Gå til innhold

Elise90

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Elise90

  1. Jeg brakk ankelen for 6 uker siden, måtte opererte for 5 uker siden. Da jeg hadde en brudd som grodde feil og et røket ledd bånd i ankelen. De satte inn flere skruer, to plater og en «tråd». Jeg fikk beskjed om at jeg kunne betalere den 2-3 kg de første 6 ukene, pga av at benet mitt var så tynt.

    Etter de 6 ukene har jeg fått beskjed om at jeg kan belaste til smerte grensen. Jeg lurer da på om noen har noen erfaringer med å komme på bena igjen etter så lenge på krykker (7 uker med minimal belastning). Hvor lenge det er til jeg kan kjøre bil igjen? Hvor lenge jeg kan forvente å gå på krykker, eller rett og slett bare erfaringer rundt rehabiliteringen etterpå

  2. Jeg har brukket ankelen for 3 uker siden, ble operert for 2 uker siden. Jeg hadde en uheldig episode der jeg hinket, og måtte ta meg i mot med den opererte ankelen…… er dette noe jeg burde sjekke opp med legen, om det evt gror feil nå… eller hvordan skade kan dette gjøre for hvordan det gror..???

    plis hjelp, veldig stressa

  3. The Avatar skrev (5 timer siden):

    I tillegg til å variere med bruddet så er det også litt medisinsk ueinigheit im gågips er bra eller dårleg. 

    Det sagt så er det berre ved spesielt stabile brudd at ein setter på gågips. 

    Det du har fått no er ein halv gips slik at det er plass til eventuelle hevingar, når hevinga har gått ned får du ny gips som sitter betre. Fordi bruddet endå ikkje er stabilisert skikkelig så skal du ikkje belaste foten, og du skal i alle fall ikkje belaste foten om det gjer vondt. 

    Takk for svar! Så jeg om det ikke gjør vondt å gå på tærne skal ikke dette ødelegge veldig? Jeg har fått paralgin forte men ikke vært nødvendig, har generelt lite vondt. Tatt 2 Paracet om dagen og har ikke noe vondt annet enn når jeg tråkker ned. 

  4. Windsofmarch skrev (5 timer siden):

    Hei! Videre behandling spørs på hvor i ankelen bruddet er. Siden de dro i ankelen, bør den ikke belastes før du kommer tilbake på kontrollen, iom at ankelen kan være ustabil. Normal gipsetid er 5-6 uker, men igjen dette varier med type brudd.

    Blir nok en hinkete russetid på deg

    En hinkete russetid kan jeg leve med, fikk bare beskjed om at om alt gror riktig kan jeg gå når jeg evt får en gå gips. Skal ha gips i 4-6, men blir vell bedre etterhvert? Og kan vell halte litt på den etterhvert? Eller er det krykker selv eller gipsen er av?

  5. Melonskall skrev (5 timer siden):

    En ting som er 100% sikkert som du ikke trenger spørre legen om er dette, selvfølgelig kan du ødelegge ved å tråkke på den nå. Hvor sannsynlig det er vet jeg ikke, men tenk deg at du prøver å gå litt og det går greit og plutselig svikter alt og du tråkker over så gipsen spruter. Da er du vel nesten garantert operasjon og kanskje hele dritten er halvveis ødelagt for livet.

    Er det verdt risken?

    Jeg tenkte ikke at jeg skulle gå på den nå, legene har sagt at jeg skal støtte meg litt på den for å se om det er ligger riktig etter at de dyttet på den. Går jeg noe på den ikke, får de ikke sett om det gror riktig. Jeg lurte egentlig på etter jeg har fått ny gips/ hatt operasjon om noen har noen erfaringer om hvor lang tid det tar før men evt kan kaste en krykke eller halte litt?

×
×
  • Opprett ny...