Gå til innhold

lurernn

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lurernn

  1. Pc Lynet skrev (5 minutter siden):

    Munnbind motstandere som deg bør opprette en egen tråd her inne. 

    Det fungerte i 1918

    2b5rn5x.jpg.55dc8c6e092de2c8a76c8233b8f9244e.jpg

     

    Hei Pclynet. 

     

    Du vet ingenting om hvem jeg er og mitt ståsted. Jeg har fulgt med i denne tråden en stund og skrevet mine første spørsmål om munnbind. At du med en gang angriper meg på denne måten bekrefter kun ekkkokammeret som du virkelig prøver å lage her inne. 

    Dette er om mulig det eneste forumet som diskuterer Covid-19 i Norge, og da må det jo være lov å stille spørsmål? 

    Hvis du mener at kritiske spørsmål ikke hører hjemme i denne tråden så kan jeg godt la være. Men det som skjer når man avfeier, ignorerer og snakker stygt om de som er kritiske og stiller åpne spørsmål er at de samles på egne plattformer og lager sine egne ekkokammere. Dette har jo forsåvidt skjedd allerede. 

    Grunnen til at jeg spør om munnbind, er på bakgrunn av informasjonen jeg har funnet på FHI sine hjemmesider. 

    - Det finnes dokumentasjon for at medisinske munnbind brukt i samfunnet kan beskytte mot smitte som gir luftveisinfeksjoner, men studier gjennomført utenfor helseinstitusjoner tyder på at medisinske munnbind har en liten beskyttende effekt. For effekten av ikke-medisinske munnbind brukt i samfunnet mangler vi god dokumentasjon, og det er sannsynligvis betydelig variasjon i effekt mellom ulike produkter, forklarer overlege Didrik Frimann Vestrheim ved Folkehelseinstituttet.

    Ulemper ved bruk av munnbind kan være risiko for feil bruk, falsk trygghetsfølelse (som kan føre til lemping av andre tiltak) og tilskitning av munnbindene. Noen opplever også pustebesvær, andre ubehag og kommunikasjonsvansker.

    https://www.fhi.no/nyheter/2020/videreforer-anbefaling-om-bruk-av-munnbind-i-samfunnet/

     

     

     

     

    • Liker 3
  2. Glassmaneten skrev (14 minutter siden):

    Verden går vel ikke rundt med munnbind uten forskning i ryggen, men uten norsk forsking i ryggen. Hele munnbind-greia i Norge har vært ganske merkelig. Med først  å fraråde folk fra å bruke det med mye merkelig begrunnelse, til så å snu, men nå tilsynelatende kun fordi folk krevde det. Denne nye "systematiske oversikten" høres litt ut som "Hah! Vi har hatt rett hele tiden og munnbind er veldig teit, men bare gå rundt med dustemunnbindene deres likevel hvis dere absolutt ikke vil høre på fornuft. De virker nemlig kun når helsearbeidere bruker dem."

    Men resten av verden opplever altså en annen virkelighet: hvis du plasserer noe mellom en hostende munn og andre mennesker, vil det hjelpe ihvertfall noe.

    Er det da ikke litt rart at de som skal gi helsedirektoratet råd, ikke klarer å finne forskning bak tiltaket om munnbind?

     

     

     

  3. Hei, 

    Jeg er interessert i forskning som viser effekten av munnbind. Her fra FHI: https://www.fhi.no/publ/2021/munnbind-for-a-forhindre-smitte-av-luftveisinfeksjoner-som-covid-19/

    Som FHI selv skriver:

    "I mars 2021 søkte vi etter systematiske oversikter som analyserer og oppsummerer effekten av å bruke munnbind på smitte av luftveisinfeksjoner, som covid-19. Vi fant én systematisk oversikt av høy kvalitet."

    "This Cochrane Review shows that compared with no facemask use, wearing a facemask may make little to no difference in how many people that catches a flu‐like illness. It probably makes little to no difference in how many people that have flu confirmed by a laboratory test. Unwanted effects are rarely reported but include discomfort."

    Og de konkluderer med at det er liten til ingen forskjell. Hvorfor fortsetter vi da med dette evige maset om munnbind? 

     

×
×
  • Opprett ny...