Gå til innhold

shomesx

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av shomesx

  1. justus skrev (3 minutter siden):

    Det dette gjør med lidenskapelige og kreative lærere er at det går på psyken løs fordi de får ofte ikke drive deg jeg kaller utforskende læring. Det er kjipt å si det, men trenden jeg ser er at "de gode" og kreative lærerne er ofte de som gir seg fordi de ikke får nok spillerom i dagens skoleverk. Igjen sitter du med en gjeng bitre damer i 40-50 åra, som gjør alt "etter boka"  og aldri finner på noe nytt og bare "snur bunken" på undervisnings oppleggene sine og gjør det samme om og om igjen (unnskyldning generalisering, men mange er der). Liten digresjon det der, mye jeg satt inne med gitt :rofl:

    Hah, her treffer du virkelig spikeren på hodet. Ser ut som du har svært mange av de samme erfaringene som jeg har. Et annet aspekt er det totale arbeidet man gjør som lærer. Jeg føler jeg så vidt har tid til å faktisk sette meg ned for å lage gode, kreative undervisningsopplegg som virkelig motiverer. Jeg er som oftest begravd i alt annet. Møter, rapporter, telefonsamtaler med foreldre, fylle ut skjema osv. osv.. Lærere får ikke nok tid til å faktisk være kreative. Jeg samarbeider for så vidt godt med de jeg jobber med, men alt for ofte møter jeg motstand når jeg ønsker å gjøre noe nytt og spennende. Har mange erfaringer med disse 40-50 åringene som alltid skal følge planer til punkt og prikke og eier ingen evne til å være spontan og kreativ. Men når uventede ting skjer, som ved fravær og lignende, da er de helt hjelpeløse. Da ser de alltid til meg som ikke har noen problemer med å legge opp til mer løsslupne opplegg. Ganske morsomt.

    justus skrev (11 minutter siden):

    Jeg personlig kunne godt tenkt meg å jobbe med IT, gjerne på lavt nivå, gjerne kundebehandling, rådgivning, help desk etc.. men for utenom studiene jeg har søkt og en og annen jobb på Finn som jeg søker på uten anelse om jeg får napp syns jeg det er vanskelig.

    Har du vurdert å prøve å få deg en IKT-stilling innen skole? Kombinere det med andre fag? I år har jeg flere timer nedsatt tid til å være IKT-veileder på skolen min, og synes det er veldig givende arbeid. Man samarbeider da ofte tett opp mot de som jobber i IT i kommunen, og kan på den måten kanskje få seg noen gode "connections". Gode muligheter for å få lov å dra på kursing og opplæring. Fint å ha på CV'en. Du kan jo også vurdere å søke deg på videreutdanning på skolen din? Altså at du får betalt for å studere noe ekstra. Da kan du f.eks. studere noe IT-relatert i skolen. 

    Jeg ser stadig mer og mer at lærerutlysninger har krav om gode digitale kunnskaper og fokus på bruken av IKT i klasserommet. Jeg håper fortsatt at mine erfaringer som jeg stadig opparbeider meg kan føre til at jeg får napp på en stilling innen IT. Husk, svært mange som jobber innen IT er veldig flinke i sitt felt, men ikke like flinke til å lære det videre. Jeg får ofte skryt hos mine kolleger på at jeg "forklarer det på en så enkel og forståelig måte". Det er en kunstart å lære opp 50 år gamle damer i data :D

    • Liker 1
  2. justus skrev (39 minutter siden):

    Jeg er i en ganske lignende situasjon som deg.. minus at jeg har jobbet 3 år fremfor dine 10. Den harde sannheten er at enten så må du belage deg på å studere, ta et lønnstap, eller være meget heldig gjennom kontakter slik du beskriver.. Jeg tenker uansett at det viktigste er å kartlegge hvilke type jobber du faktisk kunne tenke deg. Lønnsforskjellene i Norge er uansett såpass små i Norge at med mindre du lever økonomisk helt på grensa nå så tenker jeg at din trivsel og at du finner noe du virkelig liker er bedre enn å bare hoppe på første og beste. Jeg for min del har søkt meg jobber på alt fra fritidsklubber til rådgivningstillinger.. fått et par intervjuer og det er tydelig at lærerkompetansene er verdt noe - men de søker ofte folk med andre spesifikke utdannelser, selvom lærerutdannelsen kan være relevant.

    Lykke til.

    Hyggelig med synspunkter fra en annen lærer. Vurderer du selv å studere noe annet? Har vært innom tanken før, men må innrømme at det er nesten ikke et bein i kroppen som har lyst å sette seg ned med studier igjen. Hele livet mitt så langt har vært skole, enten å bli lært, eller å lære bort, så helst kunne jeg tenkt meg å prøve noe vekk fra skolesystemet. Det trygge med lærerjobben er jo at du er sikret deg jobb så og si hvor enn du vil i landet, så det er liten risiko ved å prøve "noe nytt". Du kan alltids gå tilbake til lærerjobben om du vil det.

