Gå til innhold

PTStine

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PTStine

  1. 22 hours ago, bojangles said:

    37 sider lang tråd, der det kommer frem at årsaken til fedme er rimelig komplisert. Også klinker du til med å skylde på at tjukkaser er blitt slik fordi de er dumme og uskolerte? Idag må en vel nesten si at basiskunnskap om mat vel er allmennkunnskap? Tror du virkelig på dette selv? At det er at folk ikke veit nok som er årsaken til at de lider av fedme? Jeg tror du bommet ikke bare på den innerste sirkelen på blinken, du traff ikke engang hverken blinken eller stativet blinken var festet til. Makan til generalisering. 

    Jeg har dessverre ikke lest denne veldokumenterte 37-sider lange tråden. 

    Hva man spiser betyr definitivt mest for fedme, så enkelt er det. Så er det selvfølgelig andre faktorer som spiller inn bl.a fysisk aktivitet, kroppstørrelse (høyde, muskler) osv - som er viktig for å definere forbrenning. 

    I et veldig mindretall finner du mennesker som har underliggende sykdommer som fremmer lavere muskelmasse osv, men som sagt, dette er i mindretall og dette forklarer derfor ikke den store andelen mennesker som er overvektige, og spesielt ikke økning av den.

    Mange ønsker å legge skylden på egen forbrenning og ting som en ikke kan styre selv i stedet for å ta selvansvar, dette er ikke bare problematisk for denne personen, men også andre personer som måtte bli påvirket av dette tankesettet, f.eks familie og venner. 

    Med andre ord. Dersom du har en overvektig person og analyserer hva personen spiser på daglig basis, kan jeg med 99% sannsynlighet påpeke mange detaljer ved "feil" i kostholdet. Dette er noe jeg jobber med hver dag.

     

     

     

     

    • Liker 1
  2. On 5/2/2021 at 7:08 PM, Guest 3c5b3...42a said:

    Jeg var på besøk hos ene venninna  mi i går, og jeg ble rett og slett sjokkert. Hun har alltid vært stor og rund, men siden jeg sist møtte henne, (septemeber), så har hun virkelig est ut voldsomt. Jeg måtte spørre rett ut om hun hadde lagt på seg, og ja, hun hadde gått opp rundt 30kg bare det siste året, sa hun. Skyldte på corona, hjemmekontor og lange kvelder hjemme med god mat. Så da jeg spurte om hvor mye hun veide så sa hun at hun nå hadde "passert" 140 kg. 

    Vi snakket ikke så mye mere om det, for hun virket ikke være bekymret i det hele. Jeg ble derimot livredd. 30kg på et år? Over 140kg? Vi snakker stor sjanse for diabetes, hjertesykdom og andre alvorlige livsstilsykdommer. Eller overdriver jeg? Hun er fortsatt ung, 25 år, men likevel så er jeg faktisk redd dette gjør at hun ikke klarer seg lenge.

    Anonymous poster hash: 3c5b3...42a

    Det hørtes alvorlig ut ja. Ville antakelig ha tatt opp diskusjonen igjen selv om det er vanskelig

×
×
  • Opprett ny...