Gå til innhold

Vifo

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vifo

  1. The Avatar skrev (På 28.4.2021 den 10.42):

    Mine tekstformateringar.

    Det avgjerande spørsmålet her er kva du har gitt naboen lov til å gjere.
    I utgangspunktet så ser det ut til at du har gitt naboen ein ganske vid adgang til å lage ny skråning (om eg forstår det rett som erstatning for ein støttemur som stod i fare for å rase).
    Då blir det neste spørsmålet om du eksplisitt eller implisitt har gitt avgrensningar, altså om naboen har tatt seg urimeleg til rette.

    Om eg forstår det rett så har naboen laga skråning fram til tuja hekken, altså to meter inn på din eigedom fram til grensehekken. 
    Så må du gjerne rette meg dersom eg tek feil, men då forstår eg det også slik at dei 2 metera utanfor tujahekken er din eigedom men ikkje areal som du har utnytta som hage? Arealet ditt på utsida av hekken har tidlegare våre flatt men har no blitt ein forholdsvis bratt bakke/skråning?

    For meg virker det å vere urimeleg av deg å kreve oppfylling av punkt 1 som er å tilbakeføre slik at fyllingsfoten er der den var tidlegare. Er det ikkje nettopp dette du gav eit OK til endre?

     

    Kva var det du såg for deg skulle bli gjort annaleis når du gav naboen løyve til å starte arbeidet?

    Jeg så for meg att han skulle ha en ny mur, og att skråningen ble slakere. Nå er den faktisk farlig. Detter et barn på toppen kan det gå alvorlig galt. Store spisse steiner.

  2. Det har det blitt. Han skulle ikke grave så mye, og når han holdt på å fylle på skulle han fylle på mer. Plutselig så var gravemaskin bort og han skulle ha skråningen slik. Han mener han kunne lagt hele skråningen på vår tom. Men det er jo han som ville ha ny mur, og lurte på å ta litt på vår tomt så det ikke ble så bratt. Så har han ikke laget ny mur, men bare laget skråning. Og når han fjerner en mur som nesten er 2 meter høy, så blir skråningen bratt uansett🤭

×
×
  • Opprett ny...