer har falt sånn i pris i det siste.

    Av musikk ønsker jeg et annlegg med god og dyp bass, da jeg kun hører på musikk-sjangerene hip-hop, rap og likgnende.

     

    Da håper jeg på tilbakemelding fra de som er det ene og det andre, og kanskje tom. det tredje hakket mer dedikert på området enn meg.

     

    På forhånd takk!

  7. Hei,

     

    Er vel 4-5 år siden jeg i det heletatt fulgte med på hardware-markede (har hatt macintosh de siste 3-4 årene) så er ganske blank for tiden. Saken er den at jeg har bestemt meg for å gå til innkjøp av en server som skal kjøre freebsd / eller gentoo linux (har ikke bestemt meg for hvilke enda). Jeg trenger et oppsett som er billig og som gir så mye som mulig for pengene, og som har gode, stabile open source-drivere.

     

    Serveren skal stå på en bod uten tilgang til kablet nettverk (derfor er trådløst nettverks-kort nødvendig), bruksområdet blir automatiserte oppgaver som backup-rutiner der serveren vekker andre PC/Macer i huset via Wake On Lan (WOL) om natten og tar backup, for deretter å slå av de berørte maskinene. Av andre bruksområder skal den hoste iTunes-databasene til alle i huset, være en felles fil-server, web-server og ellers mye tøft jeg kommer på. Kanskje tom være X10 home automation-server en gang i fremtiden.

     

    Som sagt, viktigste er at den er billig, mye for pengene og at driverne til delene er godt støttet i open source-miljøet da hovedsaklig all programvare skal basere seg på open source.

     

    Hadde vært kjempemessig om noen kunne satt opp en liste med deler om noen har litt tid "å slå ihjel".

     

    På forhånd takk :)

  8. Er nok en feil i mysql;

     

    kjørte den eksakte spørringen direkte i phpmyadmin og fikk:

     

    MySQL said:

     

    #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'from, time) VALUES ('$sendMessageForm[0]', '$sendMessageForm[1]', '$sendMessageF' at line 1

     

     

    som svar tilbake. *klør meg i hode, forstår ingenting*

  9. Denne spørringen:

     

    $sendMessgae = mysql_query("INSERT INTO mail (title, content, username, from, time) VALUES ('$sendMessageForm[0]', '$sendMessageForm[1]', '$sendMessageForm[2]', '$username', NOW()) ") or die(mysql_error());

     

    gir følgende feilmelding:

     

    You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'from, time) VALUES ('ytes', 'dsfskriv en melding', 'staleand', 'staleand', NOW()' at line 1

     

    Ser ut til at det er "from"-databasefeltet som skaper krøll, men jeg forstår ikke hva som er feil?

     

    Takk for svar :D

  10. Hei,

     

    Jeg ønsker å få en løsning på et problem jeg har støtt på. Jeg har følgende problemstilling;

     

    Jeg har en form med, la oss si, 7 <input>-elementer. Brukeren som skal fylle inn disse feltene får beskjed om at "Hvis du lar noen felt stå tomme, vil ikke disse bli endret i databasen".

     

    En bruker kan f.eks endre feltene "navn" og / eller "adresse", mens en annen vil kanskje endre feltet "brukernavn", og ikke noen andre.

     

    Hvordan kan jeg best mulig løse dette problemet?

     

    Når brukeren trykker submit, sendes skal alt inn i en UPDATE-spørring mot mysql-databasen.

     

    Var ganske vanskelig å google etter gode svar på emnet.

     

    Tusen takk :)

  11. iLife er en programpakke som følger med alle nye Macer, og som koster et engangsbeløp på ca. 600,- NOK tror jeg det var, det kommer ikke noen videre utgifter i.f av mnd., års avgift o.l.

     

    Det som koster penger årlig er .Mac, jeg tror nok det er det du tenker på. .Mac koster vel noe sånt som 600,- årlig og inkl. webplass hvor du kan legge alle typer dokumentar av forskjellig slag (iDisk), mailadresse [email protected], lettvindt og god bildeopplasting til internett galleri, tett intregrert i iPhoto (et iLife produkt). Synkronisering av dock-objekter fra en mac til en anna, Back2My Mac (google.it), kalender, kontaktbok synkronisering mot en .mac server og mye, mye mer. iLife er som sagt en programpakke som koster et engangsbeløp, men som kommer gratis med nykjøp av Macintosh. iLife inneholder forøvrig: iTunes (musikk), iPhoto (bildeorganisering og lett bilderedigering), iMovie (filmredigering på amatør og semi-professionelt nivå), iDVD (lage dvder av filmene dine), Garageband (lage musikk på amatør, semi-profft nivå), iWeb (lage enkle, men pene nettsider på en lett måte) og sikkert mer som jeg har glemt i farten.

     

    Gled deg til du får Macintosh-maskinen, Leopard er vidunderlig.

  12. Hei,

     

    Har et problem med en side jeg lager for min fars bedrift, http://www.bodoelv.no/2/ .

     

    Problemet kommer når jeg f.eks vil resize browservinduet, da sklir de to <div>-elementene som står til høyre for #content <div> under #content <div>en istedenfor at de holder seg slik de er når vinduet er stor (slik de skal være).

     

    Fatter ikke hva som er galt, PS: mye skal endres på siden, men før jeg får gjort store endringer må jeg få denne meget irriterende feilen ut av verden :-)

     

    Takk så mye for tiden (og kanskje hjelpen (?)) :)

  13. Nå er det jo like før kommunevalg og de store lederne for sine respektive partier debatterer som om dette var et stortingsvalg og ikke et kommunevalg. Både rødegrønne og de blå krangler om hvem som gir den sikreste løsningen for folket når det kommer til trafikk. Det trekkes fram av media at x av x dør i trafikken, at folk kjører utrykt og at veiene er ulands-standard.

     

    Greit det, men hvor blir det av argumentene for redusering på avgiftene på biler?

     

    Bilparken i Norge er ELENDIG, I VERDENS RIKESTE LAND!

     

    Kom ikke å fortelle meg at det ikke er en parallel mellom ulykker og gamle biler? Er det ikke en grunn til at nye biler piper om du ikke har på belte? - Jo, fordi de skal kunne reklamere om gode resultater ang. ulykker og skader, men det er det ingen som vil prate om?

     

    Unge idag kjører elendige biler som såogsi er tikkende bomber og er farlige for både dem selv og andre i trafikken, men kjører dem likavell, fordi de ikke har råd til å kjøpe nyere biler, fordi avgiftene i norge er, for å si det rett ut, helt for jævli.

     

    Er det bare meg som reagerer på dette, eller er det flere som stusser på det samme.

  14. Er det noen Mac-kjøpere som bryr seg om prisen, da?

    8552633[/snapback]

     

     

    Er det noen Mac-kjøpere som bryr seg om prisen, da?

    8552633[/snapback]

    Haha! enig!

    8553036[/snapback]

     

    Slike holdninger er bare idiotiske, Macer er kommet ned på et prisnivå som er fullt konkuransedyktige når man ser på spesifikasjoner kontra pris. Samt får man som oftest prisbelønte produkter og ting som funker. Starten på slutten på "rike fagfolk, kreative fagfolk etc"-kurven er begynt og da passer det seg ikke med slike holdninger.

×
×
  • Opprett ny...