Gå til innhold

steinis

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av steinis

  1. jeg kjøpte tidligere i år en dell 510m som fungerer utmerket til det meste. men når jeg surfer på nettet, virkder det som om den henger. jeg kan trykke på en link, og det skjer ingen ting. så kan jeg trykke på linken igjen og siden kommer med det samme. noen ganger kan jeg trykke mange ganger på linken uten at noe skjer, andre ganger skjer det med det samme.

     

    dette er svært forskjellig fra slik jeg opplever internettet på jobben. det skal også nevnes at jeg har en 1500/500 linje fra canal digital. når jeg tar linjemåling på it-avisen o.l. får jeg riktige verdier.

     

    er det nettet mitt det er noe galt med, eller er det maskinen. og hva kan det evt. være med maskinen som gjør at den blir slik , og er det noe jeg kan gjøre for å fikse det.

     

    hilsen sjan

  2. jeg har en d-link DI 714 P+ trådløs router som jeg bare har tatt ut av esken og tatt i bruk - noe som gjør at jeg kan koble til hvilken som helst pc med trådløs-kort.

     

    Denne routeren er også en printerserver (ser jeg i manualen) - betyr det at jeg bare kan koble til en printer og begynne å printe, eller må jeg gjøre noe spesielt i form av konfigurering av routeren før jeg kan printe "trådløst"?

     

    Er litt livredd for å begynne å gjøre ting med routeren, for om jeg ødelegger noen innstillinger er det ingen som kan hjelpe meg....:-(

     

    noen gode råd?

  3. Jeg har en Dell Inspiron 510m som jeg er svært fornøyd med. Jeg nå fått meg digitalkamera som lager svært store bildefiler, og da føler jeg at pc'en butter. Eller mer presist, det virker som det er litt lite minne på pc'en.

     

    Når jeg går inn på dell og legger inn min TAG, får jeg opp følgende:

    System minne

    DIMM: 256 Mb

    DIMM: 256 Mb

     

    Jeg har forsøkt å lete på Dell sine sider etter ekstra minne, med det koster skjorta! Og da lurer jeg på om jeg kan kjøpe noe uoriginalt, altså ikke-dell.

     

    Jeg har forsøkt Kingston minnekonfigurator, og den foreslår én spesiell minnebrikke, til ca. 1800 kroner for 1 gb. Jeg har sett at en kan få like store minnebrikker til omlag halve prisen. Er det usikkert om en slik vil virke, og kan jeg stole på at minnekonfiguratoren gir meg noe jeg kan bruke?

     

    Jeg forstår at jeg har 2 x 256 minne. Om jeg nå kjøper 1x 1gb, kan jeg bruke denne sammen med den ene 256-brikken som står i? (det er bare to plasser).

     

    Mange spørsmål her, men jeg er litt lost når det gjelder minne. Har forsøkt å søke i diskusjonene her, men ikke funnet svar. Takknemlig om noen kan gi meg en anbefaling, eller kanskje har erfaring.

     

    Om det er andre data det er behov for at jeg legger ut, så gi meg bare et hint. Jeg skal da komme frem med så mye jeg er i stand til å finne ut.

     

    På forhånd takk!

  4. jeg har en jansport som er helt flott - laptopen får plass i en egen "lomme" som ligger helt inn på ryggen når jeg bærer den. og så er det plass til bøker i de andre rommene.

     

    gå inn på www.jansport.com og velg computer bags, og så lap station

  5. jeg har en jansport som er helt flott - laptopen får plass i en egen "lomme" som ligger helt inn på ryggen når jeg bærer den. og så er det plass til bøker i de andre rommene.

     

    gå inn på www.jansport.com og velg computer bags, og så lap station

  6. Jeg har nettop kjøpt en dell 510M som jeg så langt er veldig fornøyd med. Men i eksplorer vises alle gif-er ganske hakkete, som om de var laget i veldig dårlig oppløsning. :(

     

    Jeg har lest at denne maskinen ikke har noe særlig grafikk-kort, men når jeg viser bilder jeg har tatt med digitalkamera (jpg) så er de tindrende klare. Derfor lurer jeg på om det er en eller annen innstilling i eksplorer eller et annet sted som gjør at jeg kan vise gif-ene bedre.

     

    Jeg vet ikke om det bare er gif-ene som vises dårlig, men det er de jeg har lagt merke til. Smilies-ene her er også hakkete, samt en del annet, men har ikke full oversikt.

     

    Er det noen som vet OM det lar seg løse, eventuelt hvordan jeg skal løse det. Eller er dette en konsekvens av 510M'ens dårlige grafikk-kort.

     

    PS; er dette innlegget postet i feil gruppe, så bær over med meg, og eventuelt flytt det der det hører til.

     

    På forhånd takk,

    hilsen [email protected]

     

    Dere kan se bort fra denne - jeg løste det etter en del søking på nettet. Så nå vet jeg det til noen andre skulle få det samme problemtet:

     

    Gå inn på skjermegenskapene og velg Innstillinger. Velg så Avansert og endre PPT-innstillinger fra 120 til 96. Det fikset problemet mitt.