    Det kjipe er at du stort sett ikke har noe rom for å bli "forfremmet". Du kan være en enormt dyktig lærer men du vil fortsatt være på samme plass, med mindre du får lyst til å bli rektor eller lignende. Jeg kjenner noen lærere som gjør en helt sinnsyk jobb, mye mer enn det jeg gjør, og jeg tenker alltid hvor synd det er at de ikke tjener mer for den jobben de gjør. Det er nok ofte dette som gjør at mange blir lei etter hvert og ser etter andre yrker med høyere lønn og større muligheter. Enig i det siste du sier, lærerkompetanse er absolutt verdt noe. Det gjelder bare å finne mulighetene.

  3. oddeh skrev (43 minutter siden):

    Hva er ditt spesialområde innen pedagogikk og hva føler du at du kan eller behersker innen IT? Hva med underviser på høyskole/universitet innen IT? Flere av mine undervisere på universitetet var av mange bakgrunner og ulike nivå. 
    update: vi hadde en rådgiver/avdelingsleder som delvis underviste. Det høres ut som noe for deg.

    Interessant. Er i utgangspunktet engelsklærer, med noen flere fag i bakhånd. Siden jeg har vært IKT-admin så behersker jeg ganske godt Office365, Teams, Onedrive, Sharepoint, og flere skoleadministrasjonssystemer. Underviser elever med ipad så har god peiling på administrering av disse og hvilke apper som er bra osv. Vært på kurs i ganske basic bruk av koding i klasserommet.

    Trodde dersom man skulle undervise innen IT på såpass høyt nivå så burde man ha noen form for IT-utdanning i tillegg til pedagogikken?

  4. oddeh skrev (4 minutter siden):

    Ønsker du en IT-jobb som betaler bedre eller like bra som adjunkt så må du nok minimum ha bachelor innen IT.

    Ja, som sagt så regner jeg ikke med å være først i køen på slike stillinger. Men til tider dukker det opp IT-relaterte stillinger som ikke nødvendigvis krever mye teknisk kompetanse, og enkelte har ikke krav om spesifikk utdanning innenfor IT. Rådgiverstillinger, opplæring etc. For eksempel så har ATEA en egen skoleavdeling der de tidligere har etterlyst folk med pedagogisk erfaring fra bruk av IKT i skole til rådgiverstillinger. Virker som rådgivere har et lite hakk høyere lønn enn hva en adjunkt har, etter det jeg leser, så er vel ikke helt umulig at man kan være heldig å lande en jobb som gir et lite lønnshopp..?

  5. Hei,

    Har jobbet som lærer i rundt 10 år nå. Kjenner at jeg er begynt å bli ganske så lei, og kunne godt tenkt meg å prøve meg i et annet yrke. Jeg vet at statistisk sett så er læreryrket et yrke som har flest av de som jobber med andre yrker enn det de er utdannet som. Synes likevel det er litt vanskelig å vite hvilke type jobber jeg bør se etter og hvilke jobber som har behov for min kompetanse. Det mest åpenbare er kanskje administrasjonsstillinger eller rådgiver-stillinger, men litt usikker på om dette er noe jeg har lyst til. Høres muligens enda mer kjedelig ut. I mine år som lærer har jeg bestandig hatt IKT-ansvar og har hatt mye kursing og opplæring av andre ansatte i bruk av digitale hjelpemidler. Synes dette er noe jeg får bra til egentlig. Har derfor sett litt på om det er jobber innen IT som kan være aktuelt, som ikke nødvendigvis krever at du er koder eller systemadministrator o.l. Har funnet noen stillinger som er interessant (går på opplæring, kursing, rådgivning o.l innenfor IT), og venter på om jeg kan være aktuell. Men stiller nok sikkert ikke først i køen. Lurer på om noen har tips om hvilke typer stillinger jeg kan være aktuell for, eller hva jeg bør se etter?

    Er adjunkt, og lønnen er jo helt ok, men hadde slettes ikke hatt noe i mot å få et lite lønnshopp dersom det er mulig. Jeg vet om tidligere lærere som f.eks. jobber i administrasjon i offshore og lignende, men disse har hatt kontakter som har gjort det mulig. Svært trangt nåløye. Har også lekt litt med tanken på å jobbe på norsk skole utenlands, for å få opplevd en ny kultur som kanskje gir meg litt mer motivasjon for læreryrket. Er dog ikke så veldig mange norske skoler utenlands lengre, og her er også nåløyet ganske trangt..

×
×
  • Opprett ny...