Gå til innhold

J-en

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av J-en

  1. Hei

    Jeg prøvde å kople Cisco SG200 rett i medieconverteren VLAN 101 og 102 Tagged. Fra switch 101 Untagged til Altibox STB. Fra switch 102 untagged til UDM Pro. Fikk hverken liv i TV eller internet. Men kan det være fordi Zyxel hjemmesentralen og mitt utstyr ikke har samme mac adresse? Alternativet til å klone er å vente en stund før man kopler til det nye utstyret?

    SG200 støtter IGMP Snooping men må jeg konfigurer dette på et vis i routeren?

  2. Quote
    On 6/11/2021 at 2:36 PM, NoTrace said:

    UDM Pro støtter ikke IGMP Proxy som er det du trenger for å få til IPTV (i tillegg til multicast). I tillegg var det noen som nevnte tidligere her at den ikke støtter to IP-adresser på WAN porten, noe som kan være et tilleggsproblem da Altibox kjører internett på ett VLAN og IPTV på et annet VLAN. Begge disse VLANene må konfigureres på WAN porten og får en egen IP-adresse. Man trenger ikke to kabler for å få til dette (på andre routere, f.eks. Ubiquiti EdgeRouter).

    Det er nok ikke mulig å kjøre IPTV fra Altibox via UDM Pro (per dags dato). Altibox hjemmesentral må settes i bridge, og TV deles ut fra hjemmesentralen, og så kan du konfigurere internett via UDM Pro.

    Jeg kjører selv fiber fra Altibox direkte i EdgeRouter med både internett og TV, og har holdt igjen kjøp av UDM Pro til jeg vet at det støtter dette (om det noen gang kommer). 

     

    Man kan vel sette sin egen switch foran UDM Pro i stedet for å bruke Altibox sin router i bridgemode. For å skille ut TV før UDM Pro.

×
×
  • Opprett ny...