  7. Nå har jeg fått min 510m og er kjempefornøyd så langt. Den er stille og funker helt fint. Skjermen er også helt passe oppløsning på. Men jeg lurer på en liten ting:

     

    når jeg ser på vanlige internettsider, så blir noe av grafikken ganske kornete. Når jeg ser på mine egne bilder er oppløsningen helt fin. Skjermen klarer altså å vise det, men på internettsidene blir noe ting altså noe kornete. (eksempelet er hw-logoen oppe til venstre her, hvor de skråskårne sidene er hakkete/taggete).

     

    Noen som vet om dette lar seg ordne? Det er ellers til å leve med, men jeg bare lurer.

     

    på forhånd takk for innspill - alltid gode tilbakemeldinger på forumet her :yes:

  8. Takker for alle tilbakemeldinger - de har vært nyttige. Jeg har nå bestilt min dell 510M med xsga-skjerm, og gleder meg som en liten unge.

     

    Tror ikke jeg kommer til å angre. Satt med min HP pavillion Xe5430 og holdt på å få hørselsskade pga. viftestøy, og brannsår på lårene.

     

    Dette blir bra!

  9. Jeg skal kjøpe en Dell 510 M og kan velge mellom sxga eller xga skjerm. Begge er 15 tommer. Hva er forskjellen?

     

    I pris skiller det bare litt mer enn 500 kroner, men siden jeg hovedakelig skal bruke den til mail og surfing, og med ekstern skjerm når jeg skal gjøre andre ting, så er jeg usikker på om jeg gidder betale dette ekstra.

     

    Noen som kan forklare meg forkjellen? Er det mulig oppløsning? Er det hvor klar skjermen er? Kan det ha noe med VGA å gjøre?

     

    Hilsen en som ikke vet :blush:

  10. har lest at grisoft sin er kommet godt ut av det i tester. gratisversjonen skal være like bra som pro-versjonen, men har færre (unødvendige) funksjoner.

     

    jeg kjører norton på den ene maskinen min (pluss jobb-pc'en) fordi det fulgte med og er betalt for i tre år. men på den andre maskinen min bruker jeg grisoft. og så vidt jeg vet har jeg ikke fått virus på noen av maskinene mine. regner med at det ikke er flaks!

     

    noen med erfaring?

  11. takk så langt - oppklarende!

     

    betyr dette at jeg på den bygningen som jeg omtalte som speil, kan sette en "repeater", som plukker opp signalene fra et aksesspunkt, og sender dette videre? det høres jo genialt ut. hva må i tilfelle stå hos mottageren - holder det med f.eks. den innebygde "trådløs"-en i den bærbare, eller bør en ha en sånn usb-sak med antenne på? eller kanskje det avhenger av forholdene?

     

    jeg lærer!

  12. Jeg har ikke mye greie på nettverk, og derfor spør jeg her. Jeg har søkt gjennom forumet for å se om noen har beskrevet problemet mitt tidligere, uten å finne noe. Derfor denne posten:

     

    Jeg tenker å dele internettilgang med naboen. Det er ca. 200 meter dit, og det står et uthus som sperrer direkte sikt. Men litt til siden står en bygning som kan brukes som "speil" (hvis det går an) hvor vi har tilgang til strøm.

     

    Spørsmålet er ganske enkelt: er det mulig for oss å sette opp en trådløs løsning over så langt strekke? kan vi bruke noe i mellom som plukker opp signalene og sender dem videre, f.eks. et ekstra aksesspunkt el.l.

     

    Jeg blir veldig glad om noen har noen synspunkter på dette, særlig om det er en beskrivelse på hvordan jeg kan få det til å virke.

     

    På forhånd takk!

  13. En venninne av meg sendte en link til en side på nettet. Hun fikk feilmelding i retur om illegal attachment.

     

    Siden Gmail er nytt for meg, bruker jeg den parallelt med min gamle adresse, slik at jeg får mailen begge steder. Jeg fikk derfor vedlegget i min vanlige mailboks, og der funket det helt fint.

     

    her kommer hele feilmeldingen:

     

    This is the Postfix program at host mail.bredband.no.

     

    I'm sorry to have to inform you that the message returned

    below could not be delivered to one or more destinations.

     

    For further assistance, please send mail to <postmaster>

     

    If you do so, please include this problem report. You can

    delete your own text from the message returned below.

     

    The Postfix program

     

    <[email protected]>: host gsmtp171.google.com[64.233.171.27] said: 552

    Illegal Attachment

     

     

    Er det noe jeg kan gjøre med noen innstillinger, eller er dette en bug som bør meldes til gmail? Eller? Gmail fremstår imidlertid som genial, så jeg håper dette er noe som går over. Noen som vet???

×
×
  • Opprett ny